A párom kitalálta, hogy állatokat akar tartani (tyúk, kacsa). De én nem akarok belemenni mert büdössek meg kínlódni kell velük. A párom szerint lusta vagyok. Mi a véleményetek?
Ezért tart itt a magyar agrárium, mert az embereknek ilyen mértékben ferdült el az állattartáshoz való viszonyuk és még a matematikával sincsenek tisztában...
Egy csirke felnevelése 1000 ftba kerül, van egy 2.5kg-s csirkéd, aminek 1kg a melle. Egy kg mell a legszutyokabb utolsó leakciózott bebarnult formában is 1100/kg. A csirkének vannak belső szervei, van nyaka, van háta és combja is, ami felhasználható, a csontot is megeszi a kutya. Ha ezeket külön kellett volna megvenni, akkor több, mint 2500 ft lett volna, így egyértelmű, hogy spórolsz vele.
A sertéssel ugyanez a helyzet, 500 ft/ kg-ra jön ki, ha tartod az állatot, egy sertés tömegének 60%-a hús. Ehhez jön még a zsír, a belsőségek, szinte mindene hasznosítható, ehhez képest egy kg karaj 1300 Ft. Ha a sertésnek csak a combját használod fel, akkor is olcsóbban jössz ki, mintha megvennéd boltból külön-külön, és ezt én spórolásnak hívom.
Büdös? Persze, ha nem takarítod az ólat, a malac alapvetően egy tiszta állat, csak nem tud izzadni, ezért ha nem locsolod a helyét, akkor dagonyázik, mert így hűti magát.
A kacsának a máját nem tudod megvenni boltban annyiért, amennyiből felneveled az egész állatot.
A trágyát el lehet adni, sokan keresik, a jó minőségű sertéstrágya fontos a mezőgazdaságban.
Kínlódás? Napi 2x megetetni őket, hetente helyet takarítani, baromi nagy kín...persze, elveszi az értékes időt a plázázástól....
Az enyém is kitalálta már, de én sem szeretnék. A nagyszüleinél laktunk, akik tartanak csirkét, kacsát, pulykát stb. És valóban büdösek egyébként nyáron, pedig a papa mindig takarította őket. Plusz reggel korán eteti ő is. Szerettük volna elvinni a nagyszülőket pár napra nyaralni, de nem akartak jönni, mert féltek tőle, hogy ki eteti addig az állatokat, ki ad nekik naponta többször vizet, reggel ki szedi ki a tojást, ki engedi ki őket az udvarra. Szomszédra nem bízták.
Én nem vennék ilyen gondot a nyakamba, azért néha szeretnék kimozdulni; nyaralni, kirándulni több napot. A macskát, kutyát más is megeteti.
Szerintem ez nem lustaság, ha nem akarsz ilyen állatokat tartani.
Kutyának nem szabad csirkecsontot adni... Szilánkosan törik.
Bocs a kitérőért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!