Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyukák, apukák! Mikortól...

Anyukák, apukák! Mikortól szólítjátok a szüleiteket mamának és papának? És miért váltotok?

Figyelt kérdés
Mivel az én szüleim is a szüleiket mama és papának hívják... de nekem olyan furi lenne ha majd lesz gyerekem és én is ugy hívnám öket, hogy mama meg papa...
2009. okt. 16. 17:30
 1/7 anonim ***** válasza:
36%
Én mindigis úgy hívtam őket. Mivel a nagyszüleimet nem nagyon ismertem. Nrem tudnám kimondani, hogy anya meg apa. Nem is tetszenek ezek a szavak. Nem tudom viszont ha eddig nem mamázik valaki akkor miért kéne váltani? Szerintem nem kell utánozni senkit.
2009. okt. 16. 17:34
 2/7 anonim ***** válasza:
78%

Mi az első gyerekünk születése óta hívjuk őket nagyiknak.

Én néha anyuzom anyukámat,de többnyire mama.Neki sincsen semmi kifogása ellene.

2009. okt. 16. 17:39
 3/7 anonim ***** válasza:
60%

Azt hittem az lesz a kérdés,hogy a gyerek megszületése után mikor kezdik el így szólitani a nagyszülőkké vált addigi szülőket.

Nekem ők anyu és apu most a mama és papa a nagyszüleimnek a megnevezése és mostanában gyakran hallom a tévében,hogy az anyákra azt írják mama.Igen idegen nyelvben valóban ez a megnevezés,de a magyar nyelvben erre van külön szó,anyu,anya,édesanya stb és szerintem nagyon szép szó,nem értem miért nem lehet ezt használni.Természetesen tiszteletben tartom,aki mamának és papának hívja a szüleit,az ő dolga,de én nem tudnám,ha ki mondom ezt a két szót mások jutnak eszembe,nem a szüleim.

A gyerekemnek így fogom mondani,hogy menjenek oda a mamához és a papához,de ha én szólok hozzájuk,akkor továbbra is anyu és apu lesznek.

2009. okt. 16. 17:42
 4/7 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem nincs olyan, hogy egy adott időponttól valaki máshogyan szólítja a szüleit mint addig. Aki anyának és apának szokta meg, az az is marad végig. Maximum akkor beszélnek róla úgy mint mama, ha megszületnek a gyerekeik, és velük együtt hívják mamának, de ezen az elven akkor a férjét is szólíthatja apának, hiszen a gyerekek előtt sokan nevezik úgy párjukat.
2009. okt. 16. 17:44
 5/7 anonim ***** válasza:
91%
Hát ha a gyerekemnek beszélek róla, akkor mama és nagypapa, de ha én szólok hozzájuk, akkor anya és apa. Én nem a "nagyszülő-nevükön" szólítom őket.
2009. okt. 16. 17:59
 6/7 anonim ***** válasza:
93%
Előttem szólóval egyetértek. Én is! Nekem mindig anyum apum lesz, akkor miért kéne váltanom a megszólításon????
2009. okt. 16. 20:23
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ez vegyesen történt. A szülőket továbbra is anyunak, apunak szólítjuk attól függetlenül, hogy megszülettek az unokák, de pl a férjem nagymamáját Nagyinak hívtuk, amikor pedig a gyerekeink elkezdték Dédinek hívni, mi is áttértünk rá. Ez nem volt tudatos, így pontosan nem tudom, mikor történt az átállás.
2009. okt. 16. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!