Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van még másnak is ilyen...

Van még másnak is ilyen férje? Törődjek bele, vagy meneküljek?

Figyelt kérdés

Azt állítja azért ilyen mert sokat dolgozik, ami abból áll, hogy kb. reggel 6-tól este 5-ig dolgozik, de délben hazajön ebédelni és aludni, ami 2 órahossza. Az is igaz, hogy még vasárnap is odavan, de akkor csak délig. Amikor hazajön, egyből ül le az internet elé. A gyerekekkel nem játszik, ha megkérem, akkor max félórát, ami vagy tényleges játék, vagy csak leül közéjük és közben nézi a TV-t. Nem jön velünk sehova, hiába könyörgöm, hogy legalább fagyizni menjünk el, de jó ha évente 1x jön el. Vagy a múlkori nagy kánikulában nagy rábeszélésre kijött velünk a strandra, de ő végig a sarokban ült, semmit nem játszott a gyerekekkel. Semmi közös program, sehova nem járunk el, ha én menni akarok, akkor a két fiammal megyünk hármasban.

Ja és most mosolyszünet van nálunk, ezért úgy döntöttem, hogy itthon sem csinálok semmit, de nem veszi észre, hogy kupleráj van a konyhában és esetleg elmosogatna, vagy a gyerekek után összesepregetne az étkezőben. Tehát itthon semmit nem csinál. Már úgy érzem elegem van.

2013. jún. 30. 07:49
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Kedves kérdezö: Már többen írták, a férjednek NEM az a baja, hogy dolgozik, hanem az, hogy lelki beteg. Ha nem keres fel szakembert, csak egyre betegebb lesz. Azért nincs "kedve" menni valamerre, "foglalkozni" veletek, mert DEPRESSZIV, és ez KOMOLY betegség.
2013. jún. 30. 13:44
 22/28 anonim ***** válasza:

ilyen jellegű munkarend mellett erős a gyanúm, hogy a kedves férj saját vállalkozást visz, hiszen nem sok 8 órás munkahelyen tolerálnák, ha hazaugrana ebédelni meg szunyókálni minden nap.

kár, h a kérdező erre nem tett konkrétabb utalást, így csak találgatni tudok...

van egy olyan gyanúm, hogy a pasi munkamániás, hiszen melyik épeszű ember megy be önszántából vasárnap délelőtt dolgozni, mikor pihenhetne, a családjával lehetne, vagy akár focizhatna is a barátaival?

komoly lelki okai vannak ennek az érdektelenségnek, én is úgy vélem.

beszélgetni még azért hajlandó a jóember? próbáljátok meg. persze ne támadd le, csak szépen, apró lépésekkel közelíts a probléma felé, óvatos kérdésekkel.

a legtöbb apa azért nem azzal rendezi le a családi életet, hogy ül a gyerekei mellett mint egy agyhalott és bámul ki a fejéből. itt valami nagyon komoly baj lehet, amit ki kell deríteni, mielőtt végleg rámegy a házasságotok.

2013. jún. 30. 15:08
 23/28 A kérdező kommentje:

Igen vállalkozó, de mint írtam nem dolgozza halálra magát, és már azt is írtam, hogy nem várom és nem is kérem, hogy segítsen a házimunkában, mert ezt én szeretem csinálni,sőt már azt is írtam, hogy a kinti munkát is én csinálom (mindent), szóval ő csak aludni és enni jár haza.

És én nem vagyok kiégve, hogy mindennapom ugyanaz?

2013. jún. 30. 15:31
 24/28 anonim ***** válasza:
Kérdező, ha eddig nem volt ilyen , akkor lehet depressziós, és vedd nagyon komolyan, mert rámehet a kapcsolatotok. Próbáld kedvesen megtudni, mi a helyzet. Mert ha depressziós , neked is piszok nehéz lesz.
2013. jún. 30. 16:01
 25/28 anonim ***** válasza:
45%

A "kiégettség" oka nem az, hogy minden nap ugyanazt csinálja valaki - mellesleg a háztartás-kert-gyerekek azért NEM ugyanaz, hanem csak hasonló -, hanem a felelöség, és a stressz!!!

A saját vállakozás nem annyiból áll, hogy odamegy, megnézi, hogy mi van, és kész, "nem dolgozza halálra magát", hanem szervez, és közben idegeskedik, hogy MÁSOK hülyesége miatt nehogy bedöljön a dolog és a családjával EGYÜTT ne kerüljön az utcára.

EZ böven elég lenne a kiégettségre, komoly depresszióra! Ha tényleg ilyen van vele, akkor minél elöbb orvoshoz kellene fordulnia, mielött teljesen összeomlik, és vele együtt a család is tönkremegy.

2013. jún. 30. 16:06
 26/28 anonim ***** válasza:

Ez így elég szörnyű.

Nekem egy szavam nem lehet a férjemre, sokszor azért veszekszik velem, mert szeretnék egy napot amikor csak itthon lehetek.

5 vagy 6 napot dolgozunk, én imádok aludni ő pedig időpazarlásnak tartja és mindig menne. Sokat foglalkozik velünk, nem is csoda, nagyon vágyott már a fiára.

2013. jún. 30. 19:17
 27/28 anonim ***** válasza:

A munkám miatt nap mint nap vállalkozókkal, és a vállalkozásaikkal foglalkozom.

Tudod te milyen nehéz helyzetben vannak manapság??

Lehet, a gondjai innen erednek, legfeljebb nem akar téged terhelni az anyagi és egyéb vállalkozási problémákkal.

Ez elég rossz politika részéről, ehhez is te kellesz, hogy megértesd vele. A számonkérés és csesztetés nem a legjobb módszer.

Az életuntság, és motiválatlanság eredhet innen is, máshonnan is, ki kell derítened valahogyan, mi a baj.

Ez az állapot a depresszió előszobája. Ne menekülj, inkább vigyázz rá, segíts neki.

2013. jún. 30. 20:02
 28/28 anonim ***** válasza:

De, kérdező, az utolsó kérdésedre: érthető hogy kiégettnek érzed magad vagy rosszul viseled. A válaszadók többsége viszont inkább a megoldást próbálja keresni vagy ajánlani, ugyanis ha csak panaszkodsz akkor semmi sem lesz jobb.

Értjük hogy neked is rossz. De gondolom válni nem akarsz, tehát értelmes megoldást próbálunk keresni amihez egy őszinte beszélgetés hozzátartozna a férjeddel.

De azt még nem mondtad hogy mindig ilyen volt e vagy csak később lett ilyen. Úgy érzem elakadtunk ezen a ponton, de ha nyugodtan beszélnétek akkor a te problémáid mellett hallgasd meg az ő álláspontját vagy véleményét is - már ha van neki. De mondom megint, hogy érthető ha ki vagy akadva, hiába van terhelő munkája, attól még érdekelhetné a családja is. De erre már érkeztek válaszok, hogy pl valamilyen kedvesebb pszichológus esetleg segíthet. És kettőtök között szerintem egy nyíltabb kommunikációra is szükség lenne.

2013. jún. 30. 21:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!