Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy viselnétek el, ha a...

Hogy viselnétek el, ha a párotok ennyire anyagias lenne?

Figyelt kérdés

Tök lényegtelen dologról van szó, de nekem azért még is számítanak ezek az apró dolgok. Szóval, arról van szó, hogy kaptam tegnap 2 csokit a barátomtól. Örültem, hogy na gondolt rám. Erre azt mondja, csak azért vette meg, mert le volt árazva 99 ft-ra. Persze 2 olyan csokit vett, amit nem szeretek, és elosztogattam. Mondtam neki, mi a kedvenc csokim, legközelebb hozzon olyat. Azt mondta az nem volt leárazva, azért nem olyat vett. Most komolyan azon a 35 ft-on múlik az egész? Magamnak is meg tudom venni a csokit, de ha már kedveskedni akar, miért spórol azon a 35 ft-on? Nem olyan nagy összeg, hogy egyszer ne bírná ki. Így legalább nem osztogattam volna el a csokikat.

Nem konkrétan a csokin vagyok kiakadva, hanem ezen az anyagias hozzáállásán. Ha nagy összegről lenne szó, még megértem. És ezt sem értem, miért kell az orrom alá dörgölni, hogy mennyibe került ez a2 csoki amit ajándékba kaptam.

2009. okt. 20. 17:13
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
68%
A barátod nagyon tapintatlan és illetlen volt. A helyedben én többször is próbára tenném és amennyiben ezeket a próbákat nem állná ki, bizony megválnék tőle. Ez a tulajdonsága pokollá teheti a közös életeteket és ha egyszer ilyen, nem fog megváltozni.
2009. okt. 20. 17:18
 2/27 A kérdező kommentje:
Hogyan tegyen próbára?
2009. okt. 20. 17:22
 3/27 anonim ***** válasza:
56%
Hozd fel neki, hogy szivesen elmennél vele vacsorázni akár egy szolidabb helyre is. Ezt hangsulyozd ki. Ott és akkor sok mindenről megbizonyosodhatsz. Vesd fel pld. egy mozilátogatás lehetőségét. Egy virágüzletnél nézelődj és említsd meg, mennyire tetszik ez, vagy az a virág. Váed meg a reakcióját. Tovább megyek! Vegyél neki valami csekélyebb ajándékot és figyeld meg, hogy reagál erre. Számtalan módon próbára teheted és tedd is meg!
2009. okt. 20. 17:38
 4/27 anonim ***** válasza:
10%
Nemhogy örülnél hogy hoz valamit. Még nyavajogsz nemhogy örülnél. Én nem vinnék semmit és nem lenne ilyen gondod. Tudod mit én nem is mennék többet. Még viszek valamit aztán nem örül hanem aztmondja hogy jááj nemszeretem
2009. okt. 20. 17:39
 5/27 anonim ***** válasza:
16%

Ja és te miket adtál már neki amikor találkoztatok? nemkell válaszolni tudom hogy semmit mert önző semmi vagy.

Nem azt mondod hogy te is szivesen vennél neki drága csokit hanem magadnak. Mondom én sose lennék ilyen önző beképzelt önteltnővel.

2009. okt. 20. 17:41
 6/27 anonim ***** válasza:
39%
Pl.menjetek el sétálni,és közben menjetek be egy cukrászdába.Kérj egy kicsit drágább édességet,és várd meg,hogy kifizeti-e?Vagy vásároljatok együtt,és a drágább dolgot akard megvenni,és kérdezd meg a véleményét?Vagy mondd neki,hogy láttál valamit,ami neked tetszik,és kérdezd meg,hogy mevenné e neked,vagy te megvedd-e? Nagyon hamar rájössz,hogy valóban fukar-e ?
2009. okt. 20. 17:41
 7/27 anonim ***** válasza:
71%

szokj hozzá,vagy dobd ki

nekem párom ennél rosszabb,velem vetet meg magának si dolgokat,teloját feltöltöm,ilyenek,meg magamtol is veszek neki sokmindent

DE nem várok cserébe semmit,elég hogy van nekem,mert imád,annyi hogy ő igy lett nevelve..."kötelező" ünnepkor ajándék,és kész...nekem meg természetes,hogy egy csoki,vagy neki is egy póló ha magamnak...pedig ő 2x annyit keres...3 éve együttvagyunk

de én ezzel együtt fogadtam el,igy szeretem

döntsd el,hogy te tudod ezzel együtt is szeretni hosszutávon,vagy nem érdemes huzni egymás idejét...

22/L

2009. okt. 20. 17:54
 8/27 anonim ***** válasza:
84%
Mielőtt mindenki lehúzná a srácot, nem védem, de érzésem szerint ez egy neveltetési beidegződés, amit valószínű a szüleitől vett át. Szegénynek ez nem hibája, mint inkább ő maga is szenvedő alanya a kicsinyességnek. Nem próbára tenni kellene őt és pláne nem utálkozni. ő jót akart a csokival, csak maga a manifesztáció sikerült kicsit sutára. Ha igazi bunkó lenne, akkor eszébe sem jutott volna apróságot venni. Én a helyedben, sok-sok szeretettel és türelemmel elbeszélgetnék vele, és elmondanám, hogy kívülről nézve az ő legjobb indulata ellenére is ilyen visszás helyzetet teremt ezzel a viselkedéssel. Elmondanám neki, hogy számodra ez nem örömteli, és sokkal jobb lenne, ha ritkábban, de minőséggel lepne meg. És persze szokjon le mihamarabb a meglepetések árának emlegetéséről, mert az végképp taszító. És mégegy. Adj időt a változásra neki, és amikor jól "teszi a dolgát", feltétlenül azt is említsd meg neki. Pozitív megerősítés!!!
2009. okt. 20. 17:55
 9/27 A kérdező kommentje:

Én vettem neki csak úgy egy határidőnaplót, mert tudom, hogy használja, és kedveskedni akartam neki. De nem dörgöltem az orra alá, hogy 1400 ftról le volt árazva 699-re. (Természetesen ezek fiktív összegek)

Nem vagyok önző, de most vett 2 csokit 200ft-ért, nemhogy vett volna egyet 130ért amit szeretek.

Már említettem neki a mozit, eddig még nem jutottunk el. Talán hétvégén.

2009. okt. 20. 17:56
 10/27 A kérdező kommentje:
Azért azt hozzátenném, hogy fél év alatt másodszor vett nekem csokit.
2009. okt. 20. 17:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!