Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A jehovista gyerekek hogy...

A jehovista gyerekek hogy nőnek föl?

Figyelt kérdés

Arra vagyok kíváncsi, hogy amikor egy gyermek -akinek a szülei jehovisták- iskolába kerül, akkor az "őt nem érintő" foglalkozásokon nem vesz részt?

Egy iskolában Karácsony, Anyák napja meg Húsvét előtt óriási készülődések szoktak lenni. Technika órán díszek gyártása, műsorok, programok szervezése, vers szavalás, stb... De a jehovisták nem tartják ezeket az ünnepeket... Akkor ilyenkor a gyerekkel mi van?

Testvéremék váltottak erre a vallásra és van egy lányuk, féltem Őt, hogy majd kiközösítik és boldogtalan lesz.

Szándékosan írtam ebbe a kategóriába a kérdést, mert elsősorban az unokahúgom jövője aggaszt.

Mi a véleményetek?

2009. okt. 25. 10:20
1 2 3
 21/25 anonim válasza:
Nekem volt egy jehova osztálytársam, abszolút nem vett részt semmilyen közösségépítő dologban, hiába hívtuk. Visszahúzódó volt és ennek az lett az eredménye, h nem voltak barátai, mindenki pusmogott a háta mögött, amiért nem barátkozik és olyan nebáncsvirág. De szerintem úgy kell nevelni a gyereket, hogy legyen társaságkedvelő és hadd szórakozzon, a vallás ezt azért csak nem tiltja...Amúgy meg a leendő sógornőm is jehova, a családja nagyon jófej:-)
2009. okt. 26. 11:04
 22/25 anonim ***** válasza:

Az biztos,h nem lesz konnyu a gyereknek es csodalatos dolgokrol marad le,ha a szulei nem ternek magukhoz es fogjak fel,h milyen dologoktol fosztjak meg a gyermekuket csak azert,h egyszer a paradicsomban elhessenek... :S

Az en anyukam is Jehova Tanuja volt jopar evig, a szuleim valasa utan a vallasba menekult (jobb,mintha bulizott, vagy ivott volna) igazabol azert volt nehez idoszak nekem, mert rettegtem,mikor jott a karacsony es nagyon konzervativ lett... Apu kiharcolta a karacsonyt( mivel valas utan is minden evben velunk toltotte ), megmondta,h ha torik,ha szakad nalunk akkor is lesz! Anyu rendes volt, mert ugyanigy sutott -fozott, csak nem jott oda ajandekozni, mi atvittuk a nappaliba az ajandekokat, de nem bontotta oket ki es nem vett senkinek semmit, de csak az elso evben, mert utana kikonyorugtuk sirva,h jojjon oda o is, aztan minden a regi volt.

Ha ezt a testverek megtudtak volna, tuti kokozositettek volna...

A jo oldala az volt,h anyu nem dohanyzott 5 evig, de aztan egyik nap kilepett, azot sajna ujra cigizik, de sokkal jobb fej. Minden karacsonykor felhozza apam, ha latjatok milyen jo,h nem hagytam,h megszunjon a karacsony? - Mindig jot nevetunk rajta.

Egyebkent husvetkor is volt sonka, meg minden,ami hozzatartozik,de nagy veszekedesek eloztek meg az unnepeket!

Egyebkent csak kereszteny unnepeket nem tartanak, de szulinapot en ugy emlekszem,h tartanak.

2009. okt. 26. 11:08
 23/25 anonim ***** válasza:
sajna úgy tudom, hogy se szülinap, se névnap... merthogy "Minden nap ünnepnap" náluk. döbbenet. Erről az előző sztoriról a foghyókúrám jut eszembe. Pont ünnepek előtt kezdtem bele, mentünk nagynénikémhez, az asztal meg leszakadt a húsitól, sütitől, ...szóval a kajától. 1 óráig agresszívan hatogattam a kedves kínálgatás ellenére is, hogy "de értsétek már meg fogyózom!!" Mondták, hogy az nem fogyózás, ha nem eszek szinte semmit. Ésszel kell enni, keveset a sütiből, többet a kajcsiból. Hát másfél óra múlva nem bírtam tovább. és keveset, de mindenből ettem. Utána érdekes mód volt egy kis rossz érzetem, de a hasim kénylemesen megnyugodott a több napos koplalás után és a lelkemet is simogatta, hogy végre megkóstolhattam azokat a kajákat, amiket TÉNYLEGESEN szeretek. ezek után se híztam tovább, hanem odafigyeltem azt étkezésre, és kevesebb édességet ettem. végül leadtam 10 kg-t ezzel a módszerrel. Nah,de itt nem a fogyókúra a lényeg, remélem értitek a párhuzamot!:)
2009. okt. 26. 11:16
 24/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm Mindenkinek a válaszokat!

10-25 18:54-nek:

Ezt lehet, hogy alkalmazni fogom! Mármint a másik időpontokban történő ünnepeket! Tortát egyébként is szoktam alkalmak nélkül is sütni, miért ne süthetnék Neki "szülinap-helyettesítő" tortát gyertyákkal...?:-)

2009. nov. 2. 09:21
 25/25 anonim ***** válasza:

Tudom, későn írok, de nekem is van 2 [vagyis az egyik jövőre már nem lesz, mert megbukott] jehova osztálytársam.

Mikor kiderült, hogy jehovák, akkor mindenki csúfolni kezdte őket :(

Elejében meg mindenkinek furcsa volt, hogy nem járnak születésnapokra, egyéb ünnepségekre.

Anyák napjai készülődésben mindig benne voltak, karácsonyiban és a húsvétiban is.

De ezt a karácsonyi meg húsvéti dolgot nem értem, mert a jehovák is Istenben hisznek, csak náluk szigorúbbak a "szabályok".

Szal szerintem a kislány ne nagyon hangoztassa majd, hogy jehova, mert lehet, hogy csúfolni fogják érte, vagy lezsidózzák, azért mert másmilyen a vallása.

2010. jún. 19. 13:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!