Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van még másnak is ilyen...

Van még másnak is ilyen férje? Törődjek bele, vagy meneküljek?

Figyelt kérdés

Azt állítja azért ilyen mert sokat dolgozik, ami abból áll, hogy kb. reggel 6-tól este 5-ig dolgozik, de délben hazajön ebédelni és aludni, ami 2 órahossza. Az is igaz, hogy még vasárnap is odavan, de akkor csak délig. Amikor hazajön, egyből ül le az internet elé. A gyerekekkel nem játszik, ha megkérem, akkor max félórát, ami vagy tényleges játék, vagy csak leül közéjük és közben nézi a TV-t. Nem jön velünk sehova, hiába könyörgöm, hogy legalább fagyizni menjünk el, de jó ha évente 1x jön el. Vagy a múlkori nagy kánikulában nagy rábeszélésre kijött velünk a strandra, de ő végig a sarokban ült, semmit nem játszott a gyerekekkel. Semmi közös program, sehova nem járunk el, ha én menni akarok, akkor a két fiammal megyünk hármasban.

Ja és most mosolyszünet van nálunk, ezért úgy döntöttem, hogy itthon sem csinálok semmit, de nem veszi észre, hogy kupleráj van a konyhában és esetleg elmosogatna, vagy a gyerekek után összesepregetne az étkezőben. Tehát itthon semmit nem csinál. Már úgy érzem elegem van.

2013. jún. 30. 07:49
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
37%

1. Válaszoló: Azért nagy különbség, hogy a te férjed heti két-három napot otthon van, és ki tudja magát pihenni, a kérdezöé meg esténként van pár órát otthon, söt még vasárnap is fél napot dolgozik - tehát egyetlen egy szabad napja sincs!!!! Ez azért nagy különbség, hogy hetente több napja egy blokkban szabad, vagy naponta pár óra az, amikor nem hajt.

Az meg, hogy a kérdezö még a saját munkáját sem csinálja, csak még jobban tönkreteszi a férjet, ha igy folytatja, akkor vagy összeomlik és kórházban köt ki, vagy a legrosszabb esetben öngyilkos lesz. És akkor még a kérdezö lesz meglepödve, hogy "pedig nem is volt oka rá" - eltekintve attól, hogy a napi 12 órás hajtás után még felesége is állandóan nyaggatta, és szerencsétlennek nem volt egyetlen NYUGODT perce sem.

2013. jún. 30. 08:53
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem 12 órát dolgozik, hanem 9-et. Azért az nem ok arra, hogy annyira fáradt legyen, hogy semmi másra nincs energiája. Én nőként minimum ennyit dolgozok, mellette ellátom a háztartást, úgy hogy szinte minden nap főzök legalább valami egyszerűt és még egy egyetemet is végzek levelezőn. Én is el szoktam fáradni, de engem felölt egy kirándulás, egy séta, vagy fagyizás.

Inkább amiatt lehet kimerült, hogy nincs szabadnapja, mert szerintem napi szinten van elég ideje aludni. Hosszú távon nem lehet bírni azt, hogy minden nap menni kell dolgozni.

Nem tud egy kis szabadságre eljönni? Egy pár napos nyaralás is nagyon rátok férne.

2013. jún. 30. 08:57
 13/28 anonim ***** válasza:
78%

Érthető ha eleged van, de szerintem se vádold vagy büntesd mert a házasság az nem csatatér és csak kicsinyes emberi játszmák lesznek belőle. Mi a probléma? Az hogy érdektelen és nagyon kedvtelen. Mindig ilyen volt? Le kellene ülnöd vele beszélni és elmondani a problémádat és ha neki is kedve lenne akkor pszichológussal beszélni. Olyan érzésem van hogy nem igazán tudod mi zajlik benne, ami nem a te hibád hisz ha neki nincs kedve megosztani a dolgait akkor úgysem fogja, de szerintem egy házasságban jobban kellene egymás lelkivilágával törődni és ha a beszélgetés után egyet ért avval hogy ez így nem jó, akkor biztosítsd hogy támogatod ha meg akar "változni" és együtt, összedolgozva próbáljátok a problémát megoldani. De ehhez 2 ember kell. Azért írtam a változni szót idézőjelbe mert ha mindig is ilyen volt akkor nem hiszem hogy megváltozna, viszont ha nem volt mindig ilyen akkor neki is érdeke hogy újra élettel telibb legyen és ne ilyen kedvtelen.

Te is mondd el a problémád, de őt is hallgasd meg. Tudom hogy a férfiak többsége érzelmileg nem nyílt vagy nem szeret sokat az érzelmekről beszélni de kicsit nyitottabbnak kellene lenni ilyen szempontból egy kapcsolatban. Az konkrétan nem nagy baj szerintem ha nem szeret strandra járni vagy nem szeret eljárni, de legalább otthon tv és internet helyett néha a gyerekekkel is foglalkozhatna. Lehet hogy nem nőtt fel a feladathoz és nem tudja mit is jelent az apa szerep? Valami oka biztos van. (Meg szoktad kérni hogy mosogasson el vagy segítsen néha? Mert azt írod nem veszi észre hogy kupleráj van. Szerintem ne is várd hogy észrevegye, szavakkal mondd el)

2013. jún. 30. 09:17
 14/28 anonim ***** válasza:
88%
Első vagyok. Reggel nyolctól este ötig dolgozok és emellett minden nap megfőzök, kitakarítok. Játszok a gyerekkel. Érdemben csak akkor kevesebb a házimunka, amikor itthon a férjem és segít. Azokon a napokon amikor éjszakás akkor nappal alszik, ergo ha hétfőn kedden éjszakás akkor hétfő-kedd-szerdán alszik nap közben, marad a csütörtök ami a miénk de péntektől hétfői megint éjszakás, szóval legközelebb csak kedden lesz észnél és szerdán megint megy éjszakára. Én is ugyanannyit dolgozok mint a kérdező férje, mégis meg kell csinálnom a dolgokat. A férjem is dolgozik annyit. Az a meglátásom, hogy az ilyen típusú emberek nem is akarnak semmit se tenni mert így kényelmes nekik.
2013. jún. 30. 09:19
 15/28 anonim ***** válasza:
0%
Amúgy nem tudom a helyzetedbe képzelni magam, a mi családunkban természetes hogy a nő mosogat és csillogó lakásban várja otthon a férjét és esetleg még dolgozik is mellette. A férfinak is megvan a maga dolga, de a háztartásban a nő az "úrnő" és a feladatokat is ő osztja ki, pl hétvégi ebédkészítésnél, ha kell segíteni.
2013. jún. 30. 09:21
 16/28 anonim válasza:
65%
Engem egy "hasonló" apa nevelt fel és nem éltem meg traumaként. Nagyon sokat dolgozott és anya volt az akivel inkább eljárogattunk. Nem arról van szó, hogy nyaralni sem mentünk együtt vagy hasonlók... Pusztán csak nem volt az a tipikus "sokat foglalkozik a gyerekkel". Mégis ahogy nőttem ez változott és,amikor már nem csak játékra volt szükségem, hanem beszélgetésre is,akkor egy új irányt vett a kapcsolatunk. Nem mondanám, hogy rossz volt a gyerekkorom,csak nem olyan, mint a legtöbb gyereknek. különbség talán az, hogy nálunk anyukámat ez nem zavarta túlságosan, hiszen a férfi munkákat elvégezte a házkörül.
2013. jún. 30. 10:03
 17/28 anonim válasza:
50%
Ezzel csak azt akartam leírni, hogy tudom, hogy szerette a családját apukám, attól függetlenül, hogy nem annyit volt velem, mint anyukám. Szóval lehet, hogy a gyerekeid sem élik meg olyan negatívan. (Mondjuk ezt neked kell látnod!)
2013. jún. 30. 10:12
 18/28 A kérdező kommentje:

Mint írtam nem dolgozik naponta 12 órát, sőt még aludni is hazajár délben, neki kell az ebéd utáni alvás. Én sem várom el, hogy itthon bármit is csináljon, sőt jobban szeretek én megcsinálni mindent, sőt még a ház körüli munkát is én csinálok, tényleg mindent. Csak annyit várnék cserébe, hogy egy kicsit többet foglalkozzon velünk.

És igen még itthon vagyok a pici fiammal.

2013. jún. 30. 11:25
 19/28 anonim ***** válasza:
46%
Az én férjem, heti hat napot dolgozik 8-12 órában. Így nem is várom el tőlle hogy miután késő délután néha este haza esik még álljon neki takarítani vagy menjünk el csavarogni. Örülök neki ha a gyerekkel foglalkozik, eszik megfüdik és lefekszik aludni. Hajnali 3:50 kor már kell is. Persze ha több ideje van akkor azt ránk fordítsa. Van hogy felporszívoz. Szerintem nem kell annyira túlozni ő is fáradt te is. Lehet hogy úgy érzi sokat kérsz tőlle. Azzal hogy te se takarítsz nem oldasz meg semmit. Legfeljebb rumli van és kész. Kérd meg szépen hogy segítsen. Vagy csináljátok közösen. Felnőttek vagytok oldjátok meg.
2013. jún. 30. 11:33
 20/28 anonim ***** válasza:
84%

A párom hajnali 4-kor kel, este 7-kor ér haza. Mindig van 1 órája ránk, legalább megbeszélni a napot. Közben megvacsorázunk. Hétvégén, mivel kertes házban lakunk, a kerttel, meg a többi kinti munkával foglalkozik, néz TV-t is persze, de ezek nem mennek a család rovására, akkor igyekszik úgy intézni a dolgokat, hogy a délutánt velünk töltse.

A te férjeden és is az érdektelenséget, életuntságot érzem. Nem a menekülés a megoldás. Vedd rá valahogy, a beszélgetésre. Lehet, komoly lelki problémája van, persze PASI-ból van a lelkem, nem lesz ezzel könnyű dolgod.

Ha nem volt mindig ilyen, akkor pláne ebbe az irányba kellene lépned.

Valóban lélekökő, ha az embernek minden áldott nap dolgoznia kell, de ez nem ok a viselkedésére. A páromnak tavaly olyan munkája volt, hogy heti 7 nap, napi 12 óra. Tudomásul vettük, hogy keveset van velünk, és nem volt nehéz dolgunk, mivel akkor is azt a kevés időt tényleg velünk töltötte, részt vett az életünkben, amennyire tudott.

2013. jún. 30. 11:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!