Adnátok a Valerián, Peregrin, Avenár, Parszifál közül bármelyik nevet a fiatoknak?
Ezeken gondolkodunk a feleségemmel.
Ha lányunk lesz, akkor pedig az Adria, Oktávia és az Orsolya tetszik.
"Hát nekem az utolsó két névnél valahogy az a kép ugrott be hogy egy koszos cigányasszony rikácsol, hogy Perszifáááááál gyere vissza!! Avenárkaaaa! Ide gyere!!!"
Hát Parszifál az éppen germán eredetű, az Avenár pedig héber, szóval nem talált. :D
Nézd kèrdezö, ezek alapvetön mitologikus-irodalmi-törtènelmi nevek (bár ezt itt valószínüleg sokan nem tudják).
Szerintem van különbsèg aközött, hogy azèrt nevezed Parszifálnak a fiad, mert feltünèsi viszletegsèged van ès olyan "menönek" tünik, vagy azèrt mert szereted a Grál-mondakör ès èrtèkes karakternek tartod belöle. Ráadásul ez mèg böven nem a Pikacsu ès Nintendo kategória.
Èn gyerekkènt odáig voltam a gõrög mitológiáèrt,nem tudom meddig terveztem, hogy a gyerekeim neve Kasszandra, Ariadnè, Achilles ès hasonló lesz :)
Még a Kasszandra is nagyon szép. :)
Amúgy tényleg érdekel a Grál mondakör, onnan van a Parszifál is. :)
Nekem a Valerián meg a Trisztán tetszik.
Aztán az Adria és az Ariadné is. :)
El. Nem akarom, hogy a gyerekem Sanyi, Jani, Józsi, Tomi vagy Peti legyen. Szerintem ezek túlságosan is általános nevek...
Engem is Péternek hívnak, szerintem nagyon unalmas egy név ez. :\
Hagyjuk már ezt a "csúfolni fogjâk a miatt" dolgot
Engem meg más osztálytársaomat is csúfoltak nèha tök általánis nèvvel, ès senki nem lett lelkisèrült töle.
De-de. Akkor úgy fogalmaznék, hogy tesznek rá egy lapáttal, így tuti ami biztos, csúfolni fogják, mert a gyerekek általában ilyenek...persze, lehet valakit cikizni szimplán, de van olyan ismerős, aki ilyen név mizéria miatt fordult be, pedig már 32 éves, nem nőtte ki.
A gyereknek kell majd élnie a névvel. Nálam is a Dzsúliusz Dzsunior kategória:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!