Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mindig rend van nálatok? Ki...

Mindig rend van nálatok? Ki pakol el étkezések után: szülő vagy gyerek/gyerekek?

Figyelt kérdés

Ha váratlan vendég érkezik, előfordul, hogy nincs rend a konyhában? Nincs felporszívózva, nincs elmosogatva? Esetleg ott áll a szennyes ruha a fürdőben?

Nálunk sajnos előfordul, hogy étkezés után órákat vár a koszos edény, míg valaki elmosogatja.

Légyszi írjátok le, hogy miért van/miért nincs rend állandóan, van-e kisgyerek vagy háziállat ami esetleg rendetlenséget csinál.

2009. okt. 19. 21:39
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%
2en lakunk,jelenleg itthon vok és babát várok,amíg dolgoztam nehéz volt rendet tartani,erre csak a 7végeken jutott több időm,de így minden belefér,mert van elég időm! Mindent én pakolok el,a ház ura :O) reggeltől-estig dolgozik,ha hazér fáradt és még alapból rnedetlen is..szóval nemsokára 2gyerek(pasi) után pakolhatok majd :D
2009. okt. 19. 22:13
 22/32 anonim ***** válasza:
100%
Nincs mindíg rend azért mert nem férek el egy picike szobában a párommal, mert rengeteg a cuccom. Házvásárlás előtt állunk, most szülőknél lakunk. Konyha be van osztva (közös megegyezés), én megcsinálom a kaját, megesszük, ő elpakol. Saját konyhában természetesen én fogok többet matatni. Cicák vannak, ők is tudnak rumlizni. Kisgyerek még sajni nincs.
2009. okt. 19. 22:16
 23/32 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nincs rend. A lakás legyen lakható, de a szolgái nem leszünk. A kényelmünk és a szenvedélyünk többet ér annál, minthogy naphosszat a lakást vakarásszuk. A fő szempont, hogy mindig, mindent megtaláljunk.
2009. okt. 19. 22:18
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

A "rendmánia" egyfajta kényszerbetegség, amikor már valaki nem tud elaludni azért, mert valamit nem hagyott teljes rendben a lakásban, ott már baj van.

Sajnos, én is ebbe a típusba tartozom, és egyáltalán nem könnyű saját magamat sem elviselni. Ha éjfélig kell takarítani, akkor éjfélig takarítok, lényeg, hogy csilli-villi legyen reggelre minden... Családomban senki más nem ilyen....

2009. okt. 19. 22:49
 25/32 anonim válasza:
89%

Tisztaság van és közepes rend. Kutya kinn, 11hós gyerek a nappaliban (egyben a konyhával). A szobáját csak alvásra és pelenkázásra használja, az gyönyörű rendben van. Állandóan mosok, szárítógépem nincs, azt a hálóba teregetem, ezen túl rend van itt is. A wc-re és a csapra kínosan ügyelek. Eszembe jut, hopsz bele egy kis domestos, az ülőkét domestos kendővel törlöm, a csapot ha poros, vagy szappanos, csak úgy kézzel leöblítem. evés után minden rögtön a kukába/hűtőbe/mosogatóba/mosogatógépbe-ahová való. minden szombaton takarítás, minden reggel porszívózás, a hét közepén extra felmosás. nálunk is a játékok vannak szanaszét és sok pulcsi/kabát/táska stb lóg a fogason.

Szerintem is az lhet a megoldás amit már fentebb is írtak többen, hogy mindig mindent használat után a helyére kell tenni. + kosár- és dobozmániás vagyok- kiválló tárolók és jól mutatnak. Mostanában azon gondolkozom, hogy veszek még egy nagy szennyeskosarat és vészhelyzet esetén mindent beledobálok, így 2 perc alatt rend lesz:)

Anyám mindig azt mondta gyerekkorunkban, hogy mindig rendnek ekll lennie, sosem tudhatofód mikor ki jön! de tényleg! sokszor eszembe jut és ekor mindig elpakolom, ami még elől maradt. a játékokat nem:)

2009. okt. 19. 22:53
 26/32 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok, még annyit hozzátennék, hogy nálam akkor alakult ez ki, amikor végre-valahára szép lakásba költöztünk. Azelőtt mintha ennyire nem lettem volna mániás. Annyira örülök a szépnek, a tisztaságnak, hogy nem bírom elviselni a tudatot, hogy valamelyik helyiség nem a tökéletes képet mutatja, vagy a szekrényekben nincs tökéletes rend.

Mivel tudom, hogy pszichés dolog, ezért egyáltalán nem örülök neki, hogy ilyen vagyok.

2009. okt. 19. 22:53
 27/32 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk sincs mindig rend,viszont a szomszéd asszonyságon csak ámulok 4 gyereket nevel, napi 8-órát dolgozik és emelett akkora rend van a házukban hogy néha arra gondolok ilyen tökéletesség nincs,biztos rabszolgákat tart:D
2009. okt. 19. 23:21
 28/32 A kérdező kommentje:
Örülök, hogy nem vagyok egyedül. Szüleim rokkantnyugdíjasok, tehát van idejük rendet csinálni, és megtartani. Mégsem jön össze.
2009. okt. 20. 07:35
 29/32 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk sosincs rend szinte.... :) Van egy 17 hónapos kislányom és hát mi is követjük azt a "felfogást", hogy csak este rakunk rendet, mert amit elpakolunk, a lányunk kiszórja. :) Nem igazán szoktak váratlanul beállítani hozzánk szerencsére, bár én úgy gondolom, hogy nem szabadna, hogy a lakásért legyünk, a lakás legyen értünk!
2009. okt. 20. 08:27
 30/32 anonim ***** válasza:
100%
Nálam mindig rend van, evés után azonnal mosogatok, egyszerűbb is mert nem szárad rá a kaja az edényekre. Van egy 1 éves lányom, kutya és cica is. Minden reggel felporszívózom és felmosok. Bár kicsit rendmániás is vagyok, mert fehér csillogó járólap van, így ha az koszos, nagyon undorító tud lenni. És a kislány miatt is intenzíven takarítani kell, mert csúszik-mászik a földön. Még nem volt olyan, hogy égjen a pofám a váratlan vendégek miatt.
2009. okt. 20. 08:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!