Mit tennél ha unalmasnak éreznéd az életed, de nem tudod, hogy hogyan vigyél bele színt, mert nem tudod, hogy mi érdekelne, mit élveznél?
Én is így éreztem és elkezdtem kutakodni, mi is érdekel igazából. Pl. a fejembe vettem, hogy veszek pár hangszert. Utána vettem egy teleszkópot, este nézegetem az eget (ha melegebb van). Nekem is van egy kislányom, 8-kor lefektetem, így marad 2 szabad órám. Vettem macskát, megtanultam a macskafajtákat és az eredetüket, meg elkezdtem tanulni egy igen nehéz nyelvet miután az angolt bevágtam társalgási szinten. Nézegetek lakberendezési oldalakat, hogy ötleteket gyűjtsek a lakáshoz. Én ilyenekkel töltöm az időt :) Persze lehet másnak unalmas.
Kezdjetek el kutakodni mi is érdekel igazán benneteket, biztos lesz valami hobbi amire jut időtök.
Néha én is gondolkodom ilyenen, hogy miért így élem az életem, miért ülök a gép előtt egész nap.. Aztán rájövök, hogy tök hülye vagyok, hogy ezen agyalok. Ez vagyok én, ilyen az egyéniségem, és teljesen hülye vagyok, hogy a saját életemet másokéhoz hasonlítom. Minek? Mindenkinek megvan a maga baja és keresztje, csak éppen az az ívivre kitett csilivili, Korfun nyaralós, boldog ölelkezős, kiskutyás képekről nem jön le. Azt mindenki elrejti.
Szóval ne azzal törődj, hogy mások hogyan élik az életüket, hanem azzal, hogy amire te VALÓBAN vágysz, azt meg tudd valósítani. Senkit se irigyelj, mert nem tudod mi van az álarc mögött.
Ha unatkozol, VÁLTSD MEG A VILÁGOT! :o)
Nem rögtön az egészet, csak válassz ki egy kicsi részt belőle, amit örömmel magadra vállalnál. Annyi helyen segíthetsz, hogy azt fel sem lehet sorolni. Sokan azért jótékonykodnak, mert rossz a lelkiismeretük, mások azért, mert a környezetük elvárja tőlük. Miért ne tehetnél másokkal jót pusztán azért, mert élvezed? Lehetsz önkéntes, adhatsz abból, amid van és számodra felesleges, és rávehetsz másokat is, hogy adjanak. Ha nem pénzt, munkát, segítő kezet. Ezek mind szép és jó dolgok. Hasznosak és igazak is.
Én egyetlen problémát látok abból, amit beírtál. Fáradt, fásult vagy, és boldogtalan. Nem találod az életed "értelmét". Egyszer azt olvastam, hogy akik keresik az élet értelmét, nem boldogok. Akik boldogok, nem keresik az értelmét. Ők élik az életet.
Két válaszom is van: 1. Ezer és egy dologba belevághatsz szabadidőtől és pénztárcától függően. Ha az bánt, hogy mások mennyi mindent kipróbáltak már életükben, akkor rajta, vágj bele te is új dolgokba! Csak úgy tudhatod meg, hogy mi érdekel, ha kipróbálsz dolgokat. Pl. elmész jógázni. Néhány óra után rájössz, hogy ez nem neked való. Ekkor csak azért, hogy csinálj valamit, meg a "ha már elkezdtem, eljutok valameddig" elv alapon felesleges tovább folytatnod... Tudd kijelenteni azt, hogy ez nem neked való, és kész. Jöhet valami más. Amikor már elég sok mindent kipróbáltál, kiválogatod majd belőle, hogy mi az, ami igazán örömet okoz.
2. Ezer és egy dologba belevághatsz, amiről kiderül, hogy ugyanúgy unod tőle az életed, mint most, csak átmeneti izgalmakat okoznak, nem tartósat. Miért? Mert a gondolkodásmódodon kell változtatni. Az igazi életed nem a munkaidő után kezdődik, nem akkor, amikor már kész vagy a vacsorával, kimostál vagy kivasaltál, kikészítetted a másnapi holmikat... na és akkor leülsz élni, vagy eljön a hétvége, és majd akkor élsz, mert addig inkább csak túléled a munkád, a családod, a házimunkát, stb. Az életed az az idő is, amit ezekkel a dolgokkal töltesz, hát miért ne gondolkodnál felőlük jó érzéssel? Kell egy kis erőfeszítés hozzá, de hosszútávon megéri átállni egy olyan "üzemmódba", amiben életed minden pillanatában törekszel meglátni benne a jót és hasznosat, de leginkább az örömtelit. Úgy végezni a munkát és a ház körüli teendőket, hogy közben arra gondolsz, hogy az eredmény egy kellemes dolog (tiszta ruha, finom étel), munkába menet szeretettel és megértéssel nézni az addig bosszantó tömeget a bkv-n, hiszen ők is ugyanúgy próbálnak teljes életet élni... baromira nem egyszerű, de ha csak egy napot is eltöltesz erőlködésmentesen, ráérzel az ízére... és máris nyoma vész az unalomnak, kiteljesedsz és már nem vágysz a mások életére... Az iwiwen meg mindenki igyekszik jobbnak mutatni az életét, én is :-)
én ugyanaz vagyok ami te:D kb teljesen. leszámítva h nekem nincsenek gyerekeim, énmég otthon élek, főiskolás vagyok, és 24 éves. de teljesen ugyanaz, h unalom van minden nap, csak teszem a dolgom, suli, ilyenek, teszem amit kell, mindennap. de nincs semmi hobbim, nem járok el sehova, nemcsinálok kb semmit. a legrosszabb h énmég elsem fáradok, így egésznap tűkön ülök, h mi a retket kéne csinálni. ha fáradt lennék, legalább ledőlnék, tv-znék, vagy aludnék, nemis akarnék mást csinálni. de így....a tv nemszórakoztat, mert szar, a számítógépezést csak kb 1-2 óráig bírom, mert aztán mástcsinálhatnékom támad, de eccerűen nincs mit...mások biztos aztmondanák h ezaz én hibám, miért nem olvasok, mosogatok, takarítok, vagy mittomén, de azért ezis távol áll attól h olyasmit csináljak, ami még érdekel is. unalmamba a múltkor elmosogattam mindent amit itthon találtam, ami elvolt mosva, aztis, h szép fényes legyen :D
és igazából engem sem tudom h mi érdekel. nő vagyok, de annyira még a vásárlás sem köt le. a kocsimmal szeretek foglalkozni, de ebben a hidegben nemfogom lemosni, meg szépítgetni:) jön a tél ráadásul, ilyenkor a kisújjamat sem dugom ki. kezdődik a téli depresszió.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!