Túlreagálom, vagy a barátom egy borostás kamaszt játszik a kapcsolatunkban?
Figyelt kérdés
Úgy érzem én vagyok a műszaki mesterember, az anya, a szexuális segédeszköz, a gps, a mosónő és a konyhásnő a kapcsolatunkban. A barátom elmegy reggel dolgozni, hazajön 6-7 körül és már ül is a gép elé játszani. Ennyit csinál. Én fizetem a számlákat, én intézek szerelőket, én keresek szerelőt a brutális villanyszámlánk miatt, én figyelek arra, hogy ne égjen minden lámpa fölöslegesen (ha már 18.000 a villanyszámlánk valami csoda folytán kettőnkre), én találom ki mikor mit eszünk, én vásárolok be hétvégére, én maradok otthon, ha jön valami szerelő a lakásba, egyszerűen mindent én tartok fejben. Lassan 30 évesek vagyunk, nincs jogsink, nekem elment másra a jogsira félretett pénzem, neki pedig hiába lenne plusz pénze az a válasza, hogy minek jogsi, amikor nincs kocsink. Aztán jön az, hogy azért nincs kocsink, mert minek, mikor jogsink sincs. Mindenre van egy jó válasza, tipikus Pató Pál úr. Én intézem, ha kilyukad a bojler az albérletben és kell egy teljesen új a falra, ő azt se tudja, hogy hanyas fokozatra kell állítani, ha télen melegebb vizet szeretne, a múltkor mondtam neki hogy vegye feljebb, megkérdezte, hogy vajon meddig kell. Kiborulok és falra mászok attól, hogy mint egy 5 éves gyerek nekem kell nevelgetnem és terelgetnem úgy érzem. A városban úgy közlekedik, mintha most csöppent volna ide, tőlünk 7 perc sétára lévő helyet megkérdezett, hogy a 4 percre lévő Spar után hogy is kell menni tovább, mert - bár már volt is ott többször is - nem tudja merre kell menni. Mentünk vele egy kollégája tejfakasztójára, megnéztük együtt térképen hogy kell eljutni a címre (városliget), majd mikor már úton voltunk derült ki, hogy ő egy kukkot se értett az egészből, ő engem követett. Ja, én meg azt hittem őt, így tettünk egy jó nagy felesleges utat, mire ez kiderült. Szerintem egy férfi tudjon már navigálni legalább, ha már jogsit képtelen szerezni - egyébként azzal indokolja még, hogy vezetni mindig csak hajnali órákban tudna, és nincs kedve felkelni olyan korán. Én fel fogok robbanni mellette, egyre kevésbé van türelmem a viselkedéséhez és a legidegesítőbb, hogy ő tart most engem hisztisnek. Milliószor próbáltam már neki felhozni, hogy ne pakoljon rám minden terhet, de olyan szépen elmagyarázza, hogy én vagyok a nő, mindig is az én dolgom lesz a háztartás vezetése, és igenis nyissam ki a számat, ha azt akarom, hogy megcsináljon valamit. Ő ennyivel le is tudja a segítőkészségét, szóljak ha kell, és játszik boldogan. Hát én meg inkább megcsinálom, nem tudom utasítgatni őt, olyan érzésem lesz tőle, hogy ő nem férfi, hanem a gyerekem és még jobban haragszok rá. Harminc körül erősen foglalkoztat már a gyerek kérdés, és szinte kiabál egy hang bennem, hogy hogy gondolhatnék gyerekre, mikor még őt is én nevelem, ha nem képes hajnalban felkelni vezetni a jogsihoz, hogy lenne képes felkelni egy síró babához?? Bocsánat, hosszú lett, de a kérdés áll: más is falra mászna ettől vagy csak én vagyok hülye?2013. jún. 26. 12:41
31/34 A kérdező kommentje:
Ez most jutott eszembe, szenzációs történet: múltkor takarítottam még éppen a lakást mikor hazaért és kihordtam az összes szőnyeget a gangra szellőzni, meg a paplanokat is kimostam, jó idő volt, gyorsan száradt. Hazajött és kiakadt, idézem "arról nem volt szó, hogy ennyire kitakarítasz". Allergiás elég durván, tehát szoktam mosni jobban a dolgokat, de azt végképp nem értem miért zavarta, hogy ÉN ennyire kitakarítottam, mire ő hazaért. Ötlete valakinek? Zavarta, hogy túl sokat tettem és félt, hogy most neki is meg kellene emelnie a fenekét esetleg?
2013. jún. 26. 16:39
32/34 anonim válasza:
És zavarta annyira, hogy besegítsen ő is a takarításba?
33/34 A kérdező kommentje:
A válasz igen. Ilyenkor az szokott lenni, hogy hazajön és ha még nem végeztem, akkor leül valahol nyomkodni a telefonját amíg nem szólok rá, hogy nyugodtan menjen a gépéhez, az a rész már tiszta. És akkor bemegy a géphez. Nem szokta soha megkérdezni mit segítsen, mivel úgyis szólok szerinte. Hát én meg nem szólok. Eleinte mondtam, hogy rázza ki mondjuk a szőnyegeket (nagyon szar volt a porszívónk), mire jött egyből, hogy ő allergiás.. nagyon bedurranna tőle. Pár próbálkozás után inkább nem szóltam, hogy segítsen, mert tett róla, hogy inkább kussban megcsináljam, ahelyett, hogy még az ő szenvedését is elviseljem egy kis segítségért. "Mentségére" legyen mondva, hogy eddig egyik párom sem igazán jeleskedett házimunkában, ezért nem zavar annyira, hogy ő sem. Az már viszont annál inkább, hogy ezt elég kevés módon kompenzálja.
2013. jún. 26. 17:06
34/34 anonim válasza:
Hát nézd, szerintem tudod, mit kell tenned. Ő tipikusan az, aki megijed, ígérget, látszat-csinál valamit, aztán minden megy úgy, mint azelőtt. Nem fog megváltozni. Ezt biztosra veheted. Te a saját életedért vagy felelős, és nem pazarolhatod el. Gondolj bele, mit bánnál meg inkább a jövőben, ha visszatekintesz életednek ezen szakaszára? Hogy nem maradtál tovább vagy hogy nem léptél le előbb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!