Ebben a helyzetben hogyan dönthetnék?

Én megértem a párod, hogy rész követel. Miért?
Azért, mert én sem költeném más lakására pénzemet szeretetből, szerelemből, mert akkor ez esetben felújítjátok az ő „pénzéből” aztán amikor kész a felújítás, akkor meg mehet az utcára.
Én sajnos már jártam így, tehát bizalmatlan vagyok ez ügyben, és többet soha nem költenék más lakására, bármilyen nagy is a szerelem. (Vagyonmegosztási előszerződés a minimum, ami kötnék)

" Ha most nem találtam volna albérletet hosszú hosszú hónapok után,akkor most én is az utcára mennék.Én a(mostmár volt)élettársam házában laktam,de tönkre ment a kapvsolatunk 9 év után.Mindent közösen vettünk,fizettünk,de most azt mondja nincs közöm semmihez.Én (sajnos nagyon naívan)csak rá alapoztam,így most semmi tartalékom,vagy lehetőségem.Amihez"nyulhatnék"
Hülye voltam,nagy árat fizettem érte,nagyon "jó"tanuló pénz volt.
Innentől valószínűleg nem igen fogok hinni senkinek....Sajna.."
Ez a válasz egy másik kérdésre érkezett, de azt hiszem, hogy ide is érdemes betenni.

Én ma írtam 9:28-kor, a szintén ugyanebben a cipőben járó leányzó lennék.
Mi ezt már megérdeklődtük, és a menete nagyjából ennyi.
Kihívtok egy értékbecslőt és korrektül elmondjátok, hogy milyen állapotban volt a ház (fotózzátok le, ha még lehet), ő arra mond egy árat (ezt feltétlenül tegyétek hivatalossá, hogy mennyi volt a ház értéke). Mikor befejezitek az építkezést, hívjátok ki újra az értékbecslőt, aki szintén mondd egy újabb árat, hogy a felújított ház értéke mennyi. Ezt szintén kerüljön hivatalosan lejegyzésre. Majd üljetek le a pároddal és beszéljétek meg, hogy az általa beadott összeg a ház (csak példaként!) 25%-os értéknövekedését okozta, tehát őt a ház 25%-a illeti meg. Ha ebben meg tudtatok egyezni, akkor el kell menni ügyvédhez illetve az illetékes hivatalhoz és kötni kell egy szerződést, ami lehet ajándékozási vagy eladási. Legjobb tudásom szerint, mind a kettő illetékköteles, de hogy mennyiben különbözik összegben a kettő, azt nem tudom.
És igazából már készen is lennétek.
Nálunk ez lesz a menet és ha esetleg érdekel, nyugodtan jelentkezz akár privátban is. Ha netán mi előbb intéznénk ezt el, szívesen beszámolok a tapasztalatomról és a pontos menetről.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!