Tényleg mi vagyunk a gonoszak?
Ha nem akarjátok idősek otthonába adni (ott szakemberek vannak), én is egy korábbi válaszolóhoz hasonlóan inkább felvennék mellé egy házi ápolót, mégiscsak szakember, ti is ki tudnátok kapcsolódni, ugyanakkor nem kéne kiszakadnia a családi közegből, maradhatna veletek.
Nagyon nehéz egy olyan emberrel, aki idegileg nem ép, és nem csak idős korban van ez így sajnos. Nem tartom valószínűleg, hogy a nagyi tudja, mit csinál. Az ismerősök viszont ezt nem tudják felmérni, mert nem ők élnek ebben a helyzetben. A házi ápoló szerintem jó megoldás lenne még akkor is, ha nem folyamatosan, csak időszakosan vennétek igénybe a segítséget.
Nálunk is hasonló a helyzet, csak hála a jó égnek nálunk a környzetünk reálisan látja a dolgokat. Nagypapámnak agyvérzése volt, azóta rendszeresen ki kell hozzá járni. Nála is az a gond, hogy öntudata még van, nem akar elköltözni-az meg, hogy egyedül lakik (oké, délelőttönként gondozóházban van, meg van egy tündéri szomszéd néni, aki figyel), nem egy életbiztosítás... mert néha beugrik neki vmi emlék, és okosnak hiszi magát, és önálló akar lenni... és ekkor van az, hogy elkezdi bütyölni a radiátort meg a csapot, meg szóbaáll vadidegenekkel, meg műanyagtálban akar a tűzhelye paprikát főzni... és becsinál, bevizel, néha guberál a kukából, szemetet visz haza. Vmikor, ha úgy tartja kedve, elmegy sétálni (mert bezárva érzi magát, meg önállónak szeretné tudni magát), rásóznak a piacon mindenféle lejárt, szar árut, aztán sokszor elesik út közben, meg elfelejti, hol lakik... Hát, nehéz. Átérzem a helyzeteteket. Nos, azt én megkísérelném a helyetekben, hogy elmentek két hétre nyaralni/vhova, addig meg rábízzátok a nagyit... akkor rögtön kiderülne, hogy mennyire tudják ők könnyen viselni a dolgokat. VCagy elég lenne csak felhozni a témát... nagyid csak látná, ha a rokonok elkezdenék húzni a szájukat.
Gondolom, a rokonoknak elmondtátok, hogy miért szóltok rá hangosabban (és hogy az nem egyenlő a kiabálással), szval azt, hogy beszéljétek meg velük, csak azért nem írtam.
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!