Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van itt olyan szülő, aki már...

Van itt olyan szülő, aki már nem bír a gyerekével élni? / gyerek alatt a 18 év körüli fiatalt értem. /

Figyelt kérdés
Ez annak a kérdésnek a fordítottja, amit nemrég írtak ki:" van itt olyan ,aki már nem bír a szüleivel élni?" címmel.Jót mosolyogtam rajta./Tessék, meg lehet próbálni,külön.../ De nézzük egy kicsit a szülők szemszögéböl is.Tudom,itt többségében fiatalok, 12-től felfele írnak, kevés szülő, ill. 30-40 év feletti látogatja az oldalt.Azért meg kellene kérdezni a másik oldalt is...
2009. okt. 17. 13:22
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
74%
Engem nem érdekel ha lepontoznak, általában csak röhögni járok ide a hülye kérdéseken, nem valami toplistára hajtok. Ha olyan kedvem van, írok értelmeset is, de akkor olyat, amit valójában gondolok, nem pedig olyat, ami másnak valószínűleg a szája íze szerinti lesz és ezért majd jó pontot ad :->
2009. okt. 17. 13:54
 12/21 anonim ***** válasza:
89%

Szia!

Én egy szülő vagyok,aki bár imádja a fiát,de már úgy gondolja ideje lenne külön költöznie....

A fiam 25 éves,már néhány éve kimaradt a suliból,dolgozni viszont nagyon nem szeretne.

A háztartásban"természetesen"nem segít,hiszen ő fiú,ne gondoljam már,hogy egyszer is elmosogat!

Amíg kisfiú volt mindenben segített,amiben csak tudott,aztán jöttek a haverok,és kinevették,hogy az anyucinak segít,és abba is hagyta.

Érdekes,de így is imádom,hiszen a gyermekem!

És bízom benne,hogy megváltozhat még. :)

2009. okt. 17. 13:55
 13/21 anonim ***** válasza:
95%
Nagyon jó kérdés szerintem! Persze a szülő azért szülő mert mindig elfogadja a gyerekét és ragaszkodik hozzá még akkor is ha az nem olyan amilyen gyerekről ő álmodozott még állapotos korában.:) Ordítozunk velük, néha bántó szavak csúsznak ki a szánkon, anélkül hogy komolyan gondolnánk, és csupán azért mert jót akarnánk neki és mert elfelejtjük, hogy milyen érzékenyek, sértődékenyek. Sajnos nem tudjuk megfelelő módon kifejezni a szeretetünket ez a fő probléma.
2009. okt. 17. 14:00
 14/21 anonim ***** válasza:
81%

Azért álljunk meg egy szóra!

A szülő szülte nemzette neveli a gyerekeit(jó esetben)és nem fordítva.Ha rossz a gyerekeimmel a kapcsolatom alig várom,hogy megszabaduljak tőlük,akkor felteszem magamban a kérdést:mit hol rontottam el?Semmiképpen nem a gyereket hibáztatom!!!Persze vannak extrém esetek is,de nem ezekről kérdeztetek.Ha a szülő nem ért szót a gyerekével,az nagy valószínűséggel az Ő hibája nem agyereké!!!

2009. okt. 17. 14:07
 15/21 anonim ***** válasza:
92%
Egyáltalán nem hiszem,hogy csakis a szülő hibája lenne vagy csak nevelés kérdése lenne az egész.Nekem 2 felnőtt lányom van 19-20évesek,,,a nagyobbal soha nem volt semmi gond persze voltak nézeteltérések ez egyértelmű,,,,de a kisebb lányom az a tipus akinek soha semmi nem jó,,,az lenne neki természetes ha a világ csak ő körülötte forogna,,,semmit nem csinál itthon,,,mikor 2 hónapja szóvá mertem tenni neki ezeket a dolgokat,,szó nélkül otthagyott és azóta nem beszél velem.Természetesen ettől függetlenül szeretem és nem is akarom hogy elmenjen,mintahogy gondolom a kérdés feltevője sem akarja elküldeni a gyermekét,,,csak iszonyú 1 házon belül mikor úgy megy el mellettem mintha idegen lennék,holott még mindig én tartom el,,
2009. okt. 17. 14:17
 16/21 anonim ***** válasza:
65%
Hát ez talán azért van, mert nem egyformán kell nevelni minden gyereket, hanem a tulajdonságaihoz viszonyítva. Így jóhogy az egyik jó lesz a másik meg nem... Buta kifogás, hogy "hát pedig én mindkettőt ugyanúgy neveltem, az egyikből mégis drogos lett vagy akármi"....
2009. okt. 17. 14:20
 17/21 anonim ***** válasza:
26%
Jó kis anya lehetsz, ha már azt várod, hogy a gyereked felnőjjön és elmenjen hazulról. Nem mondom szép!
2009. okt. 17. 14:22
 18/21 anonim ***** válasza:
67%
A másik kérdező vagyok. Szerintem a gyerek is hibázik, nem csak a szülő.Viszont én mindent segitek, megcsnálok amit csak tudok, mégsem kapoom azt, amire szükségem van.Kérdésemben minden meg van fogalmazva.
2009. okt. 17. 15:22
 19/21 anonim ***** válasza:
88%

14:17-es vagyok,az utolsó írónak:)

Látod én meg lehet,hogy ott rontottam el,hogy mindent megkapott,,,

2009. okt. 17. 15:30
 20/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de CSAK AZ ÉRTELMES válaszokat annak aki a kérdésre válaszolt,és nem engem fikázott,mint szülőt! Itt most nem velem kell foglalkozni, sehol se írtam, hogy én akarom házon kívül tudni a gyerekemet!Csupán arra kívántam rávilágítani, hogy az éremnek 2 oldala van. Mivel úgy látom, hogy túl sok értelmes,kérdésre válaszoló kommentet már nemigen kapok, /kis tizenéves ,unatkozó fruskák beszólásaira nem vagyok kíváncsi/,ezennel a témát lezártnak tekintem részemről.Természetesen,öszinte, szülői hozzászólásokat még várnék...mivel a téma szerintem is érdekes...
2009. okt. 17. 17:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!