Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek arról, ha...

Mi a véleményetek arról, ha egy pár csak 8 évi járás után költözik össze?

Figyelt kérdés

(Igazából a párkapcsolatok témakörbe tartozna a kérdés, csak az itteni válaszolók komolyabbnak tűnnek, ezért ide írom.)

16 voltam mikor összejöttünk, ő 19. Azóta eltelt 6 év és már nagyon szeretnénk összeköltözni, de mivel engem az egyetem még 2 évig odaköt egy bizonyos városba, addig őt (ha minden "jól" megy) egy másik városba fogja kötni a munkája. Nincs túl nagy távolság a 2 város között, de a mindennapos bejárás sem a tanulás mellett, sem az ő munkája mellett nem lenne szerencsés. Így úgy néz ki, hogy még 2 évig nem tudnánk összeköltözni, pedig ha sikerült volna ott munkát találnia, ahol én tanulok, akár már az ősszel költözhettünk volna. :(

2013. júl. 20. 16:11
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! :)
2013. júl. 20. 17:12
 12/24 anonim ***** válasza:
22%
Azt gondolom, hogy ti se lesztek sokáig együtt.
2013. júl. 20. 17:18
 13/24 A kérdező kommentje:
Kifejtenéd?
2013. júl. 20. 17:43
 14/24 anonim ***** válasza:
75%
Én is a korai összeköltözést tartom jónak minden szempontból, de most csak emiatt nyilván nem fogtok szakítani...Reméljétek, hogy az összeköltözés után is jól meglesztek, mást nem nagyon tehettek.
2013. júl. 20. 17:57
 15/24 anonim ***** válasza:
39%

Semmi rosszat, mivel hasonló cipőben járunk.

Egyetem elején jöttünk össze, most járunk 7 évnél. Jelenleg csak neki van munkája, ezért kivárunk.

Nem mintha nem szívesen tartana el, de ha most összeköltöznék, semennyit se tudnánk félretenni.

1 év múlva lesz elég tőkénk egy lakásra. Ha előbb álláshoz jutok, akkor addig se kell várnunk.

2013. júl. 20. 19:45
 16/24 anonim ***** válasza:
4%
Azt gondolom, hogy ha a kedvesed annyira odalenne érted, akkor eleve abban a városban keresett volna munkát, ahol tanulsz. De neki pont jó így, járogattok, kúrogattok, semmi felelősség... fogadjukn, ha végzel a sulival, akkor jön az, hogy előbb találj munkát, gyűjts össze pénzt, hogy be tudj szállni a közös albérlet költségeibe... Nagy pofáraesés lesz ennek a vége, 8 év múlva hol lesztek ti szerelmesek? Most se az a fiúd, direkt alakítja úgy a dolgokat, hogy a kapcsolatból csak a könnyed részek jussanak neki, randi, szex, max hétvégi együttalvás, de aztán kotródj haza...
2013. júl. 20. 20:34
 17/24 anonim ***** válasza:
46%

"akkor eleve abban a városban keresett volna munkát"

TE se vagy képben a mai munkaerő piaci helyzettel!

Nem úgy van, hogy ott keresek, ahol szeretnék dolgozni,

hanem elsősorban OTT dolgozok, ahol kapok munkát!

2013. júl. 20. 20:40
 18/24 A kérdező kommentje:

Kedves 16. válaszoló te mitől vagy így megkeseredve? :)

Ahogy előttem írták, manapság nem úgy működik, hogy "ott keresett volna". Képzeld, ott is keresett, de az nem úgy jött össze, ahogy szerette volna. Egyébként ha tudni akarod, ő próbál meggyőzni már majdnem egy éve, hogy költözzek hozzájuk, ameddig nincs jobb megoldás. Csakhogy én nem megyek más nyakára úgy oda lakni, hogy semmi keresetem nincs, mert nem fogok senkin sem élősködni. Nem kéne győzködnie, hogy "beszálljak a közös albérlet költségeibe", mert győzködés nélkül tenném, nem várom el tőle, hogy eltartson.

Egyébként nem 8 év múlva fogunk összeköltözni (a szövegértés nem megy, csak a rosszindulat), hanem 2 év múlva, csak addigra 8 éve leszünk együtt mi szerelmesek. :)

2013. júl. 20. 21:03
 19/24 anonim ***** válasza:
53%
Ne foglalkozz vele, én is le lettem pontozva rendesen. Nem tudom mi abban a rossz, hogy pár évig mi is gyűjtögettünk, és most biztos anyagi háttérrel, hitel nélkül vettünk házat, és gyereket is vállalunk. Nem hiszem, hogy jobb lett volna, ha albérletbe költözünk, és oda költjük a pénzünket. Azt inkább félretettük. Különben itt falun nincs is albérlet, a városba meg minek költöztem volna, ha helybe kötött a munkám. Együtt élni szülőnél meg tényleg nem egészséges, akkor inkább külön. Hol itt alszunk, hol ott, sokszor ki-ki saját otthonában. Nem hinném, hogy ez olyan rossz lenne. Ti is addig legalább még gyűjtögethettek.
2013. júl. 20. 21:45
 20/24 anonim ***** válasza:
9%

Képzeld Bp-en is MINIMUM egy órát simán lehet ücsörögni dugóban! Én spec másfél órát utazgattam reggelente a suliba, ami egy vonatút Székesfehérvárra!

Nehogymábelehalj :)

2013. júl. 20. 22:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!