Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Beleszerettem anyám élettársáb...

Beleszerettem anyám élettársába és úgy tűnik az érzés lassacskán kölcsönössé válik, de ők még próbálják helyrehozni a kapcsolatukat. Hogyan tegyem magam túl rajta?

Figyelt kérdés
1,5 éve vannak együtt és 8 hónapja költöztek össze. Elég jól indult a kacsolatuk, de anyámnak ez a párkapcsolatosdi soha nem jött össze, mert nem tud megállapodni senki mellett sem. Most is felbukkant valaki és az utóbbi időben nagyon sokat veszekednek, anyám elrohan, a barátja meg nekem önti ki a lelkét. Nekem már az elején is szimpatikus volt, talán túlzottan is, de nem foglalkoztam vele, mostanában viszont nem tudok nem foglalkozni vele, levegőnek nézni. Egyre többet beszélgetünk és tudom, hogy még nem adta fel, hogy anyámmal helyrehozza a kapcsolatukat, ezért valahogy szabadulnom kellene az érzéseimtől, csak azt nem tudom, hogyan.
2013. júl. 8. 10:33
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
81%
Egyszerűen nyomd el az érzést, és hagyd elmúlni. Ne adj lehetőséget arra, hogy csak kettesben maradjatok.
2013. júl. 8. 11:16
 12/21 anonim ***** válasza:
86%

Nem tudom, hány éves vagy, de meg kell tanulnod nem beleszeretni az emberekbe. Én mindig is első látásra beleszerettem az összes szerelmembe. (Ez az első viszonzott szerelmes kapcsolatom, már 8 éve tart) De tudom azt, hogy ha együtt járok valakivel, csak néznem szabad, látnom nem a pasikat. Meg kell tanulni úgy nézelődni, hogy tudatosan nem szeretsz bele az illetőbe. 8 év alatt gondolhatod, hogy összefutottam már 1-2 jó pasival, de tudom, hogy eleve nem is szabad őket észrevennem. Nem akarok magamnak se bonyodalmat, a párommal tökéletes a kapcsolatunk, nem szeretném kavarni a sart.

Utólag már nem nagyon tudok tanácsot adni. Elég nehéz helyzetben vagy, mivel minden nap találkozol vele, neked önti ki a szívét, így elég nehéz megszakítani vele a kapcsolatot. Mostantól tudatosan próbálj arra koncentrálni, hogy ne éld bele magad ebbe a szerelembe.

De ahogy leírod, lehet megoldódik magától a dolog. Lehet, hogy szétmennek hamarosan. Ha szétmennek, akkor se hajts rá. Ezt a pasit mindenképp el kell felejtened. Amúgy is, valószínű van köztetek jópár év. De tanulj a hibádból, legközelebb figyelj oda, az ember nem engedheti meg magának az ilyesmit, uralkodni kell magán.

2013. júl. 8. 11:18
 13/21 anonim ***** válasza:
67%

Jól értem, hogy együtt játok egyetmre? Tehát anyukád élettársa veled egyidős? Bocs, de ez nagyon bizarr.

Egyébként pedig igenis tudatosan ki lehet szeretni valakiből. Agyban dől el.

2013. júl. 8. 11:36
 14/21 anonim ***** válasza:
24%
Nem kell minden kapcsolatot megszüntetni, csak a jajjbeleszerettem kapcsolatokat. Egyébként anyád sem egy piskota, ha a lányával egykoru (egyetemen ugyanaz a szakirány) gyereket tart szeretönek/pasinak.
2013. júl. 8. 11:39
 15/21 anonim ***** válasza:
15%

7-es vagyok!

Aki a válaszomból nem tudta "kiolvasni" az iróniát, sajnálom.

Egyébként a kérdező is tudja, hogy "nem rughat labdába", sem a közerkölcs, sem a mama érzelmei miatt, már ha egyáltalán ez a kérdés nem kamu.

Mert ha igaz, hogy a mama a lánya korosztályába tartozó élettársat "tart", miközben már ismét csak másfelé kacsingat, szóval az is lehet, hogy majd símán továbbadja a jelenlegi pasiját a lányának, és akkor neki már nincs több baja vele.

Kedves Kérdező!

Most is azt mondom, ülj le a mamáddal őszintén beszélgetni, kérdezd meg tőle, akar-e még valamit a jelenleg még ott lakó pasijától. Ha igen, akkor ne kacsingasson a mamád másfelé, ha pedig már unja, akkor zavarja el a háztól!

2013. júl. 8. 11:50
 16/21 A kérdező kommentje:

Én 24 éves vagyok, ő 26, nem olyan nagy a korkülönbség, talán épp ez a baj. Anyám sem idős, mert elég korai gyerek vagyok.

Nem vagyok az a fellángolós típus, eddig még párkapcsolatom sem volt, mert nem akartam belemenni semmi komolytalanba.

Nem hiszem, hogy anyám többet akarna tőle, mint kötetlen kapcsolatot, mert eddig senkitől sem akart többet.

2013. júl. 8. 12:13
 17/21 anonim ***** válasza:
84%

Nézd, egyszerűen verd ki őt a fejedből. Ha másképpen nem megy, gondolj arra, hogy helyes-e, ha nem csak lelkileg, hanem fizikailag is azt várod, kapod tőle, amit anyukád. Mert szerintem ez tökéletesen egészségtelen.

És még valami: Ne kövesd azt a példát, amit anyukád a partnerváltogatással mutat, mert abból soha semmi jó nem sülhet ki.

2013. júl. 8. 12:54
 18/21 anonim ***** válasza:
79%
Hát ez elég nehéz helyzet. Fura, hogy anyád 15-20 évvel fiatalabb pasira hajt. Ez a bizarr. Erről meg nem tehetsz, nem a te hibád, hogy szerelmes lettél bele. Csak egyszerűen ne engedj ennek a "csábító" érzésnek. Ne engedj neki és kész. Majd max, ha már vége a kapcsolatuknak, utána. De az is lehet, hogy akad neked jobb pasi, hiszen két fiatal közt már a fizikai közelség is beindítja a kémiát, lehet, hogy ez nem is igazi szerelem, csak a biológiai lényetek játszmája. Természetes, de tudatos lények lévén ellen lehet állni neki.
2013. júl. 8. 13:54
 19/21 anonim ***** válasza:
Kérdező, fejlemények?
2013. nov. 30. 18:12
 20/21 anonim ***** válasza:
0%
Hogy tudsz tükörbe nézni? Mindig irigyelted anyukàd ruhàit,cipõit...pròbàltàl hozzà "felnõni"-gondolom. "Kezd kölcsönössé vàlni". persze,mert 20 éves vagy. Õ meg egy öregember hozzàd képest!
2015. máj. 21. 22:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!