Miert kell egy ferfira ra eroltetni egy gyereket, ha O nem akarja?
Akkor közöld vele, hogy nem veszed el, ha meg akarja tartani, akkor tegye, nem erőltetheted rá az abortuszt, de sok gyerektartásra ne számítson, majd a bíróság megállapítja a gyerektartás mértékét. Ha időd engedi, akkor majd meglátogatod a gyereket.
Lehet, hogy azért akarja megtartani, mert azt hiszi, mellette maradsz. Ha látja, hogy ha megtartja egyedül marad a gyerekkel, pénz nélkül, akkor még meggondolhatja magát ha csak 8 hetes.
Sajna szerintem így vagy úgy, de szét fogtok menni. Ha megtartja, akkor szerintem te biztos elhagyod, ha elveteti mégis a magzatot, akkor szerintem ő fog elhagyni téged. :( sajnálom, remélem megoldódik a helyzet.
Biztos, hogy terhes? Tesztet láttál? Orvosnál volt már? Hány hetes?
23/l
Most jól kiszúrtál magaddal (most nem azért h bántsalak) csak mondom h ha te esetleg nem tudnál fizetni gyerektartást akkor rá tolják majd a szüleidre. Akik lehet ennek nem fognak örülni ,még ha szerettek volna is unokát.
Jogilag ugyanis a gyerek érdekei fontosabbak a tieidnél, vagyis mindent elvesznek majd tőled amiből pénzt lehet csinálni h neki meglegyen mindene.
Azonban ha csinálsz egy lemondó nyilatkozatot amibe a párod is bele megy (persze) akkor te már nem leszel érintett nem fognak se tőled se a szüleidtől pénzt kérni és folytathatod az életed.
A jelenlegiek közül ez lenne a "leg kényelmesebb és etikusabb is" mivel ez csak egy tollvonás meg asszem ügyvéd.
Az abortusz szerintem etikátlan, az örökbe adással meg soha többé nem látnád.
Még ha később szeretnéd is.
Mert nem komplettek.
Más kérdés, ha tényleg normálisan védekeztek és úgy történt a dolog, de ennek azért kicsi az esélye.
De amikor ez a véletlen nem véletlen, csak mert juj de jó lenne egy babuci, aztán a párom majd meg szereti, az nagyon gáz gondolkodás. Írtam már itt, hogy én az ilyen nőket törvényileg büntetném, ha rájuk lehetne bizonyítani, hogy önkényesen hoztak meg egy ilyen döntést.
Viszont a gyerek tényleg nem tehet róla, hogy megszületett, az apa pedig mégiscsak az apja, úgyhogy azért szerintem legalább anyagilag kellene segítenie, ha tudja. Más kérdés, hogy teljesen megértem és cseppet sem ítélem el, ha amúgy nem igazán akar jelen lenni a gyerek, de főleg az anyuka életében.
Családi segítség nincsen? Senki nem tud támogatni benneteket?
Nem kell meghallgatni, mert csak az én történetem, de én anyaként gyerek mellett fejeztem be az egyetemet és soha nem bántam, hogy így alakult.
Most sokkos állapotban vagy, de van még időd picit hidegebb fejjel gondolkodni, és meglátni, hogy a helyzet messze nem fekete-fehér.
Mindig vannak alternatív és kompromisszumos megoldások, ha lesz erőd elmélkedni és nem a személyed elleni árulásnak minősíteni a történteket, rájössz - pláne, ha orvosnak készülsz -, hogy az abortusz nem megoldás.
Beszélgessetek sokat - méghozzá higgadtan és őszintén. A másik szempontjait tiszteletben tartva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!