Ebben a helyzetben hogyan dönthetnék?
persze jogos, de azért az arányokat figyelembe kell venni.
Pl: 10 milliót ér a lakás, 2 milliór költöttetek rá, akkor ne kerüljön a nevére a fele. Mivel a 2 millának a fele is gondolom a tiéd, így 1 milliót adott ő a felújításba. Furcsa lenne, ha fele ház így az övé lenne.
Írasd rá mondjuk az 1/5-ét, ami ebben a példában is 2 milliót tesz ki.
Remélem érted.
Ha valóban vele képzeled el a jövőt,akkor igen :O)
Bár én inkább valahogyan kifizetném,ha szakításról lenne szó,mert aztán rosszabbul jössz ki és adhatod el a házat :O(
De szerintem,ha ezen vacilálsz,akkor már nem tuti a kapcsolat vmiért...én eladtam az autómat és az ára belement a vállalkozásába :O) hisz mind a 2en abból élünk!
Ha már mindenáron muszáj, egy jegyző előtt vagyonszerződést kötnék. Nem biztos, hogy ez a pontos megfogalmazása. Elég nagy baj, hogy ilyen felmerül, és nem bízik benned. Gondolom, ha szakításra kerülne a sor vagy annyira fair, nem tagadnád le azt amit beleadott. Túlzásnak érzem, akárhány %-ot ráiratni, hisz ezt pontosan elég nehéz kiszámolni és ezután is lesz mit költeni a lakásra. Vagy ezután minden évben kér 1-2% tulajdonjogot? Lakáshasználatra mennyit számolsz fel? Mert ezt is vedd figyelembe. Ott lakik, igy nem kell albit fizetnie vagy ha van saját lakása azt ki lehet adni. Nagyon át kell ezt gondolni.
Én a férjem házában lakom, a szüleitől kapta házasságkötésünk után. Az elmúlt 35 év alatt hozzáépítettünk, felújítottuk, beleadtam úgy anyagilag, mint fizikailag mindent, de soha nem jutott eszembe rész követelni belőle, mert tudom, a párom nem semmizne ki esetleges válás után.
Nálunk ugyanez a helyzet. Hozzánk költöztünk, felújítjuk a házamat, javarészt a párom pénzéből, mert én még tanulok, nem dolgozom. Szóba került ugyanez, és igazából ha elvonatkoztatjuk az érzelmi hátteret, akkor jogos a kérés. Nálunk közös megegyezéssel úgy döntöttünk, hogy amint úgy állunk anyagilag (hiszen ennek van sajnos, anyagi vonzata is), bizonyos házrészt a párom nevére iratok. Nagyon szeretem őt és ez kölcsönös, de talán mondanom sem kell, hogy nagyon fontos egy kapcsolatban az igazságosság. És az én lelkiismeretem is így lesz nyugodt. Bízom abban, hogy soha nem kell majd elővenni az ehhez kapcsolódó papírokat, de ha ne adj' Isten mégis, akkor korrekt, becsületes úton tudnánk rendezni a dolgokat.
Szóval, én azt tanácsolom, hogy biztos, ami biztos, hozd meg ezt a kis áldozatot. Jó esetben ez csak fölös pénzkidobás lesz, de rosszabb esetben meg becsületbeli dolgokat tudtok elrendezni vele.
Tudom, hogy először meglepő és kicsit elkeserítő gondolat, de hidd el, ettől a kéréstől függetlenül valószínűleg szeret a párod, csak hát ő sem lát a jövőbe és nem szeretné ha bekövetkezne a legrosszabb és évek munkája veszne anyagilag kárba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!