Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi lehet a baj? Hogy tudok...

Mi lehet a baj? Hogy tudok segíteni?

Figyelt kérdés
Van 1 barátnőm aki naponta 2-3 alkalommal is sírva fakad.Mindig egyedül érzi magát.Régóta nem él a családjával pedig még csak most 18 éves.Mikor megismertem nagyon vidám csajszi volt.Most inkább szomorú.Miért lehet ez?
2009. okt. 16. 10:49
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Mert egyedül érzi magát. Szerezz neki egy pasit!
2009. okt. 16. 10:56
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem kéne szervezni a családdal egy meglepetés találkozót a kedvenc helyükön, ahol együtt lehetnek.
2009. okt. 16. 11:19
 3/6 A kérdező kommentje:
A találka jó ötlet lenne,ha nem lenne köztük 200km és beszélnének egymással....
2009. okt. 16. 11:23
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg tőle, mi a baj, és mi segítene.
2009. okt. 16. 11:26
 5/6 A kérdező kommentje:
Kérdeztem már,h mi bántja.Annyit mondott,h szeretet hiánya van.Szeretne az édesanyjával lenni mint mások.Hogy még csak most kellett volna,h elkerüljön otthonról,de ennek már több éve....
2009. okt. 16. 11:30
 6/6 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy furán hangzik, de ha szeretet hiánya van, akkor szeresd Őt! Már, ha fontos Ő neked annyira, hogy tegyél érte. (Felteszem az, ha a kérdést kiírtad.)

A szeretet egy cselekvés, viselkedés. Azt jelenti, hogy "Azt akarom, hogy a másik embernek jó legyen!". Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy azt akarom neki, amit magamnak akarnék, hanem azt, hogy FONTOS nekem, hogy Ő jól legyen. Tehát azt adom neki, ami neki kell. (S nem azt, ami nekem kellene hasonló helyzetben.)

Ehhez persze ismerni kell a másik embert. Akkor lehet Őt jól szeretni, ha tudjuk, mire vágyik. Ha elég nyitott köztetek a viszony, akkor kérdezd meg tőle! Lehet, hogy csak egy ölelés kell neki, lehet, hogy arra van igénye, hogy valakivel beszélhessen, vagy rákérdezzenek olykor, hogyan mennek a dolgai? Többféle szeretet-nyelv van. Gary Chapman 5-öt különböztet meg a könyveiben.

Az elvet először a pároknál, házasoknál figyelte meg, de bármilyen emberi kapcsolatra, akár barátságra is működik. Feltéve, hogy azok igazi barátságok, nem csupán felszínes kapcsolatok.

2009. okt. 16. 12:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!