Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van olyan, aki már nem bir a...

Van olyan, aki már nem bir a szülőkkel élni?

Figyelt kérdés

Mert én már nagyon nem. Mindenért le vagyok orditva, ha csinálok itthon valamit, akkor az nem jo, nem nézik hogy mi a jo nekem, a barátommal nem aludhatok együtt, el nem járhatok... sorolhatnám.És pár honap mulva 18 éves leszek, de mint egy gyereket ugy nevelnek. És én vagyok, aki mindent megcsinál itthon, segitek, de cserébe semmit nem kapok. Nem birom, hogy nem tudnak kicsit felnőtebben viselkedni velem.

Egyszer volt itthon veszekedés, és akkor mindkét szülő kijelentette, hogy nem érdekli őket, hogy mi lesz velem.

Én nyugodt életet akarok, de amig itthon vagyok, addig az az érzésem, hogy nem kapom meg.Hiába beszélek velük. Elmenni meg restellek majd. :S

2009. okt. 17. 12:41
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
Egyébként én sem iszok alkoholt, nem dohányzom se hasonlok, bulizni sem járok, ha barátommal vagyok, akkor is itt vagyunk a szobába.
2009. okt. 17. 15:18
 22/29 A kérdező kommentje:
Azért emelem ki a kérdést, mert ma is történt valami.Felhivott a párom, bementem a háloszobába telefonálni, mert anyum itt volt az én szobámban, és én lehallkitottam a tv-t, máshol nem is tudok telefonálni, mert nincs hálozat. Erre anyám elkezd orditani velem, hogy miért hallkitottam le a tv-t, elege van a ku..a telefonálgatásaimbol, mert hogy 10 percet nem birok ki a barátom nélkül.Az is baj, ha telefonálok, mindig kötegszik valami miatt. igy kell beszélni egy anyának??+viselkedni?
2009. okt. 22. 13:17
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanez volt otthon nálunk is. Egy idő után már nem ment. A kismadár is kiszáll a fészekből. Én kb. 20 évesen kezdtem el változtatni a helyem. Külföldöt is megjártam. De a legjobb mégis otthon volt. Anyukámmal nehéz meglenni... de most már legalább néha mondja, hogy szeret. :) Tudom ha visszamennék 1-2 hét és ismét veszekedések lennének. De akkor is imádom őket... most jönnek hétvégén hozzám... :) régóta nem láttam őket. Szóval a lényeg ha nem megy nem kell erőltetni. Próbálj meg lehetőséget találni arra, hogy önálló életet élj. Menjetek a barátoddal albiba... vagy menj dolgozni külföldre. Én egyedül voltam ott. Nehéz de ki lehet bírni :) Sok sikert

24/L

2009. okt. 22. 16:50
 24/29 A kérdező kommentje:
Köszi szépen.Gondoltam én is arra,hogy külföldre megyek, de ezt nem tudom megtenni.Meglátom még, hogy hogyan alakulnak a dolgok.
2009. okt. 22. 20:12
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
Hát látom te is hasonló helyzetbe kerültél mint én. Én már elmúltam 18 lassan a 19-t töltöm és én is így éreztem mint te amíg otthon éltem. Ha ennyire zavar akkor költözz el de jól fontold meg hová mész!!! Ha menni akarsz menj de ne nézz vissza mert úgy sokkal nehezebb lesz!
2009. okt. 22. 21:43
 26/29 anonim válasza:
100%

Nem olvastam el a kommenteket de leirom a véleményem:

Nekem nagyon rendes szüleim vannak, mégis ugy érzem hogy elrontottam amikor nem mentem el más városba egyetemre. Ezzel nagyon sok ismerösöm van igy, aki meg elment mondjuk Pestre vagy Miskolcra tanulni, él mint hal a vizben.Szoval azt tanácsolom h menj el más városba, hidd el jot fog tenni a személyiségfejlödésednek az önállóság!

2009. okt. 23. 06:48
 27/29 anonim ***** válasza:

Kinövik a gyerekek a fészket. Akkor ki kell repülni. Nem bután, de amint lehet. Később majd hazatalálsz, s ők is rád.

Mind átestünk ezen. Nehéz időszak ez, a fiatal felnőttnek kialakítani önmagát, a szülőnek elengedni a kisgyereket, a befolyásolás vágyát, és elfogadni, hogy ilyen lett, más mint mi!

Ehhez idő és távolság kell!

Nagyon szeretnek ők, hidd el, csak az agyukra méssz. Ha lehet, menj majd továbbtanulni, vagy albiba, ha nem lehet, akkor is alakíts ki egy saját - felelős életet a lakáson belül!

2009. okt. 23. 14:35
 28/29 anonim ***** válasza:
Azért írd le egy cédulára, hoyg te várod a szallagavatóra, mert ő az anyád. És hagyd a meghívóval az asztalán!
2009. okt. 23. 14:38
 29/29 A kérdező kommentje:
Én azt hiába irnám le. Komolyan nagyon sokat agyalok ezen, hogy hogyan oldjam meg.Ott a párom is, anyám nem menne abba bele, hogy külön menjünk, de ha tvábbra is igy fog viselkedni, akkor nem kérem a véleményüket, hanem egyből pakolok és megyek.Anyum azért nem akar jönni a szalagtűzőre, mert az oszt.főnökömnek a felesége az apumnak az első felesége.Azt mondja van elég gondjuk, nem akarja látni őket.Ezt meg is értem, de akkor sem lenne mellettük.
2009. okt. 24. 12:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!