Mit ér egy karikagyűrű, ha? .
Te reagálod túl
Én 12 éve élek boldog házasságban Gyönyörű kísérő gyűrűt és karikagyűrűt kaptam. Én hordom, mert nem akadályoz a munkámban, és szeretem a gyűrűket viselni. A férjem 12 évvel ezelőtt amikor az ujjára húztam akkor volt rajta kábé 1-2 napig. Azóta is a szekrényben van egy dísz dobozban. A munkája miatt nem hordhatja. De nemis szereti az ékszereket viselni. Hétköznap sem venné fel, végül is egyik edzésnél sem lenne jó ha rajta lenne. Én nem is kérem meg hogy viselje, mert anélkül is tudom hogy szeret. Nem a gyűrűn múlik hogy mit érez irántam.
Ezért reagálod túl. A legtöbb férfi, sőt sok nő nem szereti hordani a gyűrűket.
"Mit ér egy karikagyűrű, ha? ."
Épp ez az. Ilyen, ha kierőszakolják. Ha jól megvagytok, akkor minek elrontani ilyesmivel? Ne érts félre, megértem a te szempontod is, hogy szeretnél esküvőt meg minden, de nem az a lényeg, mert attól nem lesz jobb, se rosszabb egy kapcsolat alapjában véve.
Nekem volt egy majdnem 10 éves kapcsolatom, 4év után a párom félrenyomott, aztán hülye voltam és vele maradtam. A 7. év környékén én is sírva fakadtam, hogy sehova nem tart a kapcsolat, közben két barátnőm eljegyezték másfél, ill. két év után. Ő a 7 év alatt soha fel sem hozta, soha nem tervezett velem vagy nem beszélt róla, a szüleinél lakott, közben 9 évvel idősebb volt, mint én, és én nem érzékeltem, hogy családot akarna vagy ilyesmi. Eljegyzett a 7. év után, de akkor már úgy voltam vele, nem fontos, van, amire olyan sokat kell várni, hogy mikor megkapod, már nem kell. 9 és fél év után rúgtam ki, semmire nem mentünk. Vele lehet, erőszakosnak kellett volna lenni, de az anyja nyaggatta, helyettem is, nem használt. Én meg mindig úgy voltam vele, ha magától nem, én nem erőszakolok rá semmit, hogy aztán azt hallgassam, te akartad. Oda akartam ezzel kilyukadni, hogy ha nem akar, nem akar, értékeld azt a kapcsolatotokban, ami jó, és ott a csodálatos gyermeketek, mindenetek megvan. A házasság végső soron egy ceremónia, hogy elmondd a külvilágnak, ti egybe tartoztok, és csak egy papír marad az egész buliból. De ne az legyen a lényeg.
Megértelek, ahogy írtam, én is így voltam, de rájöttem, nem ez a legfontosabb.
Pedig a 3. nagyon jó választ adott..
Mégis szerinted mit fogsz elérni a hisztikkel meg azzal, ha kierőszakolod az esküvőt? Elhiszem, hogy ez fontos neked, de ha megmérgezi a kapcsolatotokat ez az ellentét, akkor nem húzzátok sokáig. Van egy gyerkőc, ha szép családi életet éltek, akkor ez mindennél fontosabb.
Ma már nem feltétlenül. Ez elég konzervatív dolog, de abban a gyerek is házasság után van sorrendben.
Tudnál most te nekem egy kérdésre válaszolni? Mi lenne más, mivel lennél több, mivel éreznéd magad többnek, házasan? Mert nekünk idekint csak egy anyakönyvi kivonat, neked belül? Csak, hogy megértsem, neked miért annyira fontos ez. Nem piszkálni akarlak vele.
Engem a gyűrű nem hordása annyira nem zavarna, az viszont sokkal jobban, hogy azt mondta, hogy "ki kell érdemelni", mintha ő lenne a kegyes úr, aki talán egyszer elvesz. Én nagyon elgondolkoznék azon, hogy legyen-e folytatás.
Ráadásul gyereketek is van. Én nagyon pipa lennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!