Miért ilyen gonoszak az emberek itt a GYK-n, főleg itt a családi kapcsolatoknál?
Itt van az a kérdés, amit az első emlegetett.
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__eljegyzes..
Nekem a kommentek nagy része nem biztatásnak tűnik, persze tisztelet a kivételnek.
Az egyik:
Az emberek sokszor úgy alkotnak itt véleményt a másikról, hogy nem sokat tudnak a helyzetéről. Általában egyből meglátszik, kik a segítőkész, megoldást kereső és kik a szemellenzős, öntömjénező, egysíkú, akadékoskodó emberek.
Csak egy példa, hogy kb. mire gondolok: valaki feltesz egy kérdést, hogy régóta nem talál munkát, most mi legyen?
Aki tényleg segíteni akar, rendszerint rákérdez, hogy milyen helyeken és hogy próbálkozott eddig, milyenek a lehetőségek a környéken, esetleg nincs-e lehetősége az ország más területére költözni ahol jobbak a lehetőségek, vagy nem gondolkozott-e külföldi munkán, meg hasonlók.
Aki meg csak az eszét játssza, az már a körülmények ismerete nélkül támad: Mert biztos túl sokat akarsz, vezérigazgatói állást keresel, lusta vagy, élősködő vagy, nem is akarsz dolgozni stb.
Most pont egy ilyen kérdés ugrott be, de több témában is hasonló különbségek vannak.
A másik: Néha vannak direkt provokatív kérdések, amik arra mennek, hogy felpiszkálják az indulatokat, ilyenekre meg néha alapból jóindulatú emberek is ugranak.
Végül: ez egy anonim oldal, itt bátrabban véleményeznek az emberek, akár durván is így ismeretlenül, név nélkül, arc nélkül.
Szerintem nem minden esetben arról van szó, hogy egy provokatív kérdést támadnak.
Van, amikor valaki feltesz pl. egy gyerektartással kapcsolatos kérdést, amiben amúgy semmi háttérinfót nem ír a nő, erre jön az, hogy: minek csináltattad fel magad, szegény pasi tuti nem akart gyereket, pénzéhes r.ibanc.
Kiidézik, amit a kérdező ír és belekötnek tök lényegtelen infókba, van, aki komolyan azon élvezkedik, hogy kiprovokálja a kérdezőt.
Kedvencem, mikor pl. beszólnak a kérdezőnek valami nagyon durvát, az meg visszaír valami ütőset és erre még jönnek 8-an, akik azt mondják, kérdező, milyen primitív vagy.
Nekem konkrétan megírta az egyik válaszoló, hogy ki van bukva az életétől és azért ilyen, ne haragudjak. De előtte meg úgy oltott, mint egy kocsis a semmiért.
Csatlakozom bélbolyhoz.
Vannak nagy vörös felkiáltójelként izzó témakörök itt a gyakorin, ezek alapján nagyjából lehet tudni, hogy ebben a témakörben kik kommentelnek.:) Itt nem kell érteni a motorégéshez, az állatok helyes táplálásához, az önterülő beton alkalmazási módjaihoz. Itt mindenki segíteni akar, mindenhez ért (hiszen mindenkinek vannak családi kapcsolatai), de sokszor önmagunk képére igyekszünk formálni boldog-boldogtalant.
Nagyon jó példa erre a citált fiatalasszony. Aki valóban képzetlen és talán butuska is, sokszor pimasz. Ami nála a bicskanyitogató vörös posztó volt, az az, hogy otthon van. Szereti a férje, eltartja. Ő pedig szül egy második gyereket. Nagy kukac vagyok én is, de ebben, bár teljesen eltérő az én világnézetemtől, idáimtól, mégsem ugrottam volna neki. Mert miért? Boldog. Az anyósa nem boldog. Nyilván egyik sem egy matyóhímzés, de a csajszi talán megtalálta tiniként élete párját, teljesítik a családalapítás programját és kész. Biztos hátráltatja a fiút, de az gyártja a gyereket, nyilván szereti.
Nagyon jó példa arra, milyen, amikor megtalálnak valakit az itt kommentelő frusztrált napi 8 órát güriző asszonyok valakit.
33N (2 diploma, úgy látom ez ebben a témakörben baromi fontos, hogy miért, azt sosem fogom megérteni)
17-es lepontozott vagyok:)
Szerintem nem igaz. Én hiszem és látom, hogy a többség segíteni akar. Vannak kivételek, de őket veri úgyis az Isten, ennyi örömöt el kell nézni nekik. Szerintem a magyar ember segítőkész és nagyon barátságos, együttérző és hatalmas szíve van. Akár itt a gyk-n is többször előfordul olyan önszerveződő segítségnyújtás, ami példanélküli. Sokat morgunk, meg basztergálunk, de szerintem egy frankó nemzet vagyunk. Életem Spanyolországban és Ámerikában is tartózkodtam sokat, sokkal nagyobb volt az egymás leszar.ása, húzása. Engem nagyon sok válaszoló hat meg, segítőkészségével és emberségével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!