Kényszeríthetnek a szüleim arra hogy megkeresztelkedjek?
Én vallásos vagyok,ezért a gyerekeimet megkereszteltettem,voltak első áldozók,bérmálkoztak,tempolomban esküdtek,és az unokáimat is megkeresztelték,és vallásosan neveltem őket.Idővel az egyikük csalódott a vallásban és nem jár tempolomba.A döntését tudomásul vettem,mert neki kell elszámolnia a lelkiismeretével.
A Te keresztelkedésed mellett az szól,hogy nem tudod,majd a párod vallásos lesz-e,akar-e templomban esküdni? Ha igen,akkor gond lehet a templomi esküvővel.
Abból viszont,hogy a szüleid azért nem kereszteltek meg,mert meghalt a pap,azt a következtetést vonom le,hogy nem is volt fontos nekik.És azt hiszem,hogy sem te,sem ők nem gyakorolják a vallásukat.
A keresztelésnek akkor van értelme,ha valaki gyakorolja is a vallását!A látszat kedvéért felesleges tempolomba járni,felvenni a szentségeket stb.Ennek belső szükségletnek kell lenni.Ez nálad a jelek szerint nincs meg.
Az otthoni viták elkerülése érdekében javaslom,hogy egyezz bele a szüleid kívánságába.Csak akkor fognak megkeresztelni,ha előtte hitoktatáson veszel részt.Ott pedig elmondhatod a papnak,hogy milyen kétségeid vannak.Ha látja,hogy ezeket nem tudja eloszlatni,nem fog megkeresztelni.Ezt majd a szüleidnek is elmondja.Nem a keresztelés fontos,hanem a vallásgyakorlás.Erre senkit nem lehet kényszeríteni,ez belső szükségletnek kell lennie.És ezt a pap is tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!