Miért divat manapság, hogy a huszonévesek lányok a szüleik vagy párjuk nyakán élnek?
Termèszetesen nem arra gondolok, amikor az egyetemista fiatalokat mèg eltartják a szülök, hanem amikor nulla vègzettsèggel, nulla munkatapasztalattal ès pènzzel úgy döntenek, hogy elkezdenek felnöttet játszsani.
Az egyik csoport az, aki "vèletlenül" teherbe esik, aztán "csakazenyèmnincsszívemelvetetni" felkiáltással szüli meg a gyereket, mert majd a szülei vagy anyósèk eltartjàk. Semmi èletcél, csak mereszti otthon a fenekèt, aztán csodálkozik, hogy sehova nem kell èrettsègivel meg gyerekkel.
Hozzáteszem, nem a kisebbsègiekröl beszèlek.
A másik csoport azokè a fiatal lányokè, akik mèg iskolába járnak, de már összeköltöznek a párjukkal ès teljesen termèszetesnek veszik, hogy a a fiú eltartja öket, merthogy ez nekik úgysem teher. Vèlemènyük szerint nem èlösködnek a másikon, mert teljesem termèszetes, hogy egész èletük vègèig a oárjukkal fognak laknjmi, ès a szerelem nevèben ez vèletlenül sem teher a srácnak.
.
Természetesen nem általánosítani akartam, de egyre több ilyen ismerösöm akad a "normális" magyar csalàdokból is, ès egyszerüen èrthetetlen számomra, hogy soha mèg rossz èrzèsük sincs ebböl adódóan.
Nemrèg olvastam itt egy kèrdèst, hogy van-e èrtelme öszeköltözni úgy, hogy csak az egyik fèlnek van jövedelme, akkor egyböl felünt a sok egetemista lány, akik abszolút természetesnek találták, hogy a párjuk fizeti az albèrletet, rezsit, kaját ès mindent, merthát ök mèg tanulnak. Aztán, amikor jöttek azok, aki leírták, hogy ök nem költõznènek össze, amîg legalább az alapdolgokat nem tudják beadni a közösbe, ezek a lámyok mèg kikèrtèk maguknal, hogy ök nem èlösködnek máson...
Divat lenne? De jó is lenne!
Jó lenne, ha csak divatból tartatnám el magam, nem pedig muszájból, mert ez azt jelentené, hogy bármikor "felhagyhatnék a divattal" és a magam lábára állhatnék...
Nem pedig az lenne a nagy büdös helyzet, hogy veszettül kínlódok, hogy munkát találjak, s addig bizony a "pasim" tart el, mert minő meglepő: de szeret!
(és én is eltartottam fordított esetben)
Nem divat, ma sem az. Általában kényszer szüli a helyzetet, vagy valójában a szülő az, aki nem hajlandó felnőni engedni a gyerekét, és gyereksorban tartja a huszonéves felnőttet.
Érted? Szimpla önzésből.
Jaja,engem is így neveltek ne menj sehová,ne csinálj semmit és akkor tuti nem lesz belőle baj.Lapíts ameddig csak lehet,húzd ki magad minden alól,dolgzoni szar dolog, csak tönkremegy benne az ember(jó ebben azért van is valami).Tanulni azt kell,járj egyetemre(legalább azt),hogy legyen valami amire büszke lehetsz.
Jó modjuk engem kvázi Nagyanyám nevelt,szóval más világ,de én azért magamtól rájöttem,mégha kicsit későn is,hogy ez így nem működik.
Amúgy szerinte a férjem a mai napig a világ legnagyobb szemete,mert dolgozni "küld",mert az nem férfi aki nem tartja el a családját.
Már nem azért de gondolom egy egyetemista csaj nem a pasi beleegyzése nélküli önkényes lakásfogaló...A pas nyilváni rábólintott,hogy költözzön oda és tudta,hogy tanul még x évig,akkor ne utólag nyafogjon.Akkor bezzeg jó a fiatal csaj amikor k(u)rogatni kell?
Amúgy meg nem miden szak mellet lehet érdemben dolgozni(pl orvosi,kutatószakok,stb)...
Amúgy nekem,főleg mivel elég jól keresek nem volt pofám azt modani(a valóban becsületesen tanuló-nem láblógató),páromnak(aki gyógyszerésznek tanult),hogy húzzon már el éjszaka a tecsóba rekeszt pakolni,(50kg-os lány létére)és adjon bele a rezsibe.Arról nem is beszélve,hogy amúgy se tudott annyit kereseni,hogy érdemben beladjon.A szülei akartak akkor beleadni természetsen tőlük se fogadtam el(apuka nyugdíjas anyuka tanítónó...)De elvégezte jó eredménnyel TDK,stb,most jól keres,már a feleségem,én nem bántam meg,hogy támogattam....
Amúgy se tetszik ez a mai szemlélet,hogy amint valakiből nincs haszon azt ki kell penderíteni...
Hány olyan probléma van itt is,hogy a másik(akár férfi akár nő),még egy rövidebb munkanélküliséget se volt hajlandó tolerálni?Milyen házasság már az ilyen?Jóban-rosszban,csak told a zsé-t haza...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!