Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tetszik nektek az István név?...

Tetszik nektek az István név? Adnátok a fiatoknak ezt a nevet?

Figyelt kérdés
2013. júl. 24. 11:57
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
32%
Én nem értem miért két véglet az István és a Brendon. Csak érdeklődésből, szerintetek mi a normális név?? Ti mit adtok a gyerekeiteknek ami annyira tökéletes? :D
2013. júl. 24. 12:24
 22/42 poet1 ***** válasza:
20%
Az egyik válaszolónak abszolute igaza van: a legszebb ffi név a Zoltán
2013. júl. 24. 12:27
 23/42 anonim ***** válasza:
56%
Nekem nagyon tetszik kicsi gyereknek úgy, hogy Isti, felnőttként meg Pisti vagy István. Barátnőm a férjét Pityuzza néha, és szerintem aranyos. Idős korban a Pista bácsi megszólítás aranyos. Talán mert sok Istvánt ismerek, különböző korúakat, és mindegyiket nagyon kedvelem:) És nem, nem azért mert egy tanyán élek, hanem Budapesttől 3 kilométerre:D
 24/42 anonim ***** válasza:
45%

Nekem tetszik ez a név, az első magyar királyunk neve. Egyébként a László is tetszik. :))

Még nincs gyerekem, és messze is van még, ezért nem gondolkozom konkrét nevekben, de adnám ezt a nevet a fiamnak.

25/42 anonim ***** válasza:
13%

Önmagában szép név, igen tetszik. A Pi-vel kezdődő becézései viszont nem tetszenek, mert tucatemberré teszi a viselőjét. Pityuról a többségnek egy esetlen kisfiú ugrik be, a Pistáról meg egy borozgatós szenilis öreg.

Nekem a "réginek" nevezett nevek is tetszenek alapjában véve. Azonban nem adnék GYAKORI nevet a gyerekemnek. Se régit se modernet. Nagyon szép nevek a mostanában divatos Marcell, Máté, Milán, Bence, Vivien, Hanna, Alexandra, stb..., de épp azért, nem adnám ezeket se a gyerekemnek, mert 20-30 év múlva éppoly gyakoriak lesznek ezek, mint ma az István.

Persze ezzel semmi baj, egyszerűen az a saját véleményem, nem szeretnék gyakori nevet adni a gyerekemnek. Hanem valami régit, amit igazából mindenki ismer, de csak keveseket hívnak így. Példákat nem mondok. ;-)

Nekem is egy régi, de eléggé ritka nevem van, ráadásul külföldön is használják hasonló formában. Nekem ez mindig jó volt, ebből indulok ki.

Ha te mégis Istvánnak hívod majd a gyereked, az se rossz amúgy. Bár ez csak tipp, de szerintem manapság kevesen adják ezt a nevet gyereküknek. És épp ezért, mire olyan középkorú felnőtt lesz, akkor már inkább ritka név lesz a sok Bence, Dávid, Benjámin, Kristóf között...

2013. júl. 24. 12:35
 26/42 anonim ***** válasza:
42%

Nekem nem tetszik, pedig a férjem István, bár mindenki Pistinek hívja, mert az illik hozzá. (Apósom az István vagy Pista). Pistiként egyébként nekem speciel jobban bejön.

De tuti nem adnám a gyerekemnek, pedig a férjem szereti a nevét.

2013. júl. 24. 13:01
 27/42 anonim ***** válasza:
47%

Nekem úgy tetszik, hogy Pisti.

Más formában nem annyira.

De a régebbi férfinevek közül még ez a legjobb.

2013. júl. 24. 13:14
 28/42 anonim ***** válasza:
52%

Engem is idegesít a Pisti, Pista, Pityu.

Páromat mindenki pistizi. Én voltam az első, aki Istinek kezdtem el hívni az ismerősi köréből. Nekem ő az első pillanattól Isti.

2013. júl. 24. 13:54
 29/42 anonim ***** válasza:
68%

NEM.

bár a pasimat is így hívják.

de sosem szólítom így

2013. júl. 24. 14:21
 30/42 anonim ***** válasza:
75%
Igen. Igen.
2013. júl. 24. 14:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!