Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha a gyerek jól tanul, mindent...

Ha a gyerek jól tanul, mindent elvégez, amire kérik (jogsi, nyelvvizsga. Stb) felvették fősulira. Akkor miért baj a szülőnek, ha kicsit extrémebbül akar kinézni?

Figyelt kérdés
Miért a külsőn múlik minden? (piercingekre gondolok most).
2009. okt. 22. 16:02
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy mennyire akarod túlzásba vinni. :-)

Valószínűleg bennük van, hogy mit szólnak majd mások, mit fognak gondolni róluk (feltételezem, hogy az ismerősi körük meg a rokonság nem olyan, hogy a piercing pl. természetes legyen). Ezt nézd el nekik.

Állás ügyben annyit írnék, hogy van olyan állás, ahova valóban nem engedik az olyan ékszereket, testékszereket, amik beakadhatnak valahova, mert olyan a munkakör, hogy ebből baleset, kár származhat, és mindent levetetnek a dolgozóval munkaidőben, ami ilyen (pl. nekünk torna órán akinek nagy fülbevalója volt, annak ki kellett vennie iskolában, és az öltözőben kellett hagyni, ugyanígy a karórát, láncot, karkötőt... is, mert balesetforrás lehet).

Ha nem ilyen munkára készülsz, akkor leginkább a cég profiljától és a te rátermettségedtől függ, hogy lehetsz-e ilyen ékszerrel befutó.

Ismertem egy férfit, aki nagyon nagy tudású volt, és tele volt a teste tetoválással és piercingekkel. Ő extrém volt a javából. Eleinte nehezen fogadták el a kinézetét, tanított, meg tudományos munkát végzett, azért idővel megbarátkoztak vele, de az ő munkájában nem volt balesetveszély helyzet ékszerek miatt, sajnos már nem él.

Minden esetre arra figyelj oda, hogy ha az élet úgy hozza munka terén, megkülönböztethetnek hátrányosan, úgyhogy a tudásoddal igyekezz kitűnni, mert sokat számít, és lehetőleg ne vidd túlzásba, a szüleidet meg próbáld megérteni, bizonyára nincsenek hozzászokva. :-)

2009. okt. 22. 21:52
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, nem is olyan régen még nagyon felpaprikázódtam azon, ahogy egyesek pl. itt is gondolkodnak az extrém külsőről (a goth-ról beszélgettünk egyszer, azaz többször), hogy jaj, biztos nem vennék fel dolgozni, ő se venné fel, milyen gáz, stb. - most viszont - noha továbbra is úgy gondolom, több elfogadással kellene lennünk egymás iránt! - már úgy vagyok vele, hogy az extrém külsővel járnak bizonyos dolgok, jár vele az, hogy egyesek nem tudják elfogadni, és aki nem képes felvállalni egy kis konfliktust szülővel, tanárral, munkahellyel (kulturált, de határozott érvelésre gondolok!), nem képes kiállni magáért, azért, amit szeretne, hanem egyből összehúzza magát, levágatja a haját, átöltözik, stb. - az ne akarjon extrém külsőt! Mondhat akárki akármit, én goth külsővel voltam és vagyok tanár, és noha először nagyot szoktak nézni, sokan inkább bírnak emiatt. (Tény, van hétköznapi és buli megjelenésem, de azért az alapok pl. fekete mindig megvannak) Középiskolában is tanítottam, magamtól jöttem el egy jobb lehetőség miatt. Tehát meg lehet csinálni, ha a munkád színvonala magálrt beszél, akkor hajlandók eltekinteni a külsőtől, még ha nem is tetszik nekik. Meg ha látszik rajtad, hogy Te megingathatatéan vagy!!!! Ugyanakkor még egy dologra felhívom a figyelmed: valóban nehezebb így érvényesülni. Ha mástól mondjuk 3 diplomát várnak el egy adott pozícióra, Neked az extrém külsővel legyen 5, hoyg senki ne szólhasson egy szót se. Tény, hogy nem engedheti meg mindenki magának - de aki akarja, és egyébiránt tehetséges, az igen.

28/N

2009. okt. 22. 23:55
 23/29 anonim ***** válasza:
23:55 - Na, pont a mondandód vége hülyeség mostanában. Ha valahol 3 diplomát várnak el egy munkahelyen, az 5 diplomást elküldik, mert túlképzett. :-) Nekem csak lesz diplomám, de nem vettek fel egy olyan helyre dolgozni, ahova csak érettségi kell, mert túlképzett vagyok. :-)
2009. okt. 23. 09:34
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésed megfogalmazása mutatja, hogy még nagyon gyerek gondolkozású vagy. Azzal a szüleidnek teszel jót, hogy jól tanulsz? Meg hogy jogsid, nyelvvizsgád van? MEg hogy tovább tanulhatsz?

Szerintem ezekért NEKED kellene hálásnak lenned a szüleid felé és cserébe egy-két apróságot te is megtehetsz. Pl. kibírod, amíg függetlenedsz és majd akkor azt csinálsz magaddal, amit akarsz. Addig hadd ne kelljene szégyenkezniük a kinézeted miatt.

Én is akartam tetkót, ők nem akarták, kibírtam anélkül is. Mikor már különköltöztem, dolgoztam, az első nyaralásomkor megcsináltattam. Ennyi. Tán nem halsz bele. Ők is elég sok mindent tettek eddig érted, úgy látom.

2009. okt. 23. 10:26
 25/29 anonim ***** válasza:
Az a szülő, aki szégyenkezik a gyerekével, csak mert van egy piercingje, nem szereti igazán a gyerekét, és fontosabb számára a szomszédok véleménye. Gáz... Jó, a "gyerek" is tegyen annyit, hogy ne azt a ruhát vegye fel, amit a szülei legjobban utálnak, hogy ha velük megy valahova, de a szülő is engedjen, hiszen ezzel a gyerek nem árt magának, nem drogozik, stb. stb. csak egy piercinget rakat be.
2009. okt. 23. 11:32
 26/29 anonim ***** válasza:
9.34: a diplomák számát képletesen értettem! Azt akartam vele mondani, hogy aki kiemelkedőbb munkát végez, annak általában úgyis elnéznek kevésbé fontos, külsőbeli dolgokat. Szóval ha nem Te kuncsorogsz egy munkahelyen, hanem annyira jó vagy, hogy a munkahely akar Téged, akkor bizony Neked is van szavad, és Te (is) diktálod a feltételeket! Tény, hogy ahhoz, hogy "más" külsővel elfogadjanak, ötször olyan jónak kell lenned, mint a jólfésült konformista másik jelentkezők.
2009. okt. 23. 13:08
 27/29 A kérdező kommentje:

A jogsi ingyen volt, a nyelvvizsgát fizették. Persze, örülök, h rávettek, h megcsináljam, hálás vagyok érte nekik, nem is szoktam ezzel visszaélni.

Gyerek gondolkodású lennék amiatt, ahogy ki akarok nézni? Hamarosan elköltözök otthonról,azt a fél még kibírom.

Nem gond, h milyen melóba vesznek fel, nem ez zavar, hanem hogy a saját anyám nem fogad el így, piercingekkel, hiába tanulok jól. Ő egy szolid, festetlen hajú, körmű, diszkrét lányt akarna... én nem ez vagyok. Nem lázadásból van piercingem! Nem bosszantani akarom vele szüleim vagy bárkit, hanem nekem tetszik és mivel nagyon fontos számomra a szexualitás, ebben sem utolsó...Ez a másik.. anyám prűd, házasság előtt ő nem szexelt...apám meg se öleli, csókolja.. ahogy megtudta régebben, h ott aludtam egy srácnál, már kiborult. Próbálnék vele normálisan viselkedni, elnézni mindent, csak tudjátok nem hiszem, hogy bele kéne szólnia a magánéletembe és a kinézetembe ha megcsinálok mindent amúgy, amit kér.

2009. okt. 23. 14:25
 28/29 anonim ***** válasza:

Hol az a piercing?

Nem hiszem, hogy emiatt gyerek lennél. Szerintem próbáld Anyukádnak őszintén elmondani, miért olyan fontos ez Számodra. (mondjuk ne a szexet hangsúlyozd)

"Ő egy szolid, festetlen hajú, körmű, diszkrét lányt akarna... én nem ez vagyok." - na, én Anyukám meg egy gyakorlatias gyereket akart volna, aki nem tovább tanul, hanem elmegy 16 órában dolgozni, és a semmiből lakásra kuporgat - ehhez képest kapott egy bölcsészt, aki tovább ment PhD-ra, és olyan áron, hogy eladja magát rabszolgának, nem kell neki saját lakás, inkább marad az albi. Minden szülőnek van egy alap elképzelése a gyerekéről, kérdés, mennyire tud ettől elszakadni, és értékelni, ami van. Ragaszkodj önmagadhoz - ha anyukád nem fogad el a piercing miatt, és kiveszed, úgyis kitalál mást.

Prüdéria: erre csak bizonyos dolgok elhallgatása a megoldás.

2009. okt. 25. 21:03
 29/29 A kérdező kommentje:

Piercing van itt ott...látható és nem látható helyen is... Később lesz még, de mindig csakis igényesen elrendezve! (Nekem az fura, hogy más miért nem érez késztetést erre, h így díszítse magát).

Az biztos, hogy ha nincs pierc, mást kitalál... minden nap kitalálnak valami újat, ami nem tetszik nekik, én mostmár csak nevetek magamban, hogy hová lehet ezt még fokozni...

Már kibírom azt az 5-6 hónapot, költözésig, csak kíváncsi voltam, vajon miért nem jó nekik semmit, amit én csinálok..

2009. okt. 26. 07:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!