Van olyan, aki már nem bir a szülőkkel élni?
Mert én már nagyon nem. Mindenért le vagyok orditva, ha csinálok itthon valamit, akkor az nem jo, nem nézik hogy mi a jo nekem, a barátommal nem aludhatok együtt, el nem járhatok... sorolhatnám.És pár honap mulva 18 éves leszek, de mint egy gyereket ugy nevelnek. És én vagyok, aki mindent megcsinál itthon, segitek, de cserébe semmit nem kapok. Nem birom, hogy nem tudnak kicsit felnőtebben viselkedni velem.
Egyszer volt itthon veszekedés, és akkor mindkét szülő kijelentette, hogy nem érdekli őket, hogy mi lesz velem.
Én nyugodt életet akarok, de amig itthon vagyok, addig az az érzésem, hogy nem kapom meg.Hiába beszélek velük. Elmenni meg restellek majd. :S
Ugyanez volt otthon nálunk is. Egy idő után már nem ment. A kismadár is kiszáll a fészekből. Én kb. 20 évesen kezdtem el változtatni a helyem. Külföldöt is megjártam. De a legjobb mégis otthon volt. Anyukámmal nehéz meglenni... de most már legalább néha mondja, hogy szeret. :) Tudom ha visszamennék 1-2 hét és ismét veszekedések lennének. De akkor is imádom őket... most jönnek hétvégén hozzám... :) régóta nem láttam őket. Szóval a lényeg ha nem megy nem kell erőltetni. Próbálj meg lehetőséget találni arra, hogy önálló életet élj. Menjetek a barátoddal albiba... vagy menj dolgozni külföldre. Én egyedül voltam ott. Nehéz de ki lehet bírni :) Sok sikert
24/L
Nem olvastam el a kommenteket de leirom a véleményem:
Nekem nagyon rendes szüleim vannak, mégis ugy érzem hogy elrontottam amikor nem mentem el más városba egyetemre. Ezzel nagyon sok ismerösöm van igy, aki meg elment mondjuk Pestre vagy Miskolcra tanulni, él mint hal a vizben.Szoval azt tanácsolom h menj el más városba, hidd el jot fog tenni a személyiségfejlödésednek az önállóság!
Kinövik a gyerekek a fészket. Akkor ki kell repülni. Nem bután, de amint lehet. Később majd hazatalálsz, s ők is rád.
Mind átestünk ezen. Nehéz időszak ez, a fiatal felnőttnek kialakítani önmagát, a szülőnek elengedni a kisgyereket, a befolyásolás vágyát, és elfogadni, hogy ilyen lett, más mint mi!
Ehhez idő és távolság kell!
Nagyon szeretnek ők, hidd el, csak az agyukra méssz. Ha lehet, menj majd továbbtanulni, vagy albiba, ha nem lehet, akkor is alakíts ki egy saját - felelős életet a lakáson belül!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!