Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Én gondolkodom rosszul?...

Én gondolkodom rosszul? (pénzkérdés)

Figyelt kérdés

Olvastam előbb 1 kérdést. Anyagiakról volt szó benne.

Van, aki azt írta, hogy 70.000 Ft rengeteg, úgy hogy ez már megmarad, neincs rezsi+hitel, azóval ez a havi elkölthető. Van, aki azt írja, hogy baára is elég, és félre is lehet tenni belőle. Ők hogy csinálják?

Nekem sosem sikerülne ebből félre tenni. Heti 25.000 megy el a boltban, (és nincs minden nap hús, de ebben benne van a drogéria is...)

2013. júl. 23. 09:43
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
82%

Öblítőt mosóport stbt életben nem venném drogériában...

Múltkor pont beszívtam...sholl talpbetétet vettem (magassarkúban végzek állómunkát) bementem a teszkóban 300ft-tal volt olcsóbb, azt hittem megüt a guta...

2 havonta veszek amúgy mosószert, mosogatőt 3 (akcióban 2-t fizet 3 at kap)

Mindig akció szerint veszem, mielőtt elfogyna, akkor lezs újra az amit használok akcióban...de ha nem kell is figyelelem az árát...

2013. júl. 23. 10:23
 12/18 anonim ***** válasza:
78%

Még mindig a drogéria a "kulcs".

Ha ti egy héten elhasználtok egy zacskó (3 kg) mosóport, egy flakon testápolót, sampont és dezodort, akkor ott valami nem stimmel. Vonatkozik ez a tisztítószerekre. Mire megy el heti egy flakon padlótisztító pl? Vagy mennyi mosogatószerrel mosogattok, ha abból is heti 1 egész falkon kell? Ilyen dolgokat mi havonta egyszer veszünk, mert minimum annyi ideig elég. Sőt mosóport kb 3-4 havonta, mert egy 6 kg-os csomag addig elég.

Másrészt: mosóport, wc-papírt, tisztító- és mosogatószereket drogériában NEM veszünk, mert mocskos drága. Hipermarketekben nagyságrendekkel olcsóbb, tescos lefolyótisztítóban is ugyanaz a nátrium-hidroxid van, mint a Mr Muscle-ban. Utóbbi 800 Ft, előbbi kb 200.

Csináld amit javasoltak, mindent írj fel, és rá fogsz jönni hol megy el a pénz.

2013. júl. 23. 10:26
 13/18 anonim ***** válasza:
53%

Drogériában ilyet nem szabad venni,maximum ha nagyon akciós,de inkább akkor is csak úgy hogy csak annyi pénzt viszel be magaddal,mert tuti bemész,megveszed,és még mellé halom fölösleges dolgot.

25ezer rengeteg egy hétre,pedig mi heti 4-5 nap húst eszünk,és elég sok felesleges kacatot megveszek.

2013. júl. 23. 10:32
 14/18 anonim ***** válasza:
66%

Ja, es hogyha nagyon sporolni akarsz, nem kell olyan folosleges dolgokra kolteni hetente, mint asvanyviz, csoki, udito, joghurt..

fozzel pl tejbegrizt , pudingot, mennyivel olcsobb es egeszsegesebb?

Igyatok csapvizet, vagy teat, hutsetek le, isteni jegesteat , limonadet lehet kesziteni. ez szinten nemcsak olcsobb, egeszsegesebb is.

2013. júl. 23. 10:35
 15/18 anonim ***** válasza:
87%

Addig talán elég, amíg nem kezdesz el egészségesen élni és étkezni,utána viszont nem. Nekem betegség miatt nagyon figyelnem kell arra, hogy mit kajálok, sok zöldséget, gyümölcsöt kell enni, az olcsóbb, többnyire tartósítószerekkel teli kajákat nem ehetem és megmondom őszintén, nem is enném, mert most már látom magamon, hogy mennyit ártottak.

Tisztítószerekből, tisztálkodószerekből, kozmetikumokból is inkább a jobbakat veszem, hosszabb távon kifizetődőbbek, kevesebb kell belőlük, nem beszélve a hatásfokukról.

Kipróbáltam pl. mosóporral. Vettem a helyi márkásat az egyik szupermarketben, a koszt alig vitte ki a ruhából, utána váltottam másra. Ég és föld a különbség. Vagy pl. a WC-papír. Egy-két rétegűt nem veszek, mert nem éri meg. Inkább normális, de sokkal kevesebb fogy belőle és nem szakad szét használat közben, ami azért nem utolsó szempont. Lehetne még sorolni.

Szóval szerintem meg kell találni a középutat és nem ész nélkül a legolcsóbbakat venni, mert az egészség kárára megy és a végén a hasznot a gyógyszerek viszik el.

2013. júl. 23. 10:39
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon nehéz kevés pénzből megélni, és hidd el, nem csinálod rosszul. Ez van.

Nekünk is ennyi megy el, pedig én nagyon spórolós vagyok, kuponozok, képes vagyok 50 ft-ért elmenni a másik boltba valamiért, ha az ott olcsóbb.

Szerintem az itt válaszolók többségének van más segítsége, ahonnan kap élelmiszert, mondjuk minden vasárnap anyósnál ebédelnek, vagy hasonlók.

Nekünk sehonnan semmilyen segítségünk nincs, mindent meg kell vennünk. :-(

Nektek?

Sok válaszadó elsiklik amellett, hogy van pelenkás a családban, jól értelmeztem a kommentedet? Az aztán megnöveli a drogériában elköltött forintokat.

Akik nem tudják: egy gyereknek kell pelenka, popsitörlő, popsikrém, fürdetőkrém, ami nem kerül kevésbe.

Egy normál minőségű pelenka min. 60 ft-ba kerül, egy törlő 5 ft-ba. Ha nagy átlagolva (spórolva) napi 5 pelenka+ 10 törlő/ nap fogyasztással számolunk, egyszerű kiszámolni: 2450Ft/hét a pelenka és a törlő. Plusz a többi cucc.

Amúgy melyik drogériában vásárolsz? Ajánlom a dm-et, mert ha törzsvásárlójuk vagy, és kuponozol, lényegesen lecsökkentheted a drogériás kiadásokat.

Ezért kezdtem én pl. ökomosni, sokkal-sokkal olcsóbb és bőrbarátabb, mint mikor szintetikus kencékkel mostam. Előtte havi 5000 ft volt a havi mosási költségem, most 1500 ft... És vizet fele annyit használok, mint előtte mosásra.

Szóval ne aggódj, nagyon nehéz ennyi pénzből kijönni. :-(

2013. júl. 23. 14:46
 17/18 A kérdező kommentje:

A drogériába nem hetente járok.

Ásványvíz nem nagy tétel, havi egy ezres, 50 Ft/db.

Csokit már nehogy ne vegyek heti 1-2 alalommal, vagy túró rudit a gyerekeknek.

(3 pelenkásom van, az ő kiadásaikat direkt nem is írtam).

Tényleg nem költök feleslegesen, de azért heti 2-3 alkalommal van hús is, hónap elején veszek: 5 l olaj, 5 kg liszt, 5 kg cukor, heti bevásárlásokon meg ami épp kell, pár napra előre is: kenyér, felvágott, tej, szóval ami azért alap.

,

2013. júl. 23. 15:44
 18/18 anonim ***** válasza:
Nem szabad kritikátlanul mindent elhinni, amit itt olvasol. Nagy divat egymás alá licitálni, hogy ki mennyire keres és költ keveset. Most is valaki azt állította, hogy ő heti ötezerből "röhögve" kijön, ugyan már... ha a családodra napi 3-4 ezret kell költeni, az egyáltalán nem sok, nem szabad alapnak venni, hogy ki mekkorát lódít netes fórumokon, nem értem miért, de itt azzal dicsekednek, hogy ki mekkora mélyszegénységben él, mintha ez sikersztori lenne, de nézd meg bárhol, bármikor, hogy mennyit fizet a boltban előtted sorbanálló néhány ember, abból láthatod, hogy messze nem költesz túl sokat.
2013. júl. 23. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!