Kényszeríthetnek a szüleim arra hogy megkeresztelkedjek?
Figyelt kérdés
Miután megszülettem nem kereszteltek meg mert meghalt a pap akivel szerették volna ezért elmaradt.Most hirtelen rájuk tört de én nem akarom egyrészt nincs jó véleményem a vallásról.Másrészt ez elvi kérdés hogy nem erőltetik rám még akkor sem ha a szüleim.Mit ccsináljak folyton ezen lovagolnak és már iszonyatosan idegesít.Jaj és aki szuerint csak azért mert eltartanak ezért azt tehetnek amit akarnak velem azzal nem tok mit kezdeni mivel csak 15-éves vagyok ezért még dolgozni sem engednek el meg semmi ennyi.Hogyan értessem meg velük hogy ez tényleg az én döntésem kéne hogy legyen?2009. okt. 19. 15:31
21/43 anonim válasza:
Én tuti nem erőltetném a megkeresztelkedést. Nekem is van gyermekem és nincs megkeresztelve. Hadd döntse már el ő, hogy hindu, keresztény vagy akármi akar e lenni. A keresztelkedés pont a hitről szól. Ha nem hiszel Istenben, akkor semmi értelme sincs a dolognak. Mert később (még fiatal vagy és bőven változhatsz) ha elkezdesz valami másban hinni, akkor sokkal bonyolultabb a kikeresztelkedés. Ez pont egy olyan dolog, amit nem lehet erőltetni. Illetve lehet, csak nincs értelme.
22/43 anonim válasza:
A konfirmálás a reformátusoknál l4-l5 éves korban a hit nyilvános megvallása,amiután teljes jogú tagja lesz az egyháznak.
23/43 A kérdező kommentje:
Nem tudom mitől lennék "normálisabb" ember attól hogy össze vizezik a felyem egy oylan helyen ahol még soha nem is voltam!!
2009. okt. 19. 16:09
24/43 anonim válasza:
Amugy mit akarnak a szuleid milyen vallasu legyel?
25/43 A kérdező kommentje:
16:09-köszönöm a választ leirtad a lényeget.
2009. okt. 19. 16:11
26/43 A kérdező kommentje:
Hát nem ! De amugy kereszténység.
2009. okt. 19. 16:13
27/43 A kérdező kommentje:
juj de nagyon megsértettél :(
2009. okt. 19. 16:15
28/43 A kérdező kommentje:
Nah akkor köszönöm az értelmesen érvelő hozzá szólóknak mind1 hogy azt irták hogy csináljam meg vagy ne mert értékelem a normális stílust.
Majd ha addig elfajul akkor beszélek a pappal vagy felteszem neki a hittel kapcsolatos kérdéseim és akkor megbizonyosodik róla hogy ezt nem kéne mert tényleg semmi értelme.
2009. okt. 19. 16:30
29/43 anonim válasza:
Ha Te nem szeretnéd,akkor a pap is megfogja érteni.
Legalább nem vagy álszent.Valaki írta azt a baromságot,hogyha megkeresztelnek legalább normális leszel. :S
Nem így működik a dolog szerintem.Még később is meggondolhatod magad,senki sem kényszeríthet.
30/43 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a hasznos választ :)
2009. okt. 19. 16:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!