Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Melyiket részetsíted előnyben?...

Melyiket részetsíted előnyben? Nők válasza érdekelne.

Figyelt kérdés

1. Üzleti ember vagy legalábbis értelmiségi-irodista...

2. Kétkezü munkás (ács,kőműves stb...)

Milyért van előnye nálad az egyiknek és miért van hátránya a másiknak párválasztásnál?

2011. júl. 29. 09:16
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
90%
Ez a nőtől is függ. Egy bizonyos fokon iskolázott ember egy másik hasonlóan iskolázottal érzi magát a legjobban - általában. Ugyanúgy lehet élete végéig boldog két hat általánost végzett, mint két prof.
2011. júl. 29. 09:21
 2/22 anonim ***** válasza:
88%

Meg kell ismerni, ennyi alapjan nem lehet eldonteni.

Olyan szempontbol az elso, ha nincs mod megismerni jobban mindkettot, hogy valoszinuleg tobb a kozos temank, ha hasonlo kepzettsegi szinten mozgunk. Ennek hianya alt. akkor szokott gondot okozni, ha nagyon nagy a kulonbseg. Az egyik 8. osztalyt vegzett, a masik egyetemet vegzett. Keves ilyen kapcsolat mukodik jol. Ez nem zarja ki, hogy a masodik ne legyen okos meg jo beszelgeto partner. Szoval en eloszor mindkettot megismernem a helyedben.

2011. júl. 29. 09:21
 3/22 anonim ***** válasza:
80%
Nem ez alapján döntöttem! A férjem előtti "nagy" szerelmem szakács volt! A férjem pedig jogász!
2011. júl. 29. 09:23
 4/22 anonim ***** válasza:
70%

Nem ettől függ a választás, hanem attól, hogy az illető milyen emberileg.

Egy értelmiségi is lehet bunkó, és és kétkezi munkás is lehet nagyon intelligens.

Nem szakma alapján választanék.

2011. júl. 29. 09:26
 5/22 anonim ***** válasza:
48%
Ezek a tényezők nem fontosak a döntésemnél, de szerintem zsigerből utasítom a tehetetlen, tutyi-mutyi, férfiatlan irodista pasikat. Persze közöttük is van olyan aki mindezek mellett férfi marad.
2011. júl. 29. 09:28
 6/22 anonim ***** válasza:

2.

Nekem is egyszerü szakmám van a férjemnek is.

2011. júl. 29. 09:32
 7/22 anonim válasza:
38%

Az én véleményem szerint jobb, ha a férfi okosabb. Mert hosszú távon ha hátrányban érzi magát a férfi erővel fog felülkerekedni a nőn, ha már az eszével nem tud. Jobb ha

...Persze mindig van kivétel, de nekem ez a tapasztalatom. Pl. érettségizett nő + diplomás férfi tökéletes; ugyanolyan végzettségnél a plusz műveltség a mérvadó.

A kérdésre válaszolva, az üzletembert választanám!

2011. júl. 29. 09:34
 8/22 anonim ***** válasza:
87%

Én bevallom, hogy az 1-est. Diplomás vagyok, és fontos, hogy egy szinten legyünk érdeklődésben (politika, gazdaság), tudjunk ezekről beszélgetni. Szeretem a művészeteket, és szeretem megosztani a párommal az élményt (kiállítás, zene, opera).

Természetesen nem azt mondom, hogy ez egy munkással lehetetlen, de tapasztalatom szerint nagyon ritka.

A családomban pedig előfordult válás azért, mert a nő dr. volt, a pasi meg "csak" érettségizett. Amikor még nagy volt a szerelem, a nő volt az "okos", a férfi meg az "ügyes", aztán eltelt 10 év, a nő "sznob" lett, a pasi meg "hülye".

Ennek ellenére mindenkinek azt tudom tanácsolni, hogy olyan párt válasszon, akit hosszú távon (is) el tud fogadni. Vannak jó fej munkások is, és vannak s*ggfej diplomások. :)

2011. júl. 29. 09:35
 9/22 anonim ***** válasza:
73%

A férjem karosszérialakatos volt, amikor hozzámentem. Aztán kitalálta, hogy ő tanulni akar még, így most már jogász.

Viszont előtte is széles palettán mozogtak az exeim foglalkozás tekintetében. Ácstól a cégvezetőig volt minden.

Az a szempont, hogy szeressen és tudjon dolgozni (felőlem sírt is áshat), emberileg pedig legyen becsülendő, valamint legyen meg a veleszületett intelligenciája. Ezek a feltételek viszont bármilyen foglalkozásnál érvényesek lehetnek.

2011. júl. 29. 09:39
 10/22 anonim ***** válasza:
Számomra nem ettől függnek a dolgok. Én egyetemre járok, míg a párom a második csoportot erősíti, de nagyon sok olyan diplomás embert ismerek, aki meg sem közelíti az ő intelligencia szintjét. Nagyon okos, értelmes, udvarias, ismeri az eseményeket stb. 21L
2011. júl. 29. 09:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!