Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kötelességem foglalkozni a...

Kötelességem foglalkozni a gyerekkel?

Figyelt kérdés
Van egy gyerekem akiről csak 4 éves korában tudtam meg, hogy létezik. Volt apasági meg minden és megegyeztünk abban, hogy fizetek de most már legyek az apja, foglalkozzak vele, hozzam el magamhoz. Ha 4 évig elfelejtett szólni akkor most mit várt? Kell nekem foglalkozni velük?

2013. júl. 10. 15:00
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:

Húztam. De 4 év akkor is sok. 4 évig hol voltam? Legalább szólhatott volna, hogy terhes vagy tudom is én de ennyi erővel 20 év múlva is szólhattak volna, hogy vigyázzak az unokámra. Örülhetne, hogy legalább fizetek ezek után is. Magával a gyerekkel nincs bajom csak azzal, hogy az enyém mert az anyjának is világosan elmondtam, hogy mi a helyzet.

9-es, te csak akkor dugsz ha gyereket akarsz? Kétlem.

2013. júl. 10. 15:30
 12/32 A kérdező kommentje:
Na, de ti sem azért csináljátok mert gyereket akartok mert mondtad, hogy ha becsúszik megtartjátok.
2013. júl. 10. 15:37
 13/32 anonim ***** válasza:
17%
Vagyis vállaljuk a felelősséget érte. Te meg nem akarod, sőőt még csak nem is érdekel az a kisgyerek, aki a te vonásodat viseli, a te tulajdonságaid felét örökölte. Na ez a ridegség és lelketlenség az, ami nagyon fura nekem, és sajnállak érte.
2013. júl. 10. 15:40
 14/32 anonim ***** válasza:
94%

Azért elgondolkodtató az anyuka hozzáállása is. Miért titkolta eddig?

Én azt gondolom, nem kötelességed a gyermekkel foglalkozni, nyilván az a gyerek nem tehet róla, de csak lelkiismeretből vele lenni nem kell. Így is elég kicseszés, hogy valaki csak úgy előtűnik az életedben, hogy hahó: hát én meg szültem neked egy gyereket, csak elfelejtettem eddig szólni.

2013. júl. 10. 15:41
 15/32 A kérdező kommentje:
Ha félig belőlem van akkor szerintem az a minimum, hogy szólnak róla, nem pedig eltitkolják főleg úgy, hogy amikor terhes volt még együtt voltunk. Bevallotta, hogy amikor szakítottam vele 1,5 hónapos volt. Túl sok dolgon mentem már keresztül ahhoz, hogy "lelketlen" legyek.
2013. júl. 10. 15:48
 16/32 anonim ***** válasza:
0%

Szóval te tudtad, hogy terhes. Akkor mire hivatkozol, hogy ő elfelejtett szólni? Tudtad, hogy mikor lesz gyereked.

Jézusom, de link és rideg alak vagy...

2013. júl. 10. 15:56
 17/32 A kérdező kommentje:
Honnan tudtam volna? Nem akkor mondta amikor szakítottam hanem 4 évvel később.
2013. júl. 10. 16:02
 18/32 anonim ***** válasza:
87%

Nos, Te egyértelműen korrekt voltál, ha mondtad, hogy nem akarsz gyereket. Most pedig fizetsz, amit az ártatlan gyermek meg is érdemel, bármilyen anyja is van.

Szerintem totálisan a Te döntésed, hogy foglalkozol-e vele, ha nem jön magától, akkor nem kell erőltetni, ez van, nem mindenki való apának.

Nekem a felelősségteljesek álláspontja az érdekes, nem mindenki akarja akkor elveszteni a szüzességét, amikor már rendesen fel tud nevelni egy gyereket (lehet, hogy örököl és 40 évesen már lesz is saját háza és megvan az igaz társ is, de valljuk be, a világ nem úgy működik, hogy addig no szex, egyesek morcik is lennének és idegesek, ami a környezetüknek se tenne jót), sőt, aki sosem akar gyereket, éljen szex nélkül...? Az olvasottak alapján emberünk megtette, amit tudott, az élet kockázatokkal jár, de egész normálisan lekezelte, nem tudom, mit kell még tőle várni. Engem érdekelne a saját gyerekem (főleg 2-3 éves kor fölött, amikor már kellemesen interaktív), de nem vagyunk egyformák (plusz én amúgyis nő vagyok :P).

2013. júl. 10. 16:12
 19/32 anonim ***** válasza:
13%

Kedves előző, nem tette meg , amit tudott volna. Ha nem akar gyereket valaki, akkor védekezzen óvszerrel.

Nem kötelességed foglalkozni a gyerekkel, csak fizetni.

Miért nem szólt neked a gyerekről? Te hagytad ott őt, lehet ezért, mert rosszul esett neki, megsértődött....

Miért hagytad ott? Csak kíváncsi vagyok.

AMúgy miért nem akarsz a gyerekkel foglalkozni, mikor a tied? Ne rajta állj bosszút az anyja miatt.

2013. júl. 10. 16:32
 20/32 anonim ***** válasza:
61%
Dehogy kötelességed! Akkor lenne kötelességed, ha a nővel megbeszélitek, hogy EGYÜTT gyereket vállaltok, aztán ha tönkremegy a kapcsolatotok, ha együtt maradtok, mindenképpen kötelességed lenne törődni a gyerekkel. Ebben a történetben egyedül az a sunyi, önző, felelőtlen nő a hibás, aki becsapott téged, most meg követelőzik. Hát egye meg, amit főzött, te meg ne érezd magad felelősnek az ő hülyesége miatt.
2013. júl. 10. 16:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!