Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kényszeríthetnek a szüleim...

Kényszeríthetnek a szüleim arra hogy megkeresztelkedjek?

Figyelt kérdés
Miután megszülettem nem kereszteltek meg mert meghalt a pap akivel szerették volna ezért elmaradt.Most hirtelen rájuk tört de én nem akarom egyrészt nincs jó véleményem a vallásról.Másrészt ez elvi kérdés hogy nem erőltetik rám még akkor sem ha a szüleim.Mit ccsináljak folyton ezen lovagolnak és már iszonyatosan idegesít.Jaj és aki szuerint csak azért mert eltartanak ezért azt tehetnek amit akarnak velem azzal nem tok mit kezdeni mivel csak 15-éves vagyok ezért még dolgozni sem engednek el meg semmi ennyi.Hogyan értessem meg velük hogy ez tényleg az én döntésem kéne hogy legyen?
2009. okt. 19. 15:31
1 2 3 4 5
 1/43 A kérdező kommentje:
bocsi *csináljak *szerint
2009. okt. 19. 15:32
 2/43 anonim ***** válasza:
84%
Ha értelmes a pap, akár ő is elmagyarázhatja a szüleidnek, hogy akkor van értelme, ha Te is akarod.
2009. okt. 19. 15:34
 3/43 A kérdező kommentje:
Köszi a választ jah és még annyi hogy azt sem értem hogy ez miért oylan fontos nekik?Nekem nem az.És ezt sem értik meg.
2009. okt. 19. 15:35
 4/43 anonim ***** válasza:
91%

Hogy nekik miért fontos? Mert a szüleid, és a lelkiismeretük szerint neked akarnak jót vele, mint azzal, hogy etetnek, ruháznak.

Persze, ha azt mondod a papnak, hogy bocsánat, de te nem, akkor ő biztos nem fogja eröltetni.

2009. okt. 19. 15:37
 5/43 anonim ***** válasza:
86%
El kéne magyarázni a szüleidnek, hogy attól nem leszel több, vagy nem leszel védettebb, ha meg vagy keresztelve és fabatkát sem ér, ha te nem akarod és nem tartod fontosnak. Lehet, majd 15 év múlva úgy döntesz, hogy igen, megkeresztelkedsz, vagy felveszel más egyéb vallást, de hülyeség csesztetni, csak még jobban megutálod.
2009. okt. 19. 15:37
 6/43 anonim ***** válasza:
82%
Menjetek el a paphoz, és ott te mind meg neki, hogy nem akarsz megkeresztelkedni - akarata ellenére senkit se keresztelnek meg.A keresztség nem egy cirkusz, hanem a hited megvallása. Ha már ott vagytok és te tiltakoztál akkor nincs olyan lehetöség se többet, hogy meg legyél keresztelve, kivéve, ha te valamikor meggomdolod magad és saját akaratodból kezdeményezed.
2009. okt. 19. 15:38
 7/43 anonim ***** válasza:
69%

Az egyik közös beszélgetés alkalmával, amikor ott az atya, én megmondanám, hogy nem szeretnék megkeresztelkedni. Illedelmesen, de őszintén. Az atya valószínűleg nem fog kötekedni, de legalább az ő szava többet fog érni a szüleid szemében, ha megmondja, hogy ezt így nem lehet.

Egyébként engem pont emiatt a kérdés miatt nem kereszteltek meg amikor kicsi voltam, de mivel nem tetszett a nevem, később megkeresztelkedtem.

Próbálj beszélni anyukádékkal, a vallás mindenkinek egyéni döntése, kortól függetlenül.

2009. okt. 19. 15:40
 8/43 anonim ***** válasza:
25%

Gondolj arra, hogy amikor kicsikent megkereszteltek volna, akkor sem lehetett volna ellekezni. Ne csinalj akkora ugyet ebbol, ne haragitsd a szuleidet magad ellen! Fogadj szot, menjel el keresztelkedj meg, okozz a szuleidnek oromot! Ne haragudj, de sajat magadat idegesited, sajat magad ellen vagy. Mire jo ez, es egyaltalan kinek? Van rengeteg sokkal nehezebb, fontosabb dolog is ennel, minthogy megkeresztelkedj! Miert kell egy kicsi dolgon veszekedni??? Menj, es megbekeltek. Te is es a szuleid is. Hidd el nem egy nagy dolog ez, kb. 1 orat kibirsz, nem? De megis meglesz a szuleid akarata.

Menjel!

2009. okt. 19. 15:41
 9/43 anonim ***** válasza:
78%
a szüleid is komolyan gondolhatták, ha csak azért nem kereszteltettek meg anno, mert meghalt a kedvenc papjuk...
2009. okt. 19. 15:42
 10/43 anonim ***** válasza:
22%
De majd ha hazassagot fogsz kotni, jo lesz am a templomban is megeskudni, most meg nem hiszed el, de majd rajossz! Fogadj szot es ne duzzogj!
2009. okt. 19. 15:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!