Ha egy férfi házasságban él és gyereke születik a szeretőjétől, akkor tényleg nem kell gyt-t fizetnie? Mert ő házasságban él, és ez "védi" vagy valami ilyesmi.
18! Ertem, en a csaldvedelmi torvenyt magyaraztam. O hallott valamit es rosszul ertelmezte. Tudom, hogy itt az anyáról van szó, de az apa el házasságban. Olvasd el mégegyszer.
Kérdező, a feleség nem fog értesülni hivatalosan.
18-as, olvasd l még egyszer!
Kedves kérdező! sarkítva: Akinek gyereke születik, és a másik fél neveli, annak fizetnie kell agyerek után gyerektartást. Lehet nő vagy férfi, szingli, elvált, nős, férjezett, akár több nővel is élhet, vagy épp pasival, lehet 1 gyereke vagy 11, ANNAK FIZETNIE KELL.
A házasságban élő, és a házasságon kívül született gyerekek közt nincs különbség. Ilyenkor a pasi fizuját veszik alapul.Maximum a fele vonható le gyerektartásra.
Kb: 1 gyerek 20 %, 2 gyerek 40 %. Ha 3 vagy több gyerek van, akkor a fizu felét osztják annyi felé, amennyi gyerek van.
pl. pasi keres 120.000-et. otthon van 2 gyerek, házasságból, +1 a barátnőtől. Akkor a felét, azaz 60.000-et osztanak 3 felé. Ebből így 20.000 a gyerektartás annak, aki a szeretőtől van. Persze ez általánosság, de kb. így néz ki. Ha az ipsének lesz még a szeretőitől 3 gyereke, akkor csökken az 1 gyerekre járó, és akkor már csak 1/6 jár gyerekenként, azaz 10.000 FT.
A pasi azt akarja, hogy ne menj bíróságra. Fizetnie kell, illetve fog, mert muszáj lesz.
Ja, és a szerető gyereke ugyanúgy örököl utána.
A feleségnek meg hogy adja be, hogy miért csökken a fizetése, az az ő dolga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!