Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A nem dolgozó nők, miért...

A nem dolgozó nők, miért hozzák fel mindig külön feladatként a mosást? Hisz, az egy pár perces folyamat maximum, nem egy megerőltető dolog.

Figyelt kérdés

2013. júl. 24. 16:50
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
96%
Kedves kérdezö! Hol találkozol ilyen sok NEM DOLGOZO növel, akiknek éppen a mosás esik nehezükre? Az én ismeretségemben levö nök elég sokat dolgoznak. Te hol élsz?
2013. júl. 24. 17:21
 12/46 anonim ***** válasza:
97%
Nekem 2 kisgyerekem van, igy minden mosas elott egy jo fel orat surolom az fu- es etelmaradvanyokat a ruhakrol... Ha nem huzok kesztyut, akkor lemarja a borom a folteltavolito. Nem a legkedvesebb hazimunkam a mosas!
2013. júl. 24. 17:23
 13/46 anonim ***** válasza:
79%

"gyerekszülés, nevelés, háztartásvezetés nem nagy dolog"

persze, ezt aztán könnyű hangoztatni. Akkor leírom egy napunkat (mosással együtt)

8 körül felkel babó, tápszer csinálnás, pelenkázás, átöltöztetés, etetés, játszás 1-1,5 óra. Én is rendbeszedem magam kicsit, elmegyünk boltba, piacra, ha kell akkor postára, ügyeket intézünk (alig van olyan nap, hogy ne lenne intézni való), hazajövünk, csinálok magunknak reggelit, amiből a párom vinni tud munkába, aztán babának gyümölcsöt hámozok, reszelek, paszírozok, turmixolok, megetetem. Máris 11 óra.

Leteszem kicsit aludni, amíg elmosogatom a dolgait, beteszek egy mosást, ami, ha tele vagyunk kakis, lebukott, leevett ruhákkal akkor azokat külön beáztatom és kézzel fehérítővel kisuvickolom és csak azután megy a mosógépbe. Főzök, mosogatok, rendbe teszek mindent, babó felkel, gyümölcslevet csinálok neki itthon, hogy ne kelljen venni,. Ja, miközben alszik, még felporszívózok, felmosok, mert most kezd kúszni, ezt midnen nap meg kell csinjálni. Aztán tornázunk egyet, játszom vele, tanítom, közben csinálom a kaját. Felteszek neki is főzeléket, aztán turmixolok, mosogatok, etetek. Már 3 óra. UTána elmegyünk sétálni, mire hazajövök kiteregetek, kivasalok, kimosom a kádat a mosás után, mert abban fürdik a babó. Megebédelek, rendet rakok, leteszem a babát aludni kicsit, azalatt megcsinálom az uzsonnáját (szintén főzelék vagy gyümi), elmosogatok, ilyenkor van esetleg egy fél óra szusszanás, aztán kel fel, foglalkozom vele, megetetem, csinálok vmi vacsit, skypeolunk nagyszülőkkel, megcsinálom az adott napi plusz takarítást (portörlés, fürdő kitakarítása stb.), locsolok a kertben, rendbeszedem a növényeket. 8 óra.

Megyünk fürdeni, csinálom a tápszert, megtornáztatom, játszunk még egyet, megetetem, elaltatom,lefektetem. 9-fél10. Apa akkor jön haza, vacsorázik, és én még fordításokat csinálok plusz munkában. Hát nem tudom, nem úgy tűnik, hogy mereszteném a seggem egész nap egy gyerek mellett.

2013. júl. 24. 17:24
 14/46 anonim ***** válasza:
48%
utolsó válaszoló, ezt azért lehetne sokkal hatékonyabban is csinálni, de ettől függetlenül nem mereszted a segged.
2013. júl. 24. 17:31
 15/46 anonim ***** válasza:
100%
A "nem dolgozó nők" nem egy kategória. Mindenkinek megvan a maga indoka arra, hogy miért van otthon. Nem lehet általánosítani, hogy "az ilyen emberek" milyenek, mert nem létezik egységes csoport. Ahogy az "olyan férfiak" sem, akik ennyire bele vannak butulva a nem dolgozó nős kérdésekbe. Nem tetszik az általánosítás, most már második kérdésben. Keményem megdolgoztam azért, hogy most két évet itthon lehessek, és kikérem magamnak, ha valaki emiatt lenéz! Akár akarok/szeretek mosni, akár nem!
2013. júl. 24. 17:45
 16/46 A kérdező kommentje:

Itt folyton kiemelik, hogy mosnak, mintha meg kéne benne szakadni

Kiválogatni? Órákig tart.

Vasalni? Miért mindent ki kell? Nem hiszem.

Összehajtogatni? Az is nagyon kemény fizikai meló.

2013. júl. 24. 17:45
 17/46 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem a kérdésed. Ezzel még nem találkoztam, sőt az összes ismerősöm közül egyetlen egy nőt ismerek aki nem dolgozik (munkanélküli ötvenöt évesen négy éve). Tulajdonképpen a családban sincs olyan nő. Itt biztosan akad olyan, de nem számolom bele a kismamákat akik gyerekkel vannak otthon.

Megjegyzem elég sok embert ismerek. Mégis hol van akkor az a rengeteg nem dolgozó nő?

2013. júl. 24. 17:51
 18/46 anonim ***** válasza:
100%

17-es vagyok

Szerintem csak a felsorolásba veszik bele a moss, pl. főzés, mosás, takarítás... de én ebben semmi rosszat sem látok.

2013. júl. 24. 17:53
 19/46 anonim ***** válasza:
90%

13-as vagyok, ezt a privát üzenetet kaptam Nevnap-tól:

"Mereszted a sgges pedig más ezt munka mellet is megcsinálja ingyenélő ri.anc!!" - köszönöm az értelmes és intelligens üzenetet, máskor kímélj meg a primitévségedtől! Az idézetben ki kellett törölnöm pár betűt, mert fennakadtak az oldal trágárságszűrőjén.

Igen, biztosan lehetne hatékonyabban csinálni, elsőbabás anyuka vagyok fél éves babával. Majd belejövök gondolom és hatékonyabb is leszek. Azt visznt attól még szerintem nem lehet kijelenteni, hogy a gyereknevelés nem nagy kunszt, mert igenis kimeríti az embert, ha tisztességesen csinálja!

2013. júl. 24. 17:56
 20/46 anonim ***** válasza:
98%
Amúgy még a primitív idiótától kérdezném, hogy hány nő dolgozik fél éves gyerek mellett? Nem sok. De még azt is írtam, hogy esténként itthoni munkát is vállalok...de látom az idiótaság határtalan.-
2013. júl. 24. 17:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!