Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Segítség bajban vagyok! A...

Segítség bajban vagyok! A szüleimet már nem bírom szivesen öngyilkos lennék de tudom. Nem ér semmit. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A szüleim nem foglalkoznak velem! Nemis néznek rám nem mehetek sehova még sétálni se minden baj! 13 éves vagyok de bánom azt is hogy megszülettem! Szivesen elköltöznék magyarországra: debrecenbe ahol: kereszt anyám, apám, 2 unoka tesóm él de félek nehéz lenne hogy a terhükre lennék. Már gondolkoztam sokat hogy jó legyen de sehogyse sikerül. Elköltöznék de nincs hova! Nevelö szülökhöz meg nem lenne könyü menni mert én romániábalakok: nagyvárad . Mindig szeretem ha egyedül vagyok mert addigis szórakozhatok és nem a szájukat hallom. Apámat minden érdekli csak én nem és egyfeszt ver! Pedig jó gyerek vagyok és próbálok jobb is lenni. Anyám naphoszat a facebook elött ül és nem érdekli semmi és persze ö is ver és elvesz tölem mindent. A testvérem aki 25 éves nem él nálunk hanem a barátjánál de szokot jönni sokszor hozzánk. A tesómmal jól érzem magam rendes kedves és szerintem nála jobb tesó nincs amúgy lány. Ö mindig megért engem és meghalgat! Mjt tegyek???? Már nincs ötletem a szomszédom szerint addig jó amíg vannak szüleid de szerintem nem! Elöre kösz a válaszokat:)
2013. aug. 14. 00:00
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:

"Szerintem csak kamaszok vagytok. Én is

ilyen voltam 13-17 évesen. Túlélitek :D "

- valószínű hogy csak kitalálta nem? Gondolom ha nem úgy bánnának vele ahogy, akkor nem akarna tőlük menekülni!

- én szerintem kérdezd meg a rokonaid, ha tényleg ilyen súlyos a helyzet vesztenivalód nincs és még lehet bele is mennek.

2013. aug. 14. 00:30
 12/34 A kérdező kommentje:
De mégse leszek mert ha nem jön ösze ez az egész költözösdi akkor 18 éves korombaúgy ott hagyom öket hogy töbet nemis hallanak rólam ozt bánhatják hogy így viselkedtek velem.
2013. aug. 14. 00:30
 13/34 anonim ***** válasza:
63%

"Szerintem csak kamaszok vagytok. Én is

ilyen voltam 13-17 évesen. Túlélitek :D "

- valószínű hogy csak kitalálta nem? Gondolom ha nem úgy bánnának vele ahogy, akkor nem akarna tőlük menekülni!

- én szerintem kérdezd meg a rokonaid, ha tényleg ilyen súlyos a helyzet vesztenivalód nincs és még lehet bele is mennek."

Engem konkrétan nadrágszíjjal vert az apám okkal, ok nélkül. Alkoholista volt... és én is kibírtam, mert nem volt más választásom.

2013. aug. 14. 00:33
 14/34 A kérdező kommentje:
Kösz ebböl tanultam de akkoris nem bírom majd megkérdezem a debrecenieket. Elöre is kösz szia és szép estét de attol még ha valaki tud megoldast irjon elore is kösz:)
2013. aug. 14. 00:35
 15/34 anonim ***** válasza:
52%

Szerbusz!

Látom,gy problémával vagy ezen ez oldalon,és eddig a sok okostojás annyit mondott,hogy kamasz vagy!Mivel kiírtad mennyi idős vagy,hát kiszarták a spanyolviaszt!

Nem tudom,milyen helyzetben vagy,biztos nem könnyű,láttam a leveleidből!

Kibírtál 13 évet,le a kalappal!Már csak pár év és szakmád is van,nagykorú is vagy!ezt bírd ki légyszí!Az is feladat:várni(akár a jobbra).

Drukkolok Neked,csináld végig,szép az élet,(Hidd el sok rosszat láttam)

2013. aug. 14. 01:04
 16/34 anonim ***** válasza:
66%

Szerbusz!

Igazából nem Neked írok,hanem a sok "hozzáértőnek"!Kedves párom ugyanilyen problémákkal küzdött,szintügy nekem is voltak otthonról hozott problémáim.Ti most azért írtok,hogy segítsetek a kérdezőnek?Mert nem úgy tünik!!!

Kedves kérdező!

Tarts ki lesz még jobb!

Mi sem hittünk benne és egyszer csak jobb lett.

Anyámat,ha nem is tagadom meg,de megvetem.Testvéreimmel már nem akarok beszélni,stb...Viszont boldog családapa vagyok és nekem az a feladatom,hogy amit én átéltem,azt a kicsi fiam még csak meg se érezze!

Nem biztos,hogy a játszótéren a fiam a legszebb,De ő nevet és ugrál a legtöbbet!Megéret élnem,nem adtuk fel!

2013. aug. 14. 01:22
 17/34 anonim ***** válasza:

A verés NAGYON NAGY BAJ, és sokszor hagy maradandó sérülést a lélekben. Nem lesz az ember már többé olyan természetes elégedett felnőtt. mint amilyen akkor lehetne, ha verés nélkül nő fel.

Igen, jó ötlet, ha megkérdezed a rokonaidat, akire gondolsz.

Ha van olyan rokonod, aki fogad Téged, akkor a gyámhatóság majd ott helyez el Téged. Legalábbis itt Magyarországon ez így megy. Elsősorban rokonnál próbálják elhelyezni azokat a gyerekeket,akiket a "szüleik" vernek.

Adok egy ingyenes telefonszámot. legalábbis itt Magyarországon ingyenes.

[link]

Itt névtelenül beszélhetsz, be sem kell mutatkoznod. Meg van e-mail cím is, levelet is írhatsz ide. Itt szakemberek vannak, akik gyerekekkel foglalkoznak. Velük tudsz beszélgetni ezekről a dolgokról. meg akármilyen témáról. A gyámhatóság-témát is megkérdezheted, hogy hogy is mennek ezek a dolgok.

Nyilván ha vernek otthon, akkor ezek nem igazi szülők, valahogy el kellene kerülnöd onnan. Tehát segítséget kell kérned, azért gondoltam, hogy jó, ha tudsz felnőttekkel beszélgetni, akik ehhez a témához értenek.

2013. aug. 14. 03:14
 18/34 Salx Narval ***** válasza:
100%
Nézd, nem egyszerű dolog jó tanácsot adni, pláne és most ne sértődj meg egy 13éves gyereknek. Nem tudhatom mennyi a valóságalapja annak amit írsz, nem azt mondom, hogy hazudsz, csak esetleg a korodnál fogva másképp értelmezel dolgokat. Az biztos, hogy a verés, ha jogos, ha nem, a szülők tehetetlenségének, vagy egyéb más hibájának róható fel. Van egy felnőtt nővéred aki megért téged és te bízol benne, a tanácsom az, hogy fordulj hozzá, ő az egyetlen aki mérlegelni tudja a fennálló helyzetet, ismeri a szüleidet és téged is. Biztos vagyok benne, hogy valamilyen megoldást találna számodra, ha valóban ennyire elkeserítő lenne az életed és veszélyben lennél a szüleid házában. Kérd meg őt, hogy beszéljen a szülőkkel és adjon tanácsot neked is. Azt azért tudnod kell, ha rossz lennél, akkor is elítélendő a verés, mint nevelési eszköz, ebben mindenképp hibásak a szüleid, talán a nővéred megtudja győzni őket erről. Remélem mielőbb rendeződik a helyzeted.
2013. aug. 14. 03:21
 19/34 anonim ***** válasza:
Befogadhat a testvéred is, a rokonaid is, ha vállalják, a szüleid engedélye ehhez nem kell. A gyámhatóság dönti el, hogy engedélyt ad-e rá. Szerintem érdemes megpróbálni, ha tényleg vernek otthon. A verés az nagyon-nagyon beteg dolog, és súlyos bűncselekmény is.
2013. aug. 14. 03:22
 20/34 anonim ***** válasza:
Fontos és jó dolgokat írsz, Előző, de én valahogy valamiért mindig úgy érzem, hogy az a szülő, aki veri a gyerekét, az bűnözői alkatú, ezért csak úgy lehet velük egyáltalán beszélni, ha van valaki, aki ha kell a hatóság erejével is tud segíteni a gyereknek. Az a baj hogy nem tudom hogy Romániában hogy mennek ezek a gyámhatósági dolgok.De szerintem is jó ötlet a rokonokkal meg a nővérrel beszélni. De szerintem ha már verés van valahol, ott a hatóságok segítségét is kell kérni, ezek a verések mégiscsak perverz, ferde hajlamú, bűnös dolgok.
2013. aug. 14. 03:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!