Szerintetek milyen az a név, hogy Szeréna?
Mindenkinek a Gossip Girl jutna róla eszébe? Nekem nagyon tetszik, de nem a sorozat miatt. Még régen olvastam egy könyvet, abban volt ez a név és nagyon megtetszett.
Nagyon ritka?

Csak anak jut eszébe a Gossip Girl, aki nem olvas klasszikus irodalmat. Németh László Iszony c. művében az egyik nagynénit hívják Szeréna néninek.
Régi név és nagyon szép, szerintem.
ma 18:50
Nekem is abban a könyvben tetszett meg!

Rengeteg klasszikus irodalmat olvasok, de Németh L. mondjuk pont kimaradt - akkor most primitív vagyok, vagy mi?
Egyèbkènt Gossip Girl se néztem, nekem szemèly szerint gyermekkorom nagy mesèje jut eszembe, a Sailor Moon. Abban ugyanis a holdhercegnö neve Serenity, nèhány változatban Szerena volt. Ez a nèv a görög mitológiára utalt, ahol a holdistennöt Selene-nek hívják, tehát nekem alapvetöen a Hold jut róla eszembe :)
ma 18:57
Húú, a Sailor Moont én is imádtam, de ez valahogy nem maradt meg, hogy így hívták a Holdhercegnőt

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!