Miért hagyja magát így megalázni? Miért hiszi el, hogy ez így jó?
Barátnőm a válása után épp egy discoban iszogatott, mikor összeszedett egy tipikus nőcsábász pasit, haza is vitte, viszont a pasi már egy éve ott is ragadt nála. Nem is ezzel van a gond, azzal sem, hogy a barátnőm eltartja, ő dolga. Ami nekem fura, hogy kiderült, hogy a pasi múltkor leordította, hogy miért mondja mindenkinek, hogy ők egy pár, mert hogy igaz, hogy együtt élnek, szex is van köztük, de ők nem egy pár. Bemagyarázta a barátnőmnek, hogy ez az igaz szerelem, mikor mindenki arra megy, amerre akar, ez az őszinte tiszta kapcsolat. A barátnőm bele is ment. Ez is az ő dolga lenne, ha nem jött volna sírva utánam, hogy képzeljem el, hogy az a szemét hazajött és elmesélte neki, hogy kinél volt az éjjel, és hogy elpanaszolta neki, hogy a szex is milyen rossz volt azzal a másikkal, hogy nem bírt felállni neki, és hogy reméli, hogy a barátnőm nem valami boszorkány, hogy megátkozta őt. Meghallgattam, de nem szóltam semmit, gondoltam van annyira értelmes, hogy ezután kiteszi. Legközelebb mikor találkoztunk, elkezdett engem győzködni, hogy milyen tökéletes az ő kapcsolatuk, az ő párja bár szexel más nőkkel is, de őt szereti, és mondta neki is, hogy nyugodtan bármikor ő is szexeljen más pasival, mert hogy ő annyira imádja a barátnőmet, hogy nem akadályozza meg abban, hogy teljesítse a vágyait, és hogy ez az igaz szerelem, mikor semmiben sem korlátozzák egymást. Eltelt pár hét, újra találkoztunk, akkor a barátnőm épp meg akart halni, hogy ő nem bírja már ezt, hogy a pasival kimentek szórakozni, és az ő szeme láttára csókolózott a srác egy másik lánnyal. Pár nap múlva megint arról áradozott, hogy az ő kapcsolatuk milyen magasabb rendű és tökéletes, hogy ők nem korlátozzák egymást. Persze a barátnőm halálosan szerelmes a fickóba, ő nem szexel mással, és van akkora buta, hogy inkább szenved, már depressziós is néha, de mindig elhiteti magával, hogy úgy van, ahogy a pasi mondja.
Én már tényleg nem értem. De attól tartok, hogy öngyilkos lesz egyszer.
A barátnőd fülig szerelmes.
A nők ilyenkor elvesztik az eszüket. (Néha nehéz megértenem őket.)
Szélsőséges példa de olyannal is találkoztam (törésekkel kórházban volt) aki azt mondta:
"Azért vert meg mert szeret !"
És körömszakadtáig védte az élettársát !
Én nem nézném végig ,ahogy tönkre teszi magát.
Megmondanám szemtől-szembe a magamét... talán észhez térne,
majd egyszer felébred és rájön, hogy az ilyen manipulatív, nárcisztikus férfiak hosszú távon nincsenek jó hatással rá
(mert pl abból nyerik az energiát, hatalmat nyernek általa, hogy leépítik a másik személyiségét, + aláznak, vagy autoriterek. És akkor érzik elemükben magukat, ha ilyen manipulatív módon elérik amit akarnak, ha eljátszadozhatnak az ilyen naiv, befolyásolható lányokkal, akik mindent elhisznek és megbocsátanak, mert jószívűek és tiszták. Addig jó az ilyen férfiaknak amíg tudnak hódítani, mert ha nem kapnak elég csodálatot, erőszakossá, aljassá stb válnak...)
Barátnőd megérdemelte.
Akinek csak a külső a fontos, az ne sírjon később hogy esetleg olyan belsővel jár együtt, ami nem túl előnyös.
Tanuljatok belőle lányok! :)
egyik tévhit a nők elleni lelki / fizikai terror kapcsán (az elkövetők szerint főleg) : mert megérdemelte.
Egy férfinak sincs joga bántani a nála gyengébb nőt, sem szavakkal, sem tettekkel. Sem ráutaló magatartással. Kár hogy ezt pont az ilyen konok, önző, nárcisztikus, manipulatív, autoriter férfiak nem értik meg.
A másik dolog, ami még idetartozik, azt egyszer nagyon jól leírták, bemásolom:
-erre a lányoknak figyelniük kellene jobban ha nem akarnak áldozattá válni-
"ÖRÜLÖK, HOGY FIAM VAN...
...mert ha lányom lenne, bizonyára
nagyon nehezen találna párt magának.
Ugyanis megtanítottam volna arra,
hogy legyen tartása, legyen benne női
büszkeség, olyan férfit válasszon, akire felnézhet és aki megbecsüli őt. Nem
rúghatna labdába azok mellett a lányok
mellett (tisztelet a kivételnek), akik
magukat semmire sem becsülve
ajánlkoznak fel, kezdenek ki egy fiúval,
akik mindenre hajlandóak, mindent megtesznek, akik magukat megalázva
könyörögnek a fiúk kegyeiért.
Miért mondom ezt? Tapasztalat. Pedig a
fiam csak 15 éves, de elég a facebook
profiljára rápillantani.
És csodálkozunk azon, hogy egyre több a családon belüli erőszak, amikor
a férfiak (tudom, fordítva is előfordul)
lábtörlőként kezelik a párjukat..."
Köszi a válaszokat!
Az egész szerintem abból fakad, hogy valóban jóképű a fiatalember, ráadásul barátnőmtől 5 évvel fiatalabb is.
Azért tettem fel a kérdést, mert nekem ez nagyon fura. Mivel én olyan vagyok, hogy pl. egyszer felhívta a páromat egy csaj (rövid, futó kapcsolat volt köztük), hogy nem -e tud neki valamit szerezni. Én bizony kifaggattam, hogy ki az, mit akart, miért hívott. Persze nem erőszakosan, csak kedvesen, de egész este azon kattogott az agyam, hogy vajon nem -e csak kitalált ürügy, amiért hívott, mivel már évek óta nem beszéltek (és érdekes módon pont előző nap tettünk fel közös képeket a FB-ra). Reggel meg is kérdeztem a páromat, hogy "de ugye nem azért hívott, mert akar tőled valamit? ugye elmondod, ha találkoznál vele?" Én tuti megőrülnék, ha a szerelmem arról mesélne, hogyan szexelt másik nővel este.
Rákérdeztem a barátnőmnél, hogy miért ragaszkodik ennyire ehhez a pasihoz (mikor maga alatt volt éppen), azt mondta, hogy ő már elvált, van gyereke, ő már nem fog kelleni úgysem senkinek, neki sosem lesz ilyen jó pasija már az életben. Az összes pénzét a pasira áldozza. Hihetetlen mennyire manipulálva van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!