Tetszik nektek az István név? Adnátok a fiatoknak ezt a nevet?
Nekem tetszik ez a név, az első magyar királyunk neve. Egyébként a László is tetszik. :))
Még nincs gyerekem, és messze is van még, ezért nem gondolkozom konkrét nevekben, de adnám ezt a nevet a fiamnak.
Önmagában szép név, igen tetszik. A Pi-vel kezdődő becézései viszont nem tetszenek, mert tucatemberré teszi a viselőjét. Pityuról a többségnek egy esetlen kisfiú ugrik be, a Pistáról meg egy borozgatós szenilis öreg.
Nekem a "réginek" nevezett nevek is tetszenek alapjában véve. Azonban nem adnék GYAKORI nevet a gyerekemnek. Se régit se modernet. Nagyon szép nevek a mostanában divatos Marcell, Máté, Milán, Bence, Vivien, Hanna, Alexandra, stb..., de épp azért, nem adnám ezeket se a gyerekemnek, mert 20-30 év múlva éppoly gyakoriak lesznek ezek, mint ma az István.
Persze ezzel semmi baj, egyszerűen az a saját véleményem, nem szeretnék gyakori nevet adni a gyerekemnek. Hanem valami régit, amit igazából mindenki ismer, de csak keveseket hívnak így. Példákat nem mondok. ;-)
Nekem is egy régi, de eléggé ritka nevem van, ráadásul külföldön is használják hasonló formában. Nekem ez mindig jó volt, ebből indulok ki.
Ha te mégis Istvánnak hívod majd a gyereked, az se rossz amúgy. Bár ez csak tipp, de szerintem manapság kevesen adják ezt a nevet gyereküknek. És épp ezért, mire olyan középkorú felnőtt lesz, akkor már inkább ritka név lesz a sok Bence, Dávid, Benjámin, Kristóf között...
Nekem nem tetszik, pedig a férjem István, bár mindenki Pistinek hívja, mert az illik hozzá. (Apósom az István vagy Pista). Pistiként egyébként nekem speciel jobban bejön.
De tuti nem adnám a gyerekemnek, pedig a férjem szereti a nevét.
Nekem úgy tetszik, hogy Pisti.
Más formában nem annyira.
De a régebbi férfinevek közül még ez a legjobb.
Engem is idegesít a Pisti, Pista, Pityu.
Páromat mindenki pistizi. Én voltam az első, aki Istinek kezdtem el hívni az ismerősi köréből. Nekem ő az első pillanattól Isti.
NEM.
bár a pasimat is így hívják.
de sosem szólítom így
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!