Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kényszeríthetnek a szüleim...

Kényszeríthetnek a szüleim arra hogy megkeresztelkedjek?

Figyelt kérdés
Miután megszülettem nem kereszteltek meg mert meghalt a pap akivel szerették volna ezért elmaradt.Most hirtelen rájuk tört de én nem akarom egyrészt nincs jó véleményem a vallásról.Másrészt ez elvi kérdés hogy nem erőltetik rám még akkor sem ha a szüleim.Mit ccsináljak folyton ezen lovagolnak és már iszonyatosan idegesít.Jaj és aki szuerint csak azért mert eltartanak ezért azt tehetnek amit akarnak velem azzal nem tok mit kezdeni mivel csak 15-éves vagyok ezért még dolgozni sem engednek el meg semmi ennyi.Hogyan értessem meg velük hogy ez tényleg az én döntésem kéne hogy legyen?
2009. okt. 19. 15:31
1 2 3 4 5
 11/43 anonim válasza:
75%
Szerintem minden ember szabad! Ne hagyd hogy valaki rád erőltesse az akaratát, még ha vmelyik szülőd az, akkor se!Meg majd később akarsz akkor még megkersztelkedhetsz(->házasság miatt)Különben igazuk van azoknak akik szerint az atya segíteni fog, de én odáig nem engedném elfajulni a dolgot, hogy már egy atyával kellene erről beszélnem, Ha normálisak a szüleid akkor megértik, hogy most nem állsz rá készen!
2009. okt. 19. 15:51
 12/43 anonim ***** válasza:
92%
Ha nem akarod, akkor maradj pogany!
2009. okt. 19. 15:55
 13/43 A kérdező kommentje:
Maradok is :) Ha rajtam múlik.Már sokadszorra magyarázom el nekik hogy miért NEM de mintha nem is hallanák.
2009. okt. 19. 16:02
 14/43 anonim ***** válasza:
26%
Az hogy valaki megkeresztelkedik az termeszetes dolog. Tenyleg igaza van az egyik valaszolonak itt h ha kicsi lennel akkor se lenne beleszolasod. A keresztelkedes nagyon fontos, mert ha nem vagy megkeresztelve akkor nem tudsz majd konfirmalni vagy bermalni, es akkor nem lehet majd templomi eskuvod.- Ez az egyik oka. A masik ok pedig az h majd jol fog esni neked amikor a korodbeliek mar le is konfirmaltak/bermaltak es te meg a keresztelkedesen se vagy tul es majd avval fognak csesztetn1 hogy te "pogany" vagy es majd milyen rosszul fogod magad erzni, es amellett szegyen is lenne, meg a szuleidet fogjak el itelni h milyen szulok az ilyenek. Menj el keresztelkedj meg es minden jo lessz, legalabb oromet okozol a szuleidnek is. Az en csaladomban kotelezo volt meg az is h lekonfirmaljak mert minde csaladtagom konfirmalt, pedig nem mondhatom hogy hu de vallasosak, de ez a dolgok rendje.
2009. okt. 19. 16:03
 15/43 anonim ***** válasza:
30%
Igaza van az elottem szolonak!!!!!!!
2009. okt. 19. 16:04
 16/43 anonim ***** válasza:
33%
Tenyleg h erzed majd magad amikor radkiabaljak h te Pogany! Oriasi szegyen lenne.
2009. okt. 19. 16:05
 17/43 anonim ***** válasza:
40%
Lepontoztátok azt, aki írta, hogy keresztelkedj meg. Pedig szerintem igaza van. Ha te nem vagy vallásos, akkor neked ez nem jelent semmit, de a szüleiddel megmarad a jó viszony. Attól, hogy megkeresztelkedsz, se jobb, se rosszabb nem leszel. Ha hittanra akarnának járatni, megérteném, hogy nem akarsz minden héten feleslegesen elmenni, de egy órád csak van egyszer az életben! Utána meg akár el is felejtheted, hogy meg vagy keresztelve, semmire nem kötelez!
2009. okt. 19. 16:06
 18/43 anonim ***** válasza:
64%

Én vallásos vagyok,ezért a gyerekeimet megkereszteltettem,voltak első áldozók,bérmálkoztak,tempolomban esküdtek,és az unokáimat is megkeresztelték,és vallásosan neveltem őket.Idővel az egyikük csalódott a vallásban és nem jár tempolomba.A döntését tudomásul vettem,mert neki kell elszámolnia a lelkiismeretével.

A Te keresztelkedésed mellett az szól,hogy nem tudod,majd a párod vallásos lesz-e,akar-e templomban esküdni? Ha igen,akkor gond lehet a templomi esküvővel.

Abból viszont,hogy a szüleid azért nem kereszteltek meg,mert meghalt a pap,azt a következtetést vonom le,hogy nem is volt fontos nekik.És azt hiszem,hogy sem te,sem ők nem gyakorolják a vallásukat.

A keresztelésnek akkor van értelme,ha valaki gyakorolja is a vallását!A látszat kedvéért felesleges tempolomba járni,felvenni a szentségeket stb.Ennek belső szükségletnek kell lenni.Ez nálad a jelek szerint nincs meg.

Az otthoni viták elkerülése érdekében javaslom,hogy egyezz bele a szüleid kívánságába.Csak akkor fognak megkeresztelni,ha előtte hitoktatáson veszel részt.Ott pedig elmondhatod a papnak,hogy milyen kétségeid vannak.Ha látja,hogy ezeket nem tudja eloszlatni,nem fog megkeresztelni.Ezt majd a szüleidnek is elmondja.Nem a keresztelés fontos,hanem a vallásgyakorlás.Erre senkit nem lehet kényszeríteni,ez belső szükségletnek kell lennie.És ezt a pap is tudja.

19/43 A kérdező kommentje:
Köszi bár fogalmam sincs hogy mi az a konfirmálás de majd ha a férjem mindneképpen templomi esküvőt akar akkor max amugy a környezetemben senki sem vetette a szememre még azt hogy nem vagyok megkeresztelve ugyanis az osztályomnak kb. 30 %-a nincsen.
 20/43 A kérdező kommentje:
Hahó kedves pogányozó válaszoló 2009-et írunk senki sem ordibál ilyeneket hogy pogány !
2009. okt. 19. 16:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!