Hét éve vagyunk házasok. Én nagyon vágyom egy gyerekre már évek óta. Nagyon-nagyon. De anyagi okokból nem engedhetjük meg. Hogy lehet ebbe belenyugodni? És öregek is vagyunk már szülöknek.38N / 46F
Kicsi a fizetésünk és a férjem nem tudna eltartani, hogy otthon maradjak a gyerekkel. Bölcsödére, baby sitterre nem lenne pénzünk. Család, segítség nincs.
Állandóan szomorú vagyok. Gondoltam, majdcsak elmúlik, de csak rosszabb lesz. Ha belegondolok, hogy öreg korunkra teljesen egyedül leszünk, kétségbeejt.
Aki lemondott a gyerekvállalásról, mivel gyözte meg magát?
azért nekem elég hihetetlennek tűnik, h két dolgozó felnőtt ember ne tudna eltartani egy gyereket. tudtommal minden országban vannak olyan támogatások, amik a gyerek után járnak, különben nem lenne gyerekvállalási kedv, v csak nagyon alacsony.
nem keseregni kell, hanem megteremteni a feltételeket.
najó, azt nem pártolom, h a semmire szüljünk egy rakás éhező lurkót, de nálatok azért magasabban van a színvonal. fél évig otthon maradsz, aztán ha visszamész dolgozni, akkor lesz pénz bölcsire vagy sitterre. gondolom más, kisebb keresetű polgártársaitok is megoldják hogy lehessen utódjuk, kérj tőlük tanácsokat.
Ha kényelmesen éltek, mint írod, akkor ebből számomra 2 dolog következik.
Van lehetőségetek alább adni ebből a kényelemből mondjuk 1-2 évig, a "fölösleget" félretenni és babát szülni.
Ha megvan a baba, miatta lemondani a kényelmes életről, és kissé kényelmetlenebbre, de boldogabbra váltani. Megéri, hidd el.
Erre mondják, hogy valamit valamiért.
Azért most már kezd érdekelni, hogy ilyen végzettséggel, külföldön mennyit kerestek, hogy nem tudtok gyereket bevállalni?
Ja, hogy kényelmesen éltek, csak nem akartok egy gyerek kedvéért alább adni a kényelemből?...akkor meg ne sajnáltasd magad!!!
Megmondom őszintén, az elején még nagyon sajnáltam a kérdezőt. De miután közölte, hogy tulképp van állásuk, kényelmesen élnek és csak a kényelem elvesztése miatt nem vállal gyereket, de ebbe nem tud belenyugodni...na ez már sok! Egy olyan dologhoz kell segítség lelkileg, ami nem rajtad múlik, de ez a helyzet nagyon is rajtatok múlik, mit vársz akkor??
Ha nagyon vágysz akkor szülj, most még talán nem késő! És majd akkor meglátod milyen jól döntöttél!Mert a gyermek utáni vágy sosem fog elmúlni, ne is várd, egyre rosszabb lesz!
Nem tudom, miért kellett a kérdező ellen fordulni hirtelen. A szövegéből nyilvánvaló, hogy a "kényelmes élet" nem a fejenként két autót jelenti, hanem azt, hogy még épp nem nélkülöznek. Általában mások is ebben az értelemben használják.
Nem tudom, hogy aki szeretne gyereket és nem lehet neki, az hogy teszi túl magát rajta, de szerintem a ti helyzetetek nem olyan reménytelen még. Korban még pont belefér mindkettőtöknek, anyagilag meg, hát legfeljebb hazajöhetnétek, ha már van munkatapasztalatotok, akkor itt is lesz munka.
Szia!:) Úgy éreztem nekem is muszáj ide írnom.
18 éves vagyok, anya 56, apa 59 éves. Nem voltam tervezett baba, de mikor anno anya 38 évesen teherbe esett velem, a legboldogabb ember volt a világon - nem érdekelték a kommentek,hogy talán már kicsit idős a gyerekvállaláshoz, teljes szívvel-lélekkel várta az érkezésem. Két nagyobb testvérem majdhogynem kétszer olyan idősek,mint én; mikor ők születtek, szinte teljes nincstelenség jellemezte a szüleim életét.
Igaz, kezdő felnőttként még nem látom át száz százalékig a pénz és idő végességét, de abban biztos vagyok, hogyha mindketten szeretnétek gyereket, akkor még épp időben vagytok hozzá - ezért kívánom nektek hogy ne adjátok fel,biztosan találtok valami megoldást,hogy összejöhessen a baba projekt!:)
Nincs autónk és nincs semmi hitelünk. Nem vagyunk gazdagok. A férjem 600-at keres hetente én 400-at. Ez 4000 egy hónapban. Lakbér 1400 egy nem elökelö környéken, 2 szobàs lakásért. Ha én itthon maradok, (hivatalosan 6 hétig lehet) utánna a gyerek mehet bölcsibe vagy baby sitterhez. De akkor már csak a férjem fizetése lenne, ami egyedül 2400. Ebböl lakbér 1400. Marad 1000. Heti 250. Bölcsöde 900/hét vagy baby sitter 700/hét. És màris minuszban vagyunk. Pedig még nem fizettünk rezsit és nem ettünk.
Nem panaszkodom, csak már évek óta a megoldást keressük.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!