Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Melyiket részetsíted előnyben?...

Melyiket részetsíted előnyben? Nők válasza érdekelne.

Figyelt kérdés

1. Üzleti ember vagy legalábbis értelmiségi-irodista...

2. Kétkezü munkás (ács,kőműves stb...)

Milyért van előnye nálad az egyiknek és miért van hátránya a másiknak párválasztásnál?

2011. júl. 29. 09:16
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Én nem ez alapján választok.
2011. júl. 29. 09:45
 12/22 anonim ***** válasza:
64%

Azt szokták mondani, hogy "similis simili gaudet", azaz a hasonló a hasonlónak örül. Emberfüggő, hogy kinek mi a fontos a párjában.

1. ha neked legfontosabb a választott emberben, hogy mennyire stabil keresetű, milyen pénztárcával bíró férfi, akkor azt fogod választani, aki szerinted a gazdagabb.

2. Ha neked az a fontos, hogy szép gyerekeid legyenek, genetikailag a legegészségesebbek, akkor azt fogod választani, aki a legszebb és legtökétesebb testű - nem a kigyúrtságra gondolok, hanem arra, amit női megérzésnek szoktak mindani a párválasztás során a férfiakkal kapcsolatban, ha az utódnemzésről van szó.

3. Ha neked az a fontos, hogy reprezentálj vele, akkor azt fogod választani, aki partikra, fogadásokra jár, státusszimbólumokkal veszi magát körbe és te is ezt szereted a legjobban, tehát ha partikra és fogadásokra jár, akkor te magad is szívesen mégy vele.

4. Ha az a legfontosabb, hogy egyenlő társként becsüljön, hogy lehessen vele jókat beszélgetni, olyan ember legyen, aki az értelmi képességeidet, az okosságodat, a humorodat becsüli, akkor azt fogod választani, aki az okosabb - tehát valószínűleg magasabb a végzettségűt, mert egy okos kőműves épen olyan gáz, mint egy buta jogász.

5. Ha pedig az a legfontosabb, hogy minden nap megalázzon, hogy te mártírkodjál - nem kell magadra venni, általánosságban beszélek -, hogy folyton bizonyítani kelljen mellette, de közben tudod, hogy ez a bizonyítás mindig kudarcra van ítélve, akkor okos emberként te magad a butát, vagy a náladnál sokkal alacsonyabb végzettségűt fogod keresni, mert annak nap mint nap húzza az irigységét a szellemi fölényed és előbb-utóbb megaláz és megtapos az agressziója miatt; vagy butább emberként egy nálad jóval magasabban képzett, szellemileg több, művelt stb. embert, aki szintén ezt teszi, ráadásul még atyáskodik is feletted, mert ő mindent jobban tud és "A Nők h-lyék".

Azért nem lehet megmondani ilyen rövid kérdésből, hogy mit válasszál, mert ez a te döntésed és magadnak kell ismerni magadat és a vágyaidat, a motivációidat.

2011. júl. 29. 09:48
 13/22 anonim ***** válasza:
34%

Én ennél kicsit bonyolultabb vagyok :)

Az első csoportból üzletemberrel nagyon talán tudnék kezdeni, de inkább nem, mert számomra az anyagiak nem fontosak, nem is foglalkozom velük. Ő viszont nap mint nap ilyenekkel foglalkozna, valószínűleg nem nagyon tudnánk mit kezdeni egymással.

Értelmiségivel egyértelműen jól működhetne a kapcsolatunk, nincs kizáró ok. De egy irodista nem értelmiségi! Ahhoz megfelelő műveltség és érdeklődési kör kell, és ez a legtöbb irodistában nincs meg.

A második csoport esetében is az a kérdés, hogy beleesik-e az én fogalmaim szerinti értelmiségi kategóriába. Ez a legtöbb kétkezi munkásra nem igaz, de el kell ismerni, hogy van, akire igen.

2011. júl. 29. 09:56
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Üzleti ember vagy legalábbis értelmiségi-irodista... ezt választanám mert sajnos a kétkezű munkások álltalában nem olyan okosok. Nem szeretem ha egy férfi buta,mivel nekem nagyon sok kérdésem van mert sajnos nem vagyok olyan okos.

viszont ha találkoznék egy pasival aki okos,és utána kiderülne,hogy kétkezű munkás,nem bánnám.

2011. júl. 29. 10:01
 15/22 anonim ***** válasza:
amelyik őszintébb, kedvesebb, megértőbb, jobb a humora, jobban érzem vele magam, és amelyikhez vonzódom. Nem a pénz a mérvadó szerintem. az én párom is kétkezi munkás, és becsülöm, hogy mennyit dolgozik majdnem fele pénzért.
2011. júl. 29. 11:38
 16/22 anonim ***** válasza:
Számomra ez egyáltalán nem mérvadó. Sokkal fontosabb, hogy az enyémhez hasonló értékrenddel, gondolkodásmóddal bírjon. Legyen értelmes de nem okostojás, legyen sok közös témánk, sportoljon, lehessen rá számítani, és becsüljön meg, ne nekem kelljen eltartani. Úgy gondolom, hogy ezek a dolgok a foglalkozástól függetlenek.
2011. júl. 29. 12:16
 17/22 anonim ***** válasza:

Régen borzasztóan elutasítottam, hogy ilyen dolgok alapján válasszak.

Aztán lette egy párom, hatalmas szerelem volt. Ő kertész volt, én irodai munkát végzek. Neki 8 osztálya volt meg, diplomám nekem sincs, de érettségi + felsőfokú okj, így szereztem szakmát (marketing).

Sosem gondoltam volna, hogy ez fog közénk állni. De egyszerűen nem volt közös témánk, ami őt érdekelte (foci, akciófilmek), attól engem a hideg rázott, míg ő nem tudott értékelni egy könyvet, színdarabot. Plusz ő egész nap a szabadban dolgozott, télen szétfagyott, nyáron megsült, alig várta, hogy tető legyen a feje felett, én meg alig vártam, hogy a kilenc óra irodai meló után kiszabaduljak a négy fal közül.

3 évet bírtunk.

23L

2011. júl. 29. 12:22
 18/22 anonim ***** válasza:

Ez nálam nem szempont.

Sokkal fontosabb a személyisége, hogy legyen közös témánk, a fontosabb dolgokról hasonlóan gondolkozzunk.

2011. júl. 29. 12:36
 19/22 anonim ***** válasza:
1...de csak azért mert a férjem is szellemi munkát végez... amúgy meg soha nem néztem azt, hogy ki mit dolgozik...mert nem ez az ami számít....
2011. júl. 29. 13:11
 20/22 anonim ***** válasza:
Azt amelyikbe bele szeretek, az hogy mit dolgozik nem érdekel csak az hogy őszintén szeressen és meglehessen bízni benne. Hogy támogasson ha szükségem van rá és mindig ott legyen mellettem.
2011. júl. 29. 13:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!