Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Adnátok a Valerián, Peregrin,...

Adnátok a Valerián, Peregrin, Avenár, Parszifál közül bármelyik nevet a fiatoknak?

Figyelt kérdés

Ezeken gondolkodunk a feleségemmel.

Ha lányunk lesz, akkor pedig az Adria, Oktávia és az Orsolya tetszik.

2013. aug. 8. 08:41
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
75%
Nekem egyedül az Ariadné tetszik (szeretem a mitológiai neveket :)), de ennek ellenére nem adnám.
2013. aug. 8. 08:58
 12/36 A kérdező kommentje:

"Hát nekem az utolsó két névnél valahogy az a kép ugrott be hogy egy koszos cigányasszony rikácsol, hogy Perszifáááááál gyere vissza!! Avenárkaaaa! Ide gyere!!!"

Hát Parszifál az éppen germán eredetű, az Avenár pedig héber, szóval nem talált. :D

2013. aug. 8. 09:04
 13/36 anonim ***** válasza:
75%

Nézd kèrdezö, ezek alapvetön mitologikus-irodalmi-törtènelmi nevek (bár ezt itt valószínüleg sokan nem tudják).

Szerintem van különbsèg aközött, hogy azèrt nevezed Parszifálnak a fiad, mert feltünèsi viszletegsèged van ès olyan "menönek" tünik, vagy azèrt mert szereted a Grál-mondakör ès èrtèkes karakternek tartod belöle. Ráadásul ez mèg böven nem a Pikacsu ès Nintendo kategória.

Èn gyerekkènt odáig voltam a gõrög mitológiáèrt,nem tudom meddig terveztem, hogy a gyerekeim neve Kasszandra, Ariadnè, Achilles ès hasonló lesz :)

2013. aug. 8. 09:04
 14/36 A kérdező kommentje:

Még a Kasszandra is nagyon szép. :)

Amúgy tényleg érdekel a Grál mondakör, onnan van a Parszifál is. :)

2013. aug. 8. 09:05
 15/36 anonim ***** válasza:
67%
Egyiket sem adnám, de persze Nektek kell dönteni, viszont azzal számoljatok, hogy ha sulis lesz, rommá fogják cikizni, aztán lesz egy befordult, antiszociális gyereketek... Szóval erősen drukkolok, hogy lányotok legyen, mert a női nevek elfogadhatóak. Orsolya, Adrianna, Adria, amit, ha választani kell, ezek közül kerülne ki. :)
2013. aug. 8. 09:06
 16/36 anonim ***** válasza:
47%
A normális neveket alapból elveted?
2013. aug. 8. 09:07
 17/36 anonim ***** válasza:
75%

Nekem a Valerián meg a Trisztán tetszik.

Aztán az Adria és az Ariadné is. :)

2013. aug. 8. 09:11
 18/36 A kérdező kommentje:

El. Nem akarom, hogy a gyerekem Sanyi, Jani, Józsi, Tomi vagy Peti legyen. Szerintem ezek túlságosan is általános nevek...

Engem is Péternek hívnak, szerintem nagyon unalmas egy név ez. :\

2013. aug. 8. 09:13
 19/36 anonim ***** válasza:
69%

Hagyjuk már ezt a "csúfolni fogjâk a miatt" dolgot

Engem meg más osztálytársaomat is csúfoltak nèha tök általánis nèvvel, ès senki nem lett lelkisèrült töle.

2013. aug. 8. 09:16
 20/36 anonim ***** válasza:
47%

De-de. Akkor úgy fogalmaznék, hogy tesznek rá egy lapáttal, így tuti ami biztos, csúfolni fogják, mert a gyerekek általában ilyenek...persze, lehet valakit cikizni szimplán, de van olyan ismerős, aki ilyen név mizéria miatt fordult be, pedig már 32 éves, nem nőtte ki.

A gyereknek kell majd élnie a névvel. Nálam is a Dzsúliusz Dzsunior kategória:)

2013. aug. 8. 10:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!