Beleszerettem anyám élettársába és úgy tűnik az érzés lassacskán kölcsönössé válik, de ők még próbálják helyrehozni a kapcsolatukat. Hogyan tegyem magam túl rajta?
Nem tudom, hány éves vagy, de meg kell tanulnod nem beleszeretni az emberekbe. Én mindig is első látásra beleszerettem az összes szerelmembe. (Ez az első viszonzott szerelmes kapcsolatom, már 8 éve tart) De tudom azt, hogy ha együtt járok valakivel, csak néznem szabad, látnom nem a pasikat. Meg kell tanulni úgy nézelődni, hogy tudatosan nem szeretsz bele az illetőbe. 8 év alatt gondolhatod, hogy összefutottam már 1-2 jó pasival, de tudom, hogy eleve nem is szabad őket észrevennem. Nem akarok magamnak se bonyodalmat, a párommal tökéletes a kapcsolatunk, nem szeretném kavarni a sart.
Utólag már nem nagyon tudok tanácsot adni. Elég nehéz helyzetben vagy, mivel minden nap találkozol vele, neked önti ki a szívét, így elég nehéz megszakítani vele a kapcsolatot. Mostantól tudatosan próbálj arra koncentrálni, hogy ne éld bele magad ebbe a szerelembe.
De ahogy leírod, lehet megoldódik magától a dolog. Lehet, hogy szétmennek hamarosan. Ha szétmennek, akkor se hajts rá. Ezt a pasit mindenképp el kell felejtened. Amúgy is, valószínű van köztetek jópár év. De tanulj a hibádból, legközelebb figyelj oda, az ember nem engedheti meg magának az ilyesmit, uralkodni kell magán.
Jól értem, hogy együtt játok egyetmre? Tehát anyukád élettársa veled egyidős? Bocs, de ez nagyon bizarr.
Egyébként pedig igenis tudatosan ki lehet szeretni valakiből. Agyban dől el.
7-es vagyok!
Aki a válaszomból nem tudta "kiolvasni" az iróniát, sajnálom.
Egyébként a kérdező is tudja, hogy "nem rughat labdába", sem a közerkölcs, sem a mama érzelmei miatt, már ha egyáltalán ez a kérdés nem kamu.
Mert ha igaz, hogy a mama a lánya korosztályába tartozó élettársat "tart", miközben már ismét csak másfelé kacsingat, szóval az is lehet, hogy majd símán továbbadja a jelenlegi pasiját a lányának, és akkor neki már nincs több baja vele.
Kedves Kérdező!
Most is azt mondom, ülj le a mamáddal őszintén beszélgetni, kérdezd meg tőle, akar-e még valamit a jelenleg még ott lakó pasijától. Ha igen, akkor ne kacsingasson a mamád másfelé, ha pedig már unja, akkor zavarja el a háztól!
Én 24 éves vagyok, ő 26, nem olyan nagy a korkülönbség, talán épp ez a baj. Anyám sem idős, mert elég korai gyerek vagyok.
Nem vagyok az a fellángolós típus, eddig még párkapcsolatom sem volt, mert nem akartam belemenni semmi komolytalanba.
Nem hiszem, hogy anyám többet akarna tőle, mint kötetlen kapcsolatot, mert eddig senkitől sem akart többet.
Nézd, egyszerűen verd ki őt a fejedből. Ha másképpen nem megy, gondolj arra, hogy helyes-e, ha nem csak lelkileg, hanem fizikailag is azt várod, kapod tőle, amit anyukád. Mert szerintem ez tökéletesen egészségtelen.
És még valami: Ne kövesd azt a példát, amit anyukád a partnerváltogatással mutat, mert abból soha semmi jó nem sülhet ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!