Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi legyen a baba vezetékneve?

Mi legyen a baba vezetékneve?

Figyelt kérdés
Hamarosan szülni fogok de az apa nem vállalja el a gyereket, nem veszi a nevére. Mivel az én vezetéknevem nem tetszik ezért nem akarom, hogy azt kapja a gyerek. Milyen megoldás van még?
2013. júl. 24. 10:39
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, az viszont csak akkor jön össze az általános szabályok szerint, ha nem kerül sor az apaság megállapítására, és képzelt apa kerül bejegyzésre - akkor kérheted az általad megadott nevet is, ha az más jogos érdekét nem sérti. Viszont így bukod a tartásdíjat, h egyáltalán akartál kérni...

Ha megállapítják az apaságot, akkor marad az anya neve-apa neve-kettejük neve kötőjellel c. variáció kötül az, amiben megállapodtok az apával.

2013. júl. 24. 14:49
 22/23 anonim ***** válasza:
Ha annyira nem tetszik a neved, vegyél fel egy másikat a szülésig és akkor azt kapja a gyerek. De ilyet ne csinálj, hogy a sógorodét vagy közeli ismerősödét, mert mindenki azt fogja hinni, hogy tőle van a gyerek.
2013. júl. 27. 00:29
 23/23 anonim ***** válasza:

Jogában áll a férfinak nem felvállalni az aktusból származó gyereket, és nem lehet kötelezni, hogy a vezetéknevét adja a gyereknek.

Ami pedig azt a koszos 15 ezer forintos gyerektartást illeti amit meg szoktak ítélni, cserébe jogot formálhat a gyerekre, nemcsak láthatási, hanem beleszólhat a nevelésébe, kákán is csomót kereshet, sőt ha akarja akár 3-5 hónapig sem utalja a gyerektartást.

Azonkívül nincs értelme bíróság elé citálni valakit, aki undorodik tőled, 'odadob" havi 15-20 ezer/annál többet sosem ítélnek meg gyerektartást, és a gyerek viseli az apja nevét, aki soha egyszer sem akarja látni, nem kíváncsi rá, házasságot köt más nővel, és lesznek felvállalt és szeretett gyerekei.

Az az egy meg tud róla, hogy ő nem tartozik ezek közé.

Soha nem fogja megérteni, hogy vannak ilyen emberi kapcsolatok is, ennél már a képzelt apai név bejegyzése, vagy az anya családneve is jobb megoldás, és egy 13 éves gyerek már elég felnőtt, hogy el lehessen vele beszélgetni erről.

Sőt, találhatsz egy hozzádillő férfit is, aki boldog lesz veletek!

És ma már egyre gyakoribb, hogy a gyerek az anyja nevét viseli, ma elég liberális világot élünk, ami egyáltalán nem baj.

Nekem van olyan nőrokonom, aki így járt, véletlenül terhes maradt egy sráctól, aki időközben teherbe ejtett egy a 23 évesnél 20 évvel idősebb nőt is!!

Vele él együtt az akkor 23 évest, meg baxogatta ahol érte, szemét.kedett a gyerek miatt, akárhányszor elvitte, utána a gyerek idegbeteg és kezelhetetlen lett.

Hagyjuk már azt az avítt középkori dolgot, hogy egy gyereknek szüksége van a vérszerinti apjára...NINCS!

Rengeteg össze nem illő pár van, akik véletlenül összehoznak egy babát.

Én úgy tudom, hogy 1/ Történelmi, / Védett, 3/ Külföldi hangzású, magyartól eltérően írandó vezetéknevet nem kérhetsz képzelt apa nevének!

Tehát pl Simon lehet vezetéknév, de Steiner-ben már nem vagyok biztos, de talán még az is mehet, de a Schwarzenegger már nem lehet vezetéknév :))))))

2014. jún. 11. 17:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!