A fiam azt mondta, hogy az anyja megcsalt, de a feleségem tagadja. Hogyan derítsem ki?
Kb. ennyi idősen elsütöttem az oviban, hogy "apa elhagyott minket". Hetekig sajnálgattak az ovónők, majd egyikük összeszedte a bátorságát és rákérdeztek anyámnál, hogy mi újság a válással. Ő nézett kerek szemekkel és nem értette miről van szó.
Napokig gondolkoztak apámmal, mire visszakódolták, hogy egyik reggel épp indultunk volna hármasban, még készülődtünk, apámnak hirtelen beugrott, hogy elfeledkezett egy reggeli tárgyalásról. Elnézést kért és elviharzott. Anyám öltöztetett tovább és mondta, hogy "na, apád szépen itt hagyott minket" (=mehetünk gyalog, mert elvitte a kocsit).
Én meg ezt újságoltam el, a felnőttek meg saját logika szerint következtettek belőle.
De egyéb marhaságokat is mondtam (nekünk nincs lepedőnk, kutyabőrrel takarózunk, stb), amiről lövésem sincs, hogy honnan szedtem.
A húgom azt mesélte az oviban, hogy én az apánkkal csókolózom, meg együtt alszunk.
Az ok: Nagyon apás vagyok. Sajnos úgy jött ki, hogy 14 éves koromban egyszer majd 3 hónapig nem találkoztunk. Nagyon megöleltem, sokszor megpusziltam.
Este tévéztünk, úgy hogy apám elnyúlt a kanapén, én meg a földre ültem és nekivetettem a hátamat. Elaludtunk és ez volt az "együttalvás". A túlbuzgó óvónő kishijján ránkhívta a gyerekvédelmiseket.
Attól függ milyen a gyereked? Gyakran sztorizik? Vagy nem ragad bele a fantáziájába.
Szerintem bizonyosodj meg a dologról, mielőtt következtetéseket vonsz le.
Ebben a korban még nem hazudnak ilyeneket, csak az lehet, hogy a gyerek félreértelmezte a dolgot. Pl. lehet, hogy az ismerősötök ki volt bukva, és a nejed azért vigasztalta, s nem azért, mert a szeretője. De, ha a nejed teljes egészében tagadja, s meg sem próbálja megmagyarázni, hogy mit láthatott a gyerek, akkor én a gyereknek hinnék, mert ilyen dolgokat nem szoktak még ebben a korban az ujjacskájukból kiszopni.
Kérdezd meg a nejed, hogy mit csinált akkor, amikor a gyerek szerint egy ismerősötökkel puszilkodott. Ha lesüti a fejét, nem néz a szemedbe, piszkálja a haját, orrát, száját, tuti, hogy hazudik.
ismerős kisrác 2 évesen a saját apját "másik apának" nevezte, mert a nagypapi sokat játszott a gyerekkel és ő lett az apa
ebből is volt félreértés, de kiderült végül
tényleg ne kapkodj el semmit, figyeld meg esetleg, és ha minden rendben, akkor lehet koncentrálni a kapcsolat javítására
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!