Kényszeríthetnek a szüleim arra hogy megkeresztelkedjek?
Hogy nekik miért fontos? Mert a szüleid, és a lelkiismeretük szerint neked akarnak jót vele, mint azzal, hogy etetnek, ruháznak.
Persze, ha azt mondod a papnak, hogy bocsánat, de te nem, akkor ő biztos nem fogja eröltetni.
Az egyik közös beszélgetés alkalmával, amikor ott az atya, én megmondanám, hogy nem szeretnék megkeresztelkedni. Illedelmesen, de őszintén. Az atya valószínűleg nem fog kötekedni, de legalább az ő szava többet fog érni a szüleid szemében, ha megmondja, hogy ezt így nem lehet.
Egyébként engem pont emiatt a kérdés miatt nem kereszteltek meg amikor kicsi voltam, de mivel nem tetszett a nevem, később megkeresztelkedtem.
Próbálj beszélni anyukádékkal, a vallás mindenkinek egyéni döntése, kortól függetlenül.
Gondolj arra, hogy amikor kicsikent megkereszteltek volna, akkor sem lehetett volna ellekezni. Ne csinalj akkora ugyet ebbol, ne haragitsd a szuleidet magad ellen! Fogadj szot, menjel el keresztelkedj meg, okozz a szuleidnek oromot! Ne haragudj, de sajat magadat idegesited, sajat magad ellen vagy. Mire jo ez, es egyaltalan kinek? Van rengeteg sokkal nehezebb, fontosabb dolog is ennel, minthogy megkeresztelkedj! Miert kell egy kicsi dolgon veszekedni??? Menj, es megbekeltek. Te is es a szuleid is. Hidd el nem egy nagy dolog ez, kb. 1 orat kibirsz, nem? De megis meglesz a szuleid akarata.
Menjel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!