Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők! Ti mit tennétek, ha a...

Szülők! Ti mit tennétek, ha a fiatoknak, lányotoknak zsidó párja lenne?

Figyelt kérdés
Nemrég volt itt egy kérdés,ahol a lány azt írta,h be sem meri mutatni otthon a párját,mert zsidó,és az anyjáék kicsapnák otthonról.
2012. jan. 20. 13:17
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
49%
Örülnék, mert akkor biztos anyagi háttérrel rendelkezne :-)))
2012. jan. 20. 13:22
 2/15 anonim ***** válasza:
86%

Ez attól függ, hogy a lány szülei vallásosak-e, és hogy a fiú, ill. annak a szülei vallásosak-e.

Ha két nem-vallásos családról van szó, akkor nincs jelentősége, hogy az egyik névleg zsidó, a másik meg csecsemőként meg lett keresztelve.

2012. jan. 20. 13:22
 3/15 anonim ***** válasza:
61%
Én semmit sem tennék, ha vele boldog, akkor áldásom rájuk. Katolikus, református, zsidó...ezek vallások. Ha összeházasodnak és a gyermekem vállalja a hitet és az ezzel járó dolgokat, nekem ebben nincs beleszólásom. Attól, mert valaki hívő, ugyanúgy lehet jó és rossz ember is. Nekem csak az számít, hogy a jó ember legyen és a gyermekemet szeresse. Szabad vallásgyakorlás van.
2012. jan. 20. 13:23
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Mit tennék,semmit,mégis mit is tehetnék ellene?Tiltani?Szerintem annál rosszabb.Megismerném a fiatalembert és elmondanám a véleményem a lányomnak,nem szólok bele kitv választ a lányom.
2012. jan. 20. 13:25
 5/15 anonim ***** válasza:
38%
zsidó...hm... náluk csak mi vagyunk rosszabbak...mert mi magyarok még egymás vérét is pofátlanul szívjuk...szóval ha ebből indulok ki, nem érdekelne... de azért nem is örülnék neki.
2012. jan. 20. 13:27
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Engem nem zavarna. Közöttük is ugyanúgy vannak jó és rossz emberek. Akit én ismerek zsidót, mind barátságos.

Ha persze keményvonalas hívő lenne-ebben is van sokféle változat, mint a vasárnapi templomba járó meg az elvakult katolikus között-, na ott azért elgondolkodnék. De teljesen a gyerekemre bíznám, ha át akarna térni, nem szólnék bele.

2012. jan. 20. 13:31
 7/15 anonim ***** válasza:
83%

Mivel keresztény vagyok, és fontos számomra a vallásom, így biztos nem lennék elragadtatva, hogy a fiam hazahozna egy hithű zsidó lányt. Nem a származás a gondom, hanem a vallás. Mivel a lány biztos nem keresztelkedne meg (mivel akkor őt kitagadják a családból), így menne a konfliktus.

De igazából semmi gondom a zsidókkal, és amúgy is a gyerekeknek kell eldönteniük, hogy hogyan tovább. Én elfogadom, akárhogy is döntenek.

2012. jan. 20. 13:33
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha valaki nem vallásos, akkor könnyen elbagatelizálja a dolgot azzal, hogy ezek "csak" vallások.

De ne felejtsük el, hogy ha 2 igazán vallásos családról van szó, akkor ezek a vallások életformák, ami meghatározza az ember életvitelét, értékrendjét, nevelését, neveltetését.

Két nagyon eltérő vallás esetén (kersztény-zsidó-iszlám) ezeket nagyon nehéz összeegyeztetni. Egy idő után a szerelem önmagában kevés lesz, hogy áthidalják ezeket a dolgokat.

Ha nem vallásosak, akkor meg mindegy, csak legyenek boldogok.

2012. jan. 20. 13:36
 9/15 anonim ***** válasza:
63%
Én zsidóknál dolgozom már 5 éve,most vagyok 26 éves.Ez elég volt arra,hogy nagyon gyűlöljem őket.Szóval,ha a későbbiekben a gyerekem zsidót hozna haza,bennem egy világ törne össze.
2012. jan. 20. 13:38
 10/15 A kérdező kommentje:
kedves utolsó,mesélnél nekem,miért utáltad meg őket annyira?akár priviben is írhatsz
2012. jan. 20. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!