Anyukák, apukák! Mikortól szólítjátok a szüleiteket mamának és papának? És miért váltotok?
Mi az első gyerekünk születése óta hívjuk őket nagyiknak.
Én néha anyuzom anyukámat,de többnyire mama.Neki sincsen semmi kifogása ellene.
Azt hittem az lesz a kérdés,hogy a gyerek megszületése után mikor kezdik el így szólitani a nagyszülőkké vált addigi szülőket.
Nekem ők anyu és apu most a mama és papa a nagyszüleimnek a megnevezése és mostanában gyakran hallom a tévében,hogy az anyákra azt írják mama.Igen idegen nyelvben valóban ez a megnevezés,de a magyar nyelvben erre van külön szó,anyu,anya,édesanya stb és szerintem nagyon szép szó,nem értem miért nem lehet ezt használni.Természetesen tiszteletben tartom,aki mamának és papának hívja a szüleit,az ő dolga,de én nem tudnám,ha ki mondom ezt a két szót mások jutnak eszembe,nem a szüleim.
A gyerekemnek így fogom mondani,hogy menjenek oda a mamához és a papához,de ha én szólok hozzájuk,akkor továbbra is anyu és apu lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!