Én gondolkodom rosszul? (pénzkérdés)
Olvastam előbb 1 kérdést. Anyagiakról volt szó benne.
Van, aki azt írta, hogy 70.000 Ft rengeteg, úgy hogy ez már megmarad, neincs rezsi+hitel, azóval ez a havi elkölthető. Van, aki azt írja, hogy baára is elég, és félre is lehet tenni belőle. Ők hogy csinálják?
Nekem sosem sikerülne ebből félre tenni. Heti 25.000 megy el a boltban, (és nincs minden nap hús, de ebben benne van a drogéria is...)
Attól függ hány embert kell ennyiből ellátni. Nekem egyedül bőven elég lenne.
Egy családnak már csak szűkösen, de megoldható, viszont félretenni szerintem sem lehetne.
Ezzel együtt viszont a heti 25e Ft-ot sokallom, amit te írsz. Drogériába minden héten jársz? Ott lesz a kutya elásva. Ha hetente kozmetikai cuccokat kell venned, akkor valamit nagyon pazarlóan használsz. Nem bántásként írom, csak észrevételként.
bár én nem ez a kategória vagyok, mert egyedül (néha páromra) kell költenem, de én havi 20-ból (olykor 15-ből) élek. Úgy, hogy ebben koli kaja utazás benne van.
Viszont nem tudom gyerekkel mennyivel másabb a helyzet. De mindig amennyi volt, azt én mindig be tudtam osztani.
Havi 20-ból én egymagam kijövök. Ha van párod akkor annak is 20 az 40
A gyerekre nem tudom mennyit kell költeni, de ha pl, használtan bizományis cuccokból öltözteted stb. akkor neki is csak a kaja van, (mondjuk ha beteg akkor a gyógyszer nem olcsó)
Biztos vannak cuccok,amiket drágábban veszel és kijönnél olcsóbban is.Ha keresgélsz,rátalálhatsz akciókra,leárazásokra,csak azért meg utazni kellene.
Egyébként a 70.000-Ft az nekem is sok pénz.Megmondom miért.Mert ha az embert 3 havonta kirakják az utcára,mert elbocsátás van akkor minden fillért félre kell raknia.És örül hogy egy hónapban míg dolgozott összejött neki a 70.000-Ft
Mindennap húst főzök, és a drogéra termékekkel együtt, 15 megy el egy héten, amikor leresztjük magunkat, tehát van benne 1 karton sör, néhany üveg bor, és rövid a bulikra is havonta...(nert még megtehetjük, hogy hetente menjünk vagy tartsunk, mivel csak ketten vagyunk)
Megnézem mit veszek, de a 3 fakkos mélyhűtőm színültig mindig, ha egyszer 1 hónapig nem vennenk csak friss árut (pékáru zöldség), akkor sakkozva a főzéssel ellennénk.
Tehát havi 70 szerintem is elég, ha megnézik mi kell, nem vesznek alkoholt, főleg, hogy lehetőség sincs amnyit elfogyasztani, mint nekünk, akik még ereszd el a hajamat is játszunk 26 évesen. (Ez az összeg kb: 24 x 180=4320, 3x 600=1800, 2000 rövid..ha elmegyünk valahva, akkor az megint kb 1500-2000 ha csak 2 italt iszunk fejenként ez 10000 spórolás kb...
Nem tudom mit veszel heti 25 ből havonta...
Mi a fenet veszel te heti 25000 ft-ert? En (ha csak sajat magamat szamolom) kijovok 10000bol, de ha nagyon akarok meg 5000-bol is ROHOGVE. Szerintem te nagyon nagyon szorod a penzt..
jo lenne ha leirnad miket veszel ebbol az osszegbol, talan ugy tobbet lehetne segiteni.
Nem veszek drága cuccokat, sőt inkább saját márkásat.
De pl. drogéria: wc papír, tusfürdők, sampon, egy testápoló, kézkrém, betét, zsepi, tisztítószer, mosogatószer, mosószer, öblítő, és kb 15.000 Ft el is ment. És akkor nem Ariel meg Lenor. ( a gyerekenke pelust, meg ilyenekt nem is írtam bele).
Egy adag hús is 1000 Ft. Olaj, cukor, liszt, felvágott, joghurt, kenyér, gyümölcs, tej, ásványvíz, egy-egy sör és üdítő, gyerekeknek valami csoki. Meg mindig van, ami kell, és nem életbevágó, mert önmagában nem lehet megenni, de szükséges: ecet, citromlé, rizs, margarin, hasonlók.
És nem mindig a márkásat veszem, nézem, hogy mennyi az egységár, melyik olcsóbb.
Nagyon egyszerű, de hatékony tipp:
egy hónapig kőkeményen írj fel minden egyes kiadást egy táblázatba, dátummal. Még a 100 Ft-os kávét is.
Meg fogsz lepődni a végén, nálunk is így lett megfogva kb 50 rugó, párszáz forintos hülyeségekre ment el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!