Hogyan és min spóroltok?
Szeretnék sok-sok ötletet:)
Köszönöm előre is!
Ha amúgy is akonyhában vagyok, akkor melegítek vizet a mosoatáshoz. Én szeretem bedugni a dugót úgyis.
A mosóvizet felfogjuk, ezzel felmosunk, majd azzal leöntjük a WC-t. A wc nagyon sok (Ivó-)vizet használ, s ahányszor lehúzom, a szomjan meghaló afrikai gyerekek jutnak az eszembe.Japánban a kézmosóvíz megy aWC-tartályba, a használt.
A kenyér papírját használjuk sütőpapírnak.
Felvesszük a pulóvert, meleg zoknit, csak akkor fűtünk, ha kell.
Energiatakarékos izzókat használunk.
Új mosógépet vettünk, és vízlágyítunk(T.Gazdaságos) talán nem lesz annyi a villanyszámla!
A szórakoztató elektronikánkat áramtalanítható hosszabbítóba dugjuk, s áramtalanítjuk, ha elmegyünk.
Tettem el darált zöldségeket sóban, paradicsomlét, lekvárt.
Hetente sütök pizzát vagy kelt tésztát, így aznap nem a drága kenyér fogy.
Szedünk mindenféle gyógyteákat, mert szeretünk kirándulni.
Nem tartunk autót.
Rozsdás biciklin járok, ezt ritkábban próbálják ellopni.
Nem veszek bérletet. Otthon festjük haJAINKAT s kuponnal vesszük a festéket.
A 100 ft-os boltban vettem evőalátét bambuszt, ebből lett a kádkilépő, s a falikép.
Nem fizettünk elő a leánynak ebédre, hanem visz kis dobozkában a suliba.
Megesszük a tegnapelőtti keyeret is, esetleg pirítva. A többiből fasírt, morzsa, töltelék lesz.
Mozi helyett dvd-zünk és kocsmázunk(mármint az ifjúság-egy kóla)S hazajön gyalog.
Könyvtárba járunk. (onnan vannak a filmek is)
Így a színes magazinokat is elolvashatjuk ott.
Újság és telefon gyanánt az internetet vesszük igénybe.
Lukas cipőben járunk(szeretjük)
Ha mégis veszünk, akkor csakis jó minőségűt, mert az sokáig tart.
Ruhát, ágyneműt kilóra veszünk.Már rég.
Gumit, szalagot, pertlit effélét százforintos boltban, és dekorkozmetikumot is.
Régi cipzárokat kifejtjük, s újra használjuk.
Kefírt, joghurtot készítünk magunknak, vagy akcióban vásásrolunk, s vajat, sajtot is.
Gyógyszerek helyett (náthánál) fokhagymát és teát használunk, meg mézet. Gyomorrontásnál diétát, napégésnél tejfelt, csípésre ecetet.
Depresszió ellen házi masszázst és aromaterápiát.
Mosószert lehetőleg féláron.
Öblítőnek csak a 300 ft-osat vesszük meg, vagy se.
Ecettel és sóval mindent le lehet tisztítani.
Ablakmosás: ecetes vízzel.
Réz: ecet+só keveréke.
Cicaalom: 499/10 kg.
Főzünk a macskának is.
A régi pólóinkat portörlőnek, rongynak effélének elhazsnáljuk. A többi ruhát a keresztnek adjuk.
A régi fogkefe remek boxoskefe lesz.
Bútorápolás: öblítős porrongy.
Füstölőt hazsnálunk.(lehetne drága párologtatókat)
Számítógépet alkatrészenként vásárolunk, s összerakjuk mi.
A rossz biciklit, pislogó lámpát, órát, rádiót megjavíttatjuk. A cipőket megsarkalltatjuk.A ceruzát kihegyezzük, a tollban betétet cserélünk, a fogkeféből cserélhatő fejűt veszünk.
A virágokat magunk szaporítjuk.
A padlót leraktuk magunknak, a falat kifestettük. Az erkélyt leburkoltam, csilárt felszereltem.
A régi szekrényeket új fogantyúval s új élfóliával helyrehoztuk.
Biciklit, Mosogatót (a teknőjét) az ócskapiacon vettünk, ugyanitt minden kis alkatrészt, csavart, tartót, amire szükség van néha.
Nem látogatjuk szegéy távolabbi rokonainkat.
Anyámékat se, de ők ideutaznak hozzánk.
Nyaralni Magyarországra megyünk, sátorral. Vagy mamához. Kirándulni helyijárattal.
Magunk korrepetáljuk gyermekeinket.
Más gyermekeink minket angolra tanítanak.
Szülinapi tortát magunk sütjük, s az ajándékcsomagolókat újrahasznosítjuk(még kétszer átadjuk benne, utána fiókbélés és üvegtető lesz)
A divatot lelessük, s otthon megvarrjuk.Táskát is.
Kabátot, farmert csakis szezonvégi kiárusításkor veszünk.
Elvagyunk a régi szőnyegünkkel.
Kanapét vettünk 40 e. ft-ért, újonnan, s ezen is alszunk.
Ha látunk valami jóárú apróságot, bespájzolunk, s tudunk ajándékot vinni, ha kell(tea, csoki, gyertya, edényke)
aLAPANYAGOKAT VÁSÁROLUNK: KRUMPLIT, KÁPOSZTÁT, RÉPÁT, májat, húst, lisztet, s mindent magunk sütünk-főzünk.
Nem zacskózunk, és alaklmazkodunk az idényhez.
Bugyi, zokni, melltartó, harisnya 290 FT/ db, vagy 3 db.
Nézzük a darabárat a papírárunál.
Mindig figyeljük a kiloárat.
Nem vásásrolunk azért csak , hogy megkívántunk volna valamit.
Nem tudunk spórolni az iskolán.
A tv-n meg a papírtörlőn meg nem vagyunk hajlandóak.
-mosogatni nem folyó vizben(tavalyhoz képest havi 4 m3 vizzel kevesebb havonta)
-lecseréltük otthon a régi fagyasztóládát...villanyszámla 2000-el kevesebb lett
-telefonra családbarát kedvezmény
-gyereknek regeli-ebéd-uszi a suliban,igy estére jo akármi,gyereknek megvan a napi föttkaja,felnött meg elvan
-ruha turiból
-meloba kaját otthonrol,nem menzán,vagy hambisnál
-én mint egyetemista,diákként dolgozok
-tusfürdőtől kezdve minden nagykerből,30-40%-al olcsobb minden
-fűtés csak ha muszáj
-nyáron sok befőttet meg lekvát eltenni,télen joljön
-saját készitésű ajándékok (kisöcsémnek külön elfoglaltság egy hétig,hogy akkor szülőknek ajándék...)
Én egyetemista vagyok, nem családfő, de azért leírom, hogy én is min spórolok, hátha nézik ezt korombeliek is. :)
Kollégiumban lakom, ezzel már rengeteget megspórolok, ráadásul itt annyit zuhanyozok amennyi jólesik, annyit használom a netet ameddig akarom, persze azért fölöslegesen nem folyatom a vizet és égetem a villanyt!
Ruházkodással úgy spórolok, hogy nagyrészt turkálókban vásárolok, ahol azért nagyon jó cuccokat is ki lehet fogni. Mondjuk én ezt a vadászgatást is szeretem...:) Múltkor pl. a pécsi zsibvásárban egy marhajó kiskabátot találtam fillérekért, de ezenkívül rengeteg ruhámat minimális pénzből szerzem be.
Lány révén, fontos nekem a jó kinézet, de soha nem vennék drága kozmetikumokat. Felfedeztem egy jó gyógynövénybolt lerakatot a városban, ahol száz forintokért is nagyon jó kozmetikumokat lehet kapni. (nagyrészt ilyen kiskereskedőktől) Valamint magamnak is nagyon szeretem házilag kikeverni a dolgokat. Rendszeresen csinálok magamnak élesztős, tojásos vagy egyéb pakolást arcra, hajra stb.
A gyantát szintén magamnak veszem és otthon oldom meg.
A kajával nagyon nehéz spórolni, ráadásul egyre jobban mennek fel az árak. Sajnos itt még igényeim is vannak, mert azért nem legrosszabb párizsit akarom megenni és hihetetlen, hogy milyen silány minőségű kajákat lehet kapni. Sokszor összeállunk kollégistákkal és közösen csinálunk egy nagyobb adagot, aztán azt esszük napokig.
Zöldséget, gyümölcsöt nem nagy áruházból, hanem a piacon öreg néniktől szoktam venni.
Nem dohányzom, ezzel már rengeteget spórolok, mivel látom, hogy csoporttársaim mennyit kiadna erre a sz@rra.
Bulizni is ritkán szoktam, inkább összeülünk a barátokkal egy jó kis borozgatós, beszélgetős estére...:)
Egyrészről sokszor élvezem ezt, hogy olcsóbban meg tudom venni a cuccokat, hiszen ehez egyfajta szemfülesség kell. De a másik részről nagyon fárasztó tud lenni, mikor pl vacillálni kell, hogy most tegyek-e tejfölt a rakott-krumpliba, mert annyira nincs pénzem...:S
21/L
Én a következőkön spórolok:
Itthon vagyok a 17 hónapos gyerkőccel, ezért van, hogy megy a számítógép, de több órára kikapcsolom. Nem mosogatok folyó vízben. Ha valami kaja megmaradt, azt megpróbálom lefagyasztani és legközelebb jó lesz. Zuhanyozunk, azt is keveset. Együtt mosok mindent (színeset, fehéret, gyerekét, mienket) így csak egyszer kell indítani a gépet, akkor is gyorsprogramon 30 percen mosok. Tesco mosóport használok. Ha vásárolni megyünk a gyerek kajáján kívül és a mi "luxusunkon" kívül (nekem csoki, férjemnek cigi) mindenből a legolcsóbbat veszem. Ha látom pl, hogy az egyik rizs 239 forint (pedig ez sem őrült drága), a másik 199 forint, akkor ez is számít, és az olcsóbb megy a kosárba. Kb. ezek jutottak eszembe. Gyakorlatilag minden pénzünk elmegy a következő fizetésre, mindig lesem a bankszámlát, hogy mikor jön már meg! De azért azt is tudom, hogy nagyon sok ember tőlünk kevesebb pénzből él, úgyhogy nem sírok.
az előbbi válaszokon kívül én így próbálok spórolni:
- férjem lisztérzékeny, ezért neki én szoktam a kenyeret, zsömit, kiflit készíteni (nem kenyérsütőgépben) - ha nem én készíteném akkor 2*400gramm kenyér 1000 ft lenne neki :-(
- mióta táppénzen vagyok itthon babavárás miatt azóta megpróbálok minimálisat költeni magamra. (se ruha, se luxuscikk), ezáltal spórolok a benzinen is (van autó baba miatt).
- készülőfélben lévő babaszobát mi festjük ki, és mi dekoráljuk, így olcsóbb
- az ételeken is tudunk sprólni, mert szoktunk anyukáméktól és anyósoméktól is kapni kész illetve fagyasztott ennivalót.
- ha nem muszály a városban nem használom az autót
- nem dohányzunk
- általában a pennyben vásárolok, a felvágottak nagyon olcsók tudnak lenni,és finomak. a gyümölcslevek szintén és 100%-osak.
- friss kenyeret nem veszek magamnak, csak szeleteltet. ez tovább eláll úgyis csak én ehetem.
- csapvizet felforralom majd lehűtöm, ezáltal kész a szénsavmentes ásványvíz. (gáz általányban van, mert panel lakásban lakunk).
Csak gratulálni tudok az előttem íróknak !! Jó sokat nélkülöznek és a hónap végére spórolnak kb 2-3 ezer forintot húhaaaa mekkora összeg!!
Én a számlákon spórolok úgy hogy egyszerüen nem fizetem be csak ha már lejárt a határidő és eltelt egy - másfél hét!!
Először megveszem magamnak ami kell kaja ilyesmik aztán ha marad számlára marad ha nem marad meg le van sz@rva ugyse merik kikapcsolni!!
Még az adókon is szoktam sokat spórolni, pl kommunális adó meg gépjármű adó, egyszerüen nem fizetem be max év végén, vagy ha már nagyon cseszkődnek!!!
Ja, semmilyen biztosítást nem kötök, még kötelezőt se, így marad pénzem fogyó alkatrészre a kocsihoz és nekem ez jelenti a biztonságot, nem vmi cetli amit aláirkált tökömtudja milyen biztositási igazgató!!
Fával fűtök kandallóban mert megfelelő gyujtóssal egy napra elég 2-3 hasáb!!
Csak olyan dolgokat veszek boltban amiket nem lehet megkapni őstermelőktől fillérekért!!
Van hogy gyümölcsöt lopok olyan helyekről ahonnan amúgy sem hiányzik mert hagyják lerohadni a fáról vagy a tőkéről..
A gyümölcsöket hűtőben tartom így akár 2-3 hétig is elállnak!!
Csirkét tartok mert igénytelen szinte a szemétből megél és tojik tojást ha olyan kedve van :P
Tisztítószert a Lidl-ből veszek, olcsó és jó is.
Nem veszek drága kajákat, mindenből a legolcsóbbat általában.
A ruháimat akkor szerzem be, ha le vannak értékelve, vagy ha éppen kell valami, akkor először a kínaiban nézem meg, ott is vannak jó rucik, igaz, nem túl tartósak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!