Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg én láttam rosszul a...

Tényleg én láttam rosszul a helyzetem? Tényleg rosszul döntöttem? Bővebben lent!

Figyelt kérdés

végigolvastam a válaszokat,a kommentjeidet!

nekem sem teljesen boldog az életem mégis élni akarok és muszáj is.

mióta az eszemet tudom,azt láttam,hogy a részeg apám félholtra veri az anyámat,a bátyám majdnem megölte apámat amiért anyám sokszor véres és kék zöld foltos volt,apám majdnem megölte a bátyámat amikor ő rendőrséget akart hivni...apu kikezdett a nővéremmel,ő is majdnem megölte magát mert szinte senki nem hitt neki és nem bírta feldolgozni.

anyám 18 év házasság után elhagyta apámat,alkoholista lett az uj élettársával együtt.engem megerőszakoltak 13 évesen,kikezdett velem a nevelőapám,próbáltam anyámat megmenteni és hiába,14 éves voltam mikor teljesen megfordult minden-anyám ugy viselkedett mintha nem én lennék az ő gyereke hanem ő az enyém-.

papám leukémiában meghalt az állt sulis ballagásom után 1hónappal,apukám meghalt alig fél évvel késöbb,őt 36 nap mulva követte anyám.

rám maradt a bátyám és a mostoha apám,nem tudtam mit kezdeni,nem bírtam feldolgozni azt ami történt velünk/velem!

a 9-et befejeztem még,aztán ugy döntöttem abbahagyom a sulit,nem bírom csinálni azt is meg ellátni egy egész háztartást és a családot ami maradt.szinte teljesen feladtam,nem akartam élni.

majd 2006ban 16 évesen kiderült babát várunk a párommal,bár meg kellett volna ijjednem,elvetetni tán,hisz mindenki ezt várta tőlem,de én megtartottam,mert úgy éreztem most van valami ami életben kell hogy tartson hisz ő bennem él,nővekszik!

a fiam 17 hós volt mikor megszületett a második fiam(őt már nem akartam,de mégis megmaradt),imádom őt+ még 1ok,hogy éljek,bár a 2.fiam születése után elhagyott minket a gyerekek apja,mivel nem bírtam elviselni,hogy bántalmaz és ezt sokszor a fiuk elött teszi.teljesen elkeseredtem,hogy mi lesz most velünk.de újra felálltam,dolgoztam amit éppen tudtam feketén,most van egy uj párom és bár gondolom sokan felelőtlennek tartanak,hisz 20 éves vagyok,és csaknem 1 év után babát várunk,mostmár a 3.at egyben az utolso babámat is,nem szeretnék többet.

mióta tudom az eszem a babáimon kivül szinte semmi jo nem történt,de ők életben tartanak,tudom miattuk élnem kell!

sokszor hallom,hogy milyen rosszul döntöttem,amiért ilyen korán és ennyi gyereket szültem.igazuk lehet?

Bár nem vagyok teljesen boldog,mert a szüleim nem láthatják a gyerekeimet,és mert nem segíthettem a szüleimen,hogy életben maradjanak,mégis a gyermekeimet nézve mindig erőre kapok és úgy érzem,hogy jol döntöttem,hogy megmaradtak mert így lesz kiért dolgoznom,élnem!Viszont sokan mikor meghallják,hogy majdnem 21évesen lassan 3 gyerekes anyuka leszek,azonnal leirnak,azt mondják mekkora felelötlen hülye...stb.

igazuk lehet?Van esetleg más is így ahogy én?vagy ismer olyat akinek hasonloan kellet hogy alakuljon az élete?

bocsi,hogy ilyen hosszura és talán egybefüggőre sikerült,de probáltam leirni,hogy ne csak az alap dolgokbol probáljátok eldönteni hogy szerintetek rossz e hogy így döntöttem anno és most vagy nem!

előre is köszi hogy végigolvastátokés írtatok! :)

2009. okt. 15. 14:26
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
95%

Nem abban vagy felelőtlen, hogy 21 éves korodra 3 gyereked lesz (bár azt is meggondolhattad volna) hanem abban, hogy ilyen családi háttérrel miért nem válogattad meg, hogy kinek szülsz gyereket? Most a harmadiknál meggondoltad?

Gondold végig az anyád életét és ne kövesd el ugyanazokat a hibákat.

A fogamzásgátlást már általános iskolában tanulják a gyerekek.

2009. okt. 15. 14:36
 2/18 anonim ***** válasza:
91%

Tudom le fognak pontozni de szerintem is felelőtlen vagy!

A gyerekkorod nem állt semmiből,csak verésből erőszakból.16 évesen összejöttél egy olyan alakkal aki ugyanazt az életet adta neked.Verés,megalázást..Nem értél el semmit.Nem tanultál,nem igyekeztél azon,hogy neked jobb életed legyen,és majd idővel a gyermekeidnek is...Nagyon szép dolog,hogy szültél 3 gyereket,de hova? A gyerekeidnek sem tudod megadni majd amit szeretnének,hisz hasonló életük lehet majd mind neked...Az apjuk elhagyta őket,és ki tudja milyen a második pasas akitől most vársz gyereket..Én néha azt látom,hogy az ilyen nők szinte vonzzák magukhoz az agresszív pasasokat,akik imádják rendszeresen verni a párjukat még a gyerek előtt is...Most komolyan!neked ez az élet? Ha a gyerekeid nagyobbak lesznek fogod tudni biztosítani a jövőjüket?Elmondhatod majd idővel,hogy legalább nekik sokkal jobb lett az életük mint neked?Meg tudod nekik adni azt mit majd kérnek?Abban a világban élünk sajnos ahol számítanak a külsőségek is...Ha nem duvatosan öltözik egy gyerek,nincs mobilja,vagy nem tud menni osztály kirándulásra mint nincs rá pénz,már ki is közösítették a többiek! Meg tudod oldani majd,hogy ez ne történjen meg???

2009. okt. 15. 14:48
 3/18 anonim ***** válasza:
82%

Szia!

Én is válaszoltam arra a kérdésre, ahova ezt a választ írtad. Az én helyzetem sem volt jobb, alkoholista szülőktől menekültem, akik folyton verték egymást, nagyon hosszan tudnám sorolni, milyen csapások értek sorra az életemben. Nekem ugyan 8 éves kapcsolatom van, és egy 4 hónapos kisfiam. És tudom, hogy pontosan azért fogom őt másképp nevelni, mert előttem csak a rossz példa volt.

Te is csak a rosszat láttad magad előtt, ezért biztosan mindent meg fogsz adni a gyermekeidnek. Valahol mégis megdöbbentő, hogy a mai világban, semmilyen háttérrel 3 gyermeket készülsz felnevelni. Mindemellett minden tiszteletem a tiéd, és bízom benne, hogy szerencsésre fordul az életed és soha többé nem lesz részed azokban a szörnyűségekben, amikben volt, míg éltek a szüleid!

Azzal pedig ne foglalkozz, mások mit mondanak. Ezzel ne húzd le a hangulatod, élj a gyermekeidért és neveld őket olyan nagy szeretetben, ahogy téged nem neveltek sosem!

Kívánom, hogy boldog légy a gyermekeiddel és a pároddal!

2009. okt. 15. 14:57
 4/18 anonim ***** válasza:
96%

Csak arra figyelj, hogy soha ne kövesd el a szüleid hibáit, mert akkor ez az ördögi kör megy tovább a gyerekeidre, és nekik kell kibogozni, ha ők se tudják, megy még tovább, mint egy átok, amit meg kell törni, ha nem állítod meg, a lavina tovább száll a következő generációra.

A mi családunkban is van egy ilyen lavina és bízom benne, hogy talán én meg tudom állítani. Most még erős vagyok, de nem tudom, meddig, és nem tudom, a többi ág kész-e felvenni a harcot a lavina ellen. Volt, akinek már sikerült, így talán a mi generációnk megoldja, de ha csak részben sikerül, már akkor is kevesebb gondot hagyunk a következő generációra. Én részemről semmit nem akarok a következő generációra hagyni. Ha ennek én vagyok az ára, akkor is megéri, egy anya kényelmi életének nem lehet a gyerek boldogsága az ára. Nem érdekelnek erre vonatkozólag a "társadalmi elvárások".

2009. okt. 15. 15:07
 5/18 anonim ***** válasza:
66%

Igenis felelőtlen vagy!!!!Amilyen családi háttered gyerekkorod neked volt igazán lehetett volna annyi eszed,hogy nem szülsz a semmire gyerekfejjel gyerekeket.

Milyen jövőjük lesz szegényeknek?A saját példádból tudod milyen az amikor nincs normális szerető gondoskodó család egy gyerek körül,miért akartad ez a saját gyerekeidnek is?

Ha valóban lenne eszed akkor még az első gyerek vállalásával is vártál volna éveket.Először stabil kapcsolatot teremtesz,otthont hátteret ahova lehet gyereket szülni.Ha te magad nem látod mennyire bután gondolkozol azzal magad minősíted.Sajnálatos,hogy így kellett felnőnöd,de még sajnálatosabb az,hogy a te gyerekeidnek is hasonlóan kell.Meggondolatlan és felelőtlen vagy!!!

2009. okt. 15. 15:07
 6/18 anonim ***** válasza:
82%

én csak részben szeretnék válaszolni a kérdésedre, az, hogy a gyerekeid éltetnek jó dolog, csak nem nekik, hanem neked, vagyis önző dolog...épp azért, amit előttem is írtak, mert nem tudod, milyen jövőt tudsz biztosítani nekik

olyan szinten persze biztosan sokat- - köztük én is - önző szülők, hogy szeretnék ha a gyerekük szeretné, megértené őket, néha kicsit hálás lenne a gondoskodásért, ilyesmi....de ez azért elnézhetőbb dolog, mint nálad

2009. okt. 15. 15:09
 7/18 anonim ***** válasza:
80%

14:48. Talán ölje meg a gyerekeit, hogy ne érezzék a szegénységüket a többiekhez képest? Mi hatan vagyunk, szegények voltunk és az nem mindig volt jó, de nem cserélnék senkivel.

Más: kérdező, fogadd el magad, hiszen minden amit tettél, az megtörtént, felesleges tipródni rajta. Ha tudtad volna jobban, biztos másképp tettél volna.

Ha van olyasmi, amivel meg kéne birkózni, szembe kellene nézni, akkor kezdd el. Légy őszinte magadhoz. Ez neked is segít(het) talpra állni, és mindenképpen hasznos lesz a körülötted élők számára. Sok erőt és kitartást!

2009. okt. 15. 15:39
 8/18 anonim ***** válasza:
87%

15.39-nek.

Én vagyok a 14.48-as.Nem azt mondtam,hogy ölje meg a gyerekeit!

Én is hasonló körülmények között nevelkedtem,és megfogadtam,hogy az én gyerekeim ezt nem fogják át élni..

Nekem is voltak 15-16 évesen szerelmi kapcsolataim,de tudatosan vigyáztam arra,hogy ne essek teherbe.Már az én időmben is volt szó a fogamzásgátlásról.Sajnos soha nem voltam kitűnő tanuló,de kitanultam egy szakmát,és később 34 évesen le is érettségiztem,és jobb állást tudjak kapni..A kérdezőnek is lehetett volna annyi esze,hogy 16 évesen vigyázz arra,hogy ne essen teherbe...Ha valaki elég érett ahhoz,hogy lefeküdjön egy fiúval,akkor legyen elég érett ahhoz is,hogy tudja hogy kell védekezni...

Nekem is van gyerekem,és igyekszem mindent megadni neki.De még így,hogy van lakásom,nincs hitelem,sikeresen elértem azt,hogy 16 évesen Angliában tanul is sokszor nagyon nehéz volt!!A kérdező mit tett? Azért,hogy végre legyen valaki aki szereti őt,és ő is tudja szeretni bevállalt 3 gyereket fiatalon..A jövőjüket nem tudja biztosítani nekik,hisz már az apjuk is elhagyta...Dolgozni nem tud a kérdező mert otthon marad a kicsivel,mire újra dolgozhat mert lejár a gyes,addigra sehová nem fogják felvenni.Nemcsak a 3 gyerek miatt,hanem mert nincs semmi végzettsége,tapasztalata.Az érettségi már most is kell mindenhová(ezért tettem le én is 30 év felett).Ha nem jár az államtól semmi a családin kívül miből fog élni?Milyen jövőt biztosít a gyerekeinek?

Ellenzem az abortuszt,de felelőtlenek se legyünk!!

36/N

2009. okt. 15. 15:55
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
én csak annyit mondok, hogy ezentúl kívánom a lehető legjobbakat, és sok boldogságot nektek.
2009. okt. 15. 16:02
 10/18 anonim ***** válasza:
84%
Remélem normálisan meg tudsz adni mindent a gyerekeidnek,nem csak szeretetet hanem anyagi dolgokat ha már a 3.-nál tartasz!Mert bár ők éltetnek téged,az hogy megszülettek az koránt sem a te érdemed,ezért te semmit nem tettél,ahhoz hogy valaki szaporodni tudjon,nem kell egy cseppnyi ész sem!Felelőtlen vagy!De én most nem lehordani akarlak!Sajnálom hogy ilyen volt a fiatal korod,de ha már így alakult,a ygerekeidnek adj meg mindent!!!!!És ne mondd azt hogy nem tudod,mert akkor nem kellett volna szülni 16 évesen a semmibe.Ha mégis,maradtál volna az egynél,tudod már a Rómiak ismerték a kezdetleges óvszereket,és ők több ezer évvel ezelőtt éltek!
2009. okt. 15. 16:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!