Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van olyan, aki már nem bir a...

Van olyan, aki már nem bir a szülőkkel élni?

Figyelt kérdés

Mert én már nagyon nem. Mindenért le vagyok orditva, ha csinálok itthon valamit, akkor az nem jo, nem nézik hogy mi a jo nekem, a barátommal nem aludhatok együtt, el nem járhatok... sorolhatnám.És pár honap mulva 18 éves leszek, de mint egy gyereket ugy nevelnek. És én vagyok, aki mindent megcsinál itthon, segitek, de cserébe semmit nem kapok. Nem birom, hogy nem tudnak kicsit felnőtebben viselkedni velem.

Egyszer volt itthon veszekedés, és akkor mindkét szülő kijelentette, hogy nem érdekli őket, hogy mi lesz velem.

Én nyugodt életet akarok, de amig itthon vagyok, addig az az érzésem, hogy nem kapom meg.Hiába beszélek velük. Elmenni meg restellek majd. :S

2009. okt. 17. 12:41
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
13:08 - Örülj, hogy nem láttad, hogy apád idegileg kikészíti anyádat, és anyádat nem láttad pszichiátrián, és nem bántottak testileg és idegileg, tudom, az is rossz, ha nincsenek szüleid, de az is rossz, amit én mellettük átéltem.
2009. okt. 17. 13:18
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
13:08 .. téged is meg lehet érteni. Hiányzik, ami nincs, lehet, hogy amúgy ha másképp alakult volna, nagyon jó szüleid lettek volna. Sajnos az életet visszafelé élni nem lehet, mindenkinek a saját gondjaival kell megküzdenie. Van, akinek az a panasza, hogy jajistenem, ő csak 3ezer Ft-ot kap havonta telefonra, míg más 5 éves kora óta megdolgozik a reggeli kifliért is. Van, aki gyerekkora óta maga tartja rendben a szobáját, később az egész lakást, szó nélkül, a másik átkozódik, hogy rászóltak, mert minden tele van a hajszálaival, pedig csak fel kellene porszívóznia minden nap és a probléma eltűnne. Nem vagyunk egyformák, teljesen természetes, hogy akinek kevesebb van, az nem érti, miért nem elég a sokkal több másnak. Elvileg az élet feladatai úgy vannak kiszabva, hogy abból a lehető legtöbbet tanuljunk, arrafelé terelgetnek a problémáink, feladataink, amerre mennünk kell, csak rajtunk múlik, hogy mit kezdünk velük. Ha minden problémát átnevezünk "feladatnak", egészen máshogy lehet hozzájuk viszonyulni. Nem elszenvedjük többé őket, hanem megéljük, megoldjuk. Te nagyon nehéz feladatot kaptál: anélkül igazi életet teremteni, hogy az igazi szüleidet ismernéd. (bocs, mennem kell, pedig írtam volna még...)
2009. okt. 17. 13:18
 13/29 A kérdező kommentje:
13:10 : Ma is betelt a pohár. Keresztanyum itt van, akkor elkezdtek beszélgetni, mondtam hogy nem birom ezt a sok veszekedést, mindenért kritálnak. Mondta anyum, ha én innen majd elmegyek külön, ide vissza ne is jöjjek.Egy szülőnek nem igy kell viselkedni.Ezért meg fogom tenni azt, hogy elmegyek, de komolyan nem fogok vissza jönni.De hogy ezt meg azt megcsináljam, arra nagyon jo vagyok.
2009. okt. 17. 13:19
 14/29 anonim ***** válasza:
58%
Én mint szülő írok neked. Elhiszem, hogy Te sokat segítesz,és jól viselkedsz, mégis leordítanak,nem engednek el...De: gondolkozz csak el,nem más ok miatt veszekednek,vagy csak féltenek, azért nem engednek el?Meg kellene kérdezni, mi a problémájuk veled...A másik, tudod milyen nehéz a saját lábadra állni, pláne a mai világban? Van munkád, jövedelmed,el tudod tartani magad? A barátoddal együtt könnyebb lenne ,lehet...De ha benne csalódsz, vagy nem jön össze a dolog valamiért, csak haza kényszerülsz,nem?Régen is volt olyan, hogy otthonról ,házasságba menekülve került el a lány,vannak súlyos helyzetek is,pl. verés, alkoholizmus stb. Hidd el, szülőnek lenni se könnyű...Lehet, hogy ők meg pont veled kapcsolatban tesznek fel itt kérdést, és egész más szemszögből látják a dolgkat....
2009. okt. 17. 13:32
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
13:32 - Pont ezért mondom, hogy a szülő volt előbb, az ő felelőssége, milyen kapcsolat alakul ki a gyerekével és az is a szülő felelőssége, ha a gyereke elmenekül otthonról, akár albérletbe, akár egy házasságba, akkor is, ha az a gyereknek nem jó, ott a szülő követett el hibát. Mivel? Azzal, hogy nem mutatott szeretetet, hogy mindent megadott, hogy nem tanította életre, hogy rosszul bánt vele, hogy elkényeztette... sorolhatnám, annyi mindennel el lehet rontani, de a szülő volt előbb, az ő dolga, hogy úgy nevelje a gyerekét, hogy a gyereke ne akarjon elmenekülni tőle.
2009. okt. 17. 13:36
 16/29 A kérdező kommentje:
13:32-Nem hinném, mivel ha féltenének is, akkor is megbeszéli velem a dolgokat.De nem.Szeretetet nem kapok, pedig erre lenne szükségem.És egy anya soha nem mondhatja a gyerekének, hogy ide vissza már ne gyere.Sőt egy anya támogatja a gyerekét, segit neki, de én ebből nem kapok.Akár mennyire is probáok jo lenni.
2009. okt. 17. 13:41
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
Keress egy korodbeli fiatal lányt akivel tudtok bérelni közösen egy lakást és ez átmenetileg egy jó megoldás szerintem. Én 18 vagyok próbáltam már keresni lakótársat és viszonylag olcsó albérletet, de addigra megoldódott itthon a helyzet.
2009. okt. 17. 13:46
 18/29 A kérdező kommentje:
Irigyellek, örülök, hogy minden rendben van. Itt bizony soha nem rendeződik a dolog.Tűrök, betöltöm a 18-at és majd külön megyünk a párommal.
2009. okt. 17. 13:55
 19/29 anonim ***** válasza:
100%

Velem is pont ugyanez van! Senkit nem érdel hogy mi van velem (persze az érdekli őket, hogy milyen jegyeim vannak -.-"). Rajtam csattan hogy utálják egymást, pl látom, hogy veszekednek, vagy velem veszekednek a másik miatt, esetleg nincs kajám, mert mindgeyik a másikhoz küld pénzért. Anyám állandóan kioktat, lenéz, utál mindent amit én szeretek csinálni és ócsárolja, nincs egy jó szava. Amikor visszaszólok, akkor én vagyok a rossz. Ők jól érzik magukat, senki sem figyel arra, hogy velem mi van. Pedig nem iszom, nem piálok, nem drogozom, bulizok, nem szexelek fiúkkal egy nap után, otthon felnyalom a házat (persze az sem jó, mert nem akkor amikor ők akarják!).

Úgy érzem sosem fognak megvátozni, csak akkor elhúzok innen minnél messzebbre. Ez az egyetlen vágyam. Persze ezeb is fel vannak háborodva a szüleim. Pedig erre is ők tanítottak. A nővéreimmal is ugyanezt csinálták, aztán mióta nem laknak otthon és nem látják őket a szüleim, azóta megy a nyalás, fuvarozás (nekem meg leordítják a fejem ha késik a vonat és kérem hogy vigyenek iskolába), ajnározás, szépen beszélés. Ha elmegyek innewn akkor legalább el tudom felejteni amit csinálnak, ha már megváltozni nem tudnak. Tiszta röhej, az egyik nővérem, aki undorítóan élősködött rajtuk itthon, ordibált velük, nem segített, tönkrevágta a munkájukat stb, most elköltözött és szült egy porontyot, erre mndketten neki nyalnak, apám állandóan náluk ül, anyám angyali szelídséggel beszél vele, pedid egy idegbeteg állat még mindig, ajándékokat vesznek neki, meg 100 kisruhácskát a kölyöknak, mikor 2 autójuk meg emeletes házuk van, de ha én szeretnék valamit enni az iskolába hogy ne haljak éhen 8 órán keresztül akkor arra nincs pénz. :( Meg ajándédkokat vesznek neki, én meg még annyit sem kapok, hogy boldog születésnapot, esetleg éjszaka odb*sznak egy 2 cm-s csokit az asztalra. :( És én vagyok a rossz persze, a képmutató, az összes testvérem milyen jó a szüleim szerint. :( Hát ezek után minden vágyam hogy elmenjek innen, csak sajnos van valami amit nem hagyhatok itt, úgyhogy nekem még nehezebb elmennem, mint akinek csak saját magáról kell gondoskodnia.

18L

2009. okt. 17. 14:00
 20/29 A kérdező kommentje:
Utolsonak: Sajnlálom.Ezek szerint nem vagyok egyedül.Nekem is van 2 tesom, de már külön vannak, családjuk van, de őket akkor is jobban szereti anyum. Én csak vagyok itthon, néha nem merek szolni sem, néha azért beszélünk.De igy nem birom sokáig.Muszály össze szednem magam, és külön uj életet kezdeni.Neked is ezt kellene tenned.
2009. okt. 17. 15:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!