Hogyan és min spóroltok?
Szeretnék sok-sok ötletet:)
Köszönöm előre is!
Én gyeden vagyok. Nem járok fodrászhoz, nem veszek magamnak új ruhát,cipőt, táskát. És az ételen. Mármint, a magamén, nem a gyerekén. De így az a tipikus lepukkant anya lettem, de nem is járok sehova, ahova ki kéne öltözzek. Úgyhogy, én nem vagyok egy jó példa.
Nem folyatom a vizet, nem égetem a lámpát. Hígitom a mosószert és az öblítőt.
Mosóport ill. mosógél T gazdaságos. Nekem bevált.
Kajákból semmi luxus, csak az alapélelmiszerek.
Fűtésre figyelek, hogy ha nem kell, akkor ne kapcsoljon be.
Fürdésnél spórolunk a vízzel, és mosásnál 30 fokon mosok 30 percig legtöbbször.
Tisztítószer ill. alapvető dolgok vásárlásánál figyelem az akciókat, és azokból feltankolunk. Most is vettünk kb. egy fél évre előre fogkrémet, mert nem megy tönkre és majd elfogy.
Ha eszembe jut valami még, akkor majd írok.
Mármint pl. áram?futes?Ilyenekre gondolsz? Ha igen,akkor:
1. ne furodj hanem zuhanyozz
2.ha mosod a fogad,zárd el a vizet
3.ha szelloztetsz a szobában vedd le a futest,ha kiszellozott a szoba tedd vissza a futest
4. ha cigizel,ne cigizz :) (egy az,hogy káros,nem csak rád,kornyezetedre is,másik hogy budos de nagyon budos!! harmadik sok pénz elmegy rá)
5.villanyt mindig kapcsold le
6.a telo toltot huzd ki ha már nemhasználod
7.éjjelre huzd ki a tvt,sz.gépet stb...
Ha nem ilyenekre gondoltál akk sorry :)
Mindenre amin spórolni lehet,arra gondoltam:)))
Én is figyelem az akciókat,ami olcsó abból bevásárolunk, nem cigizek(világ életemben utáltam:)), a fűtés nálunk távfűtés, így azon nem tudok spórolni...Én is odafigyelek a villanyra, olcsó mosóport, öblítőt használok.
Nagyon ritkán dobunk ki kaját, ha marad kaja, akkor nem főzök,h az fogyjon el...stb.
Szia! Az 1 éves kisfiam fürdővizét kimerem egy vödörbe és azzal öntjük le a wc-t.
Mást már mindent leírtak előttem. Nem mosogatok folyóvízben,fogmosás közben szintén nem folyik a víz. Zuhanyozom. Nem égetem a lámpát állandóan. A számítógépet reggel bekapcsolom megnézni jött-e e-amail aztán kikapcs. Így spórolok is,és nem ragadok itt,mint most..... :)
Hát én még fiatal vagyok szóval én mint családfő nem tudok beszélni,de én azon spórolok anyánál,hogy nem fürdök csak zuhanyzom,tv-t nem kapcsolom be egésznap csak este egy órával elalvásom előtt,nem járok szórakozóhelyekre(ami nálam nagy szó,mert régen minden héten mentem és sajnos elb*sztam a pénzt)nem engedem anyumnak hogy egy nap 300 nál több zsebpénzt adjon(mindig 500 sokat rakosgat ki :D)nem veszünk most ruhákat,van ruhám amit tudok hordani,drága cuccokról lemondtam(sminkcuccok ilyesmi,mert azt kapok rokontól karira)lássuk még,öhm,nem főzünk csak három naponta,minden alapvető dologból a legolcsóbbat vesszük meg,és csak estére fűtünk be ha nagyon hideg van.
Hát nagyjából ennyi :)
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!