Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit ér egy karikagyűrű, ha? .

Mit ér egy karikagyűrű, ha? .

Figyelt kérdés
Kivertem a hisztit, mert 5 éve együtt vagyunk, az elején még ígérgette, hogy eljegyez, aztán az idő múlásával elfelejtődött a dolog. Közben lett egy gyermekünk is. A hiszti hatására/és mert úgyis alkalom volt, megszervezett egy kis romantikát, és elővett két gyűrűt, majd megkérdezte, hogy elfogadom-e?.. Természetesen örültem, igent mondtam.. Ez volt kb 2 hete. Időközben elgondolkoztam azon, hogy végülis nem tette fel a klasszikus kérdést, hogy hozzá megyek-e feleségül, ezért megérdeklődtem ma este, hogy mikorra gondolja az esküvőt? Azt mondta, hogy ja, hát azt ki kell érdemelni, és egyébként sem kell azt elkapkodni.. a gyűrűjét meg nem hordja, mert olyan a munkája, ahova nem veheti fel. Viszont kértem, hogy legalább a gesztus miatt, ha hazajön, vegye már fel, hisz én is éjjel-nappal hordom. Erre azt mondta, hogy majd ha megyünk valahova, felveszi. Ezek után nekem elment a kedvem ettől az egész látszateljegyzéstől, legszívesebben én is levenném a gyűrűmet, és eléggé el vagyok keseredve. A kérdésem annyi lenne, hogy nektek is rosszul esnének ezek a reakciok, vagy én reagálok túl mindent?
2013. júl. 24. 01:23
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
*hogy leszállj róla*
2013. júl. 24. 08:21
 22/34 anonim ***** válasza:
57%

Szerintem a pasid paraszt. Mi az, hogy az esküvőt ki kell érdemelni? Főleg egy gyerek után, már ez a minimum bocsika.

Mondjuk a hiszti sem volt szerencsés, elég lett volna rákérdezni.

De ha házasságot akartál elejétől fogva, akkor addig nem kellett volna szülni amíg el nem vesz. Szóval ebben Te is benne vagy alaposan, most már felesleges hisztizni.

Biztosan én gondolom rosszul, de ha valakinek fontos a házasság intézménye, akkor legyen annyira fontos, hogy nem szül házasságon kívül. Egyéb esetben csak vihar a biliben az egész.

2013. júl. 24. 09:03
 23/34 anonim ***** válasza:
100%

17

Tévedsz, nem a házasság a szent kötelék, hanem két ember kölcsönös szereteten, tiszteleten alapuló kapcsolata, döntése, hogy egymás mellett fogják leélni az életüket. A házasság ennek a külvilág felé való kinyilatkoztatása, leginkább, mert ti enélkül is tudjátok, hogy összetartoztok, nem? Vagy a házasság tart össze két embert, ha nem lennének házasok, együtt se lennének? Vagy hogy gondolod?

2013. júl. 24. 09:27
 24/34 anonim ***** válasza:
35%
Én meg úgy gondolom 23 (17-es vagyok), hogy aki élettársa kapcsoaltban él (mert vagy házas valaki vagy élettárs, nincs harmadik), akkor a gyerekvállalás csak a külvilág felé mutatott tett, hogy lássák: igen, lusta vagyok elvenni, vagy nem is akarom, nehogy hozzám kötődjön túlságosan, nem vállalom fel, de nesztke itt van pár gyerek, hogy lássátok, nem tesók vagyunk.
2013. júl. 24. 09:40
 25/34 anonim ***** válasza:

A házasság sokak szerint külsőség. Itt a baj, ugyanis ennek egy gesztusnak kéne lennie a másik felé, hogy igen, komolyan gondolom, szeretem és erről most esküt is teszek, a társamnak, nem a külvilágnak. Aki a külvilágnak esküszik, azzal tényleg baj van, és akkor valóban csak egy papír lesz az egész, de úgy is kell neki.

Lélektanilag sem utolsó jelenség, ugyan is akinek fontos a család, a közös élet, az esetleg kétségek nélkül, némiképp kiegyensúlyozottabb jövőképpel tud építkezni erre az élettársi kapcsolatnál jogi és erkölcsi szempontból is stabilabb alapra. Amire felkerülhet végül az ék, a korona vagyis a gyermek. Ezért nem kell felcserélgetni a sorrendet annak akinek a házasság fontos, mondván, hogy majd ha lesz gyerek elvesz feleségül, mert ahogy látjuk ez nem jön be. És nehéz a kész de instabil ház alá már alapot építeni. De biztosan én vagyok régimódi.

2013. júl. 24. 10:14
 26/34 anonim ***** válasza:

Nekem is ezzel a ki kell érdemelni dologgal van komoly problémám.

Amúgy szerintem nem volt okos dolog kiverni ebben a helyzetben a hisztit. Valahogy ezt komolyan kellett volna megbeszélni, átbeszélni, ki mit akar, hova tart ez az egész.Én is ezt tettem azzal az emberrel aki már a férjem. Konkrétan , nyíltan, hiszti nélkül megkérdeztem, drágám mikor akarsz eljegyezni? Szerintem 5 év után itt lenne az ideje. Felsorakoztatta az érveit, én az enyémeket, és sikerült "dűlőre" jutnunk. Együtt vettük meg a gyűrűt és nem vártam letérdelős lánykérést. Volt egy eljegyzés, és utána már ő is érzete azt a bizonyos pluszt, amit csak a pár érezhet. Mi tudunk nagyon durván, csúnyán, hisztisen veszekedni, de valahogy ez a dolog olyan komoly volt, hogy kulturált felnőtt módon meg tudtuk beszélni kit mit hogyan akar, ha nem akkor miért nem. Szóval szerintem ott kisiklott az egész dolog amikor kihisztizted.

Amúgy még egy jó tanács mert voltam olyan mint te. Valahogy úgy érzem te már elég sokat hisztizel és elégedetlenkedsz.Pl kihisztized a gyűrűt, megmondod hogy karácsonykor kérhet meg, miért nem hordja a gyűrűt. Hidd el és nem rosszból mondom ( én is voltam ilyen) előbb utóbb besokall, és a kapcsolatotok megy tönkre folyamatosan. Lehet erre értette a meg kell érdemelni szöveget. Mikor én is csináltam a cirkuszt , a kapcsolatunk csak romlott, és a pasim( aki már a férjem) páros lábbal rúgott ki. Hónapok kellettek hogy megváltozzak és visszaszerezzem a bizalmát. Sokat dolgoztam érte.Annyit tehetsz hogy normálisan leültök és megbeszélitek, és ha ő valamit mond akkor vagy elfogadod vagy tovább lépsz. Amúgy én pl azt mondtam régen gyereket csak házasságba szülök.

2013. júl. 24. 10:59
 27/34 anonim ***** válasza:

1. engem 18 után sem jegyeztek el 2 gyerek mellet

és eszem ágában sem lenne e miatt hisztizni -- ez hiba volt részedről

2. ha már megvette a gyűrűt és odaadta és te elfogadtad akkor elégedj meg ezzel -- nem vagy te kicsit mohó ????

3. és akkor mi van ha nem lesz házasság ? pont semmi .....

egy akkora hiszti miatt persze h ezt mondta neked -- szerintem meg is érdemelted

4. egy kapcsolat fejlődése nem abból áll h majd eljegyzés házasság ez csak a hivatalos út ! -- a kapcsolat fejlődhet úgy is h ezek a papírok nincsenek meg

ha kölcsönös szeretetben bizalomban vagytok akkor az a papír már nem hiszem h jelenten bármit is

5. nem hordja a gyűrűt mert olyan a munkája -- és? jobb ha elveszíti mert fel le huzigálja? -- de most komolyan otthon minek legyen rajta -- teljesen okés h majd akkor felveszi ha olyan helyre mentek

"Ezek után nekem elment a kedvem ettől az egész látszateljegyzéstől, legszívesebben én is levenném a gyűrűmet, és eléggé el vagyok keseredve. A kérdésem annyi lenne, hogy nektek is rosszul esnének ezek a reakciok, vagy én reagálok túl mindent?"

igen abszolút túlreagálod a dolgot !!!

és nem is csodálom h elment a kedved tőled - pont mint egy 3 éves dackorszakos gyerek - ezek után gondolom eszedbe sem jut h esetleg a párod mit gondolhat, és vajon neki mennyire esett jól ez a balhézás egy számára lényegtelen dolog miatt,

baszus, mégis elment megvette a gyűrűket erre te még mindig elégedetlen vagy - ez azt jelenti h mégis csak fontos vagy neki - elégedj meg ezzel és nem akarj mindent mert a végén padlót fogsz fogni !

(ok ez még nem azt jelenti h nem szeret de a pasiknak ez nem feltétlen fontos dolog ha jól megvannak a nővel)

2013. júl. 24. 11:10
 28/34 anonim ***** válasza:

Én úgy mondok véleményt, hogy nekem fontos az esküvő, és nem gondolom egy látszat dolognak.

Hülyeség volt kihisztizned az eljegyzést. Sokkal könnyebb lett volna nyugodtan, békességben leülnötök és megbeszélni i mit gondol a jövőről. Csomó feszültséget el lehetett volna kerülni.

Látszateljegyzés? Akkor vedd le a gyűrűdet és durcáskodj tovább, de könyörgöm ne csodálkozz, ha a párod egyszercsak beleun a dologba.

Apukám 20 éve nem hordja a gyűrűjét. Jobb lenne ha leszakadna az ujja a gyűrű miatt? Arra a pár órára amit itthon tölt alvással nem fogja felvenni. És ez anyukámat sem zavarja egyáltalán.

2013. júl. 24. 11:29
 29/34 anonim ***** válasza:

Látom kérdező neked semmi nem jó! És tudod miért volt fontos akkoriban a párodnak is az eljegyzés? Mert talán akkor nem voltál hisztis hárpia és nem csináltattad fel magad esküvő előtt!! És valószínű, hogy emiatt mondta azt, hogy kikel érdemelned az esküvőt! Ilyen embert én sem vennék el amilyen te vagy!

Ja és egyszer azért hisztizel mert nem úgy kérdezte a párod, hogy "hozzám jössz feleségül?" Máskor pedig azért mert nem hordja a gyűrűjét otthon és a munkahelyén! Te is írtad, hogy olyan a munkája ahol nem veheti fel, akkor mit hisztizel?

Örülj, hogy még melletted van, és nagy esélyt látok rá, hogy CSAK a gyerek miatt!

Ja és végszóként mondok neked valamit az én párom munkája is olyan ahol nem veheti fel mégsem hisztizek!!

És egy történet amit mindenképp érdemes elolvasnod! Remélem magadra ismersz ezáltal!!

Megnyílik egy új üzlet, ahol a nők férjet vásárolhatnak maguknak.

A bejáratnál az alábbi utasítás olvasható:

- Az üzletet csak EGYSZER látogathatják meg.

- 6 emelet van, a férfiak tulajdonságai emeletenként javulnak.

- Bármelyik férfit kiválaszthatják az adott emeleten, vagy felmehetnek a következő szintre.

- Előző emeletre visszamenni nem lehet.

Egy hölgy úgy dönt, hogy kipróbálja az üzletet, és partnert keres magának.

Az első emelet ajtaján a következo felirat várja: "Ezeknek a férfiaknak van munkája" A nő úgy dönt, hogy megnézi a következő emeletet.

A második emelet ajtaján ez áll: "Ezeknek a férfiaknak van munkája és szeretik a gyerekeket." A nő továbbmegy.

A harmadik emeleten: "Ezeknek a férfiaknak van munkája, szeretik a gyerekeket és félelmetesen jóképuek" Wow, gondolja a nő, és továbbmegy.

A negyedik emeleten: "Ezeknek a férfiaknak van munkája, szeretik a gyerekeket, félelmetesen jóképűek és segítenek a házimunkában"

Hihetetlen, gondolja a nő, nehezen áll ellen a kísértésnek, de valami ara készteti hogy továbbmenjen.

Az ötödik emelet: "Ezeknek a férfiaknak van munkája, szeretik a gyerekeket, félelmetesen jóképuek, segítenek a házimunkában és romantikusak!"

Úgy dönt, hogy benyit, de az utolsó pillantban megtorpan és felmegy a hatodikra.

Az ajtó ezt találja: "Ön a 31.456.012-es számú látogató. Ezen a szinten nincsenek férfiak, csak azért van, hogy bebizonyítsuk, hogy a nők sosem elégedettek.

2013. júl. 24. 12:19
 30/34 anonim ***** válasza:
már bocsi, de kierőszakoltad a gyűrűt, megkaptad, akkor ne csodálkozz, ha nem akarja hordani! Szerintem ha már azt is megmondod, mikor kérjen meg, akkor inkább elkérhetted volna rá a pénzt és megveszed magadnak, és karácsonykor felhúzod.
2013. júl. 24. 13:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!