Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Túlreagálom, vagy a barátom...

Túlreagálom, vagy a barátom egy borostás kamaszt játszik a kapcsolatunkban?

Figyelt kérdés
Úgy érzem én vagyok a műszaki mesterember, az anya, a szexuális segédeszköz, a gps, a mosónő és a konyhásnő a kapcsolatunkban. A barátom elmegy reggel dolgozni, hazajön 6-7 körül és már ül is a gép elé játszani. Ennyit csinál. Én fizetem a számlákat, én intézek szerelőket, én keresek szerelőt a brutális villanyszámlánk miatt, én figyelek arra, hogy ne égjen minden lámpa fölöslegesen (ha már 18.000 a villanyszámlánk valami csoda folytán kettőnkre), én találom ki mikor mit eszünk, én vásárolok be hétvégére, én maradok otthon, ha jön valami szerelő a lakásba, egyszerűen mindent én tartok fejben. Lassan 30 évesek vagyunk, nincs jogsink, nekem elment másra a jogsira félretett pénzem, neki pedig hiába lenne plusz pénze az a válasza, hogy minek jogsi, amikor nincs kocsink. Aztán jön az, hogy azért nincs kocsink, mert minek, mikor jogsink sincs. Mindenre van egy jó válasza, tipikus Pató Pál úr. Én intézem, ha kilyukad a bojler az albérletben és kell egy teljesen új a falra, ő azt se tudja, hogy hanyas fokozatra kell állítani, ha télen melegebb vizet szeretne, a múltkor mondtam neki hogy vegye feljebb, megkérdezte, hogy vajon meddig kell. Kiborulok és falra mászok attól, hogy mint egy 5 éves gyerek nekem kell nevelgetnem és terelgetnem úgy érzem. A városban úgy közlekedik, mintha most csöppent volna ide, tőlünk 7 perc sétára lévő helyet megkérdezett, hogy a 4 percre lévő Spar után hogy is kell menni tovább, mert - bár már volt is ott többször is - nem tudja merre kell menni. Mentünk vele egy kollégája tejfakasztójára, megnéztük együtt térképen hogy kell eljutni a címre (városliget), majd mikor már úton voltunk derült ki, hogy ő egy kukkot se értett az egészből, ő engem követett. Ja, én meg azt hittem őt, így tettünk egy jó nagy felesleges utat, mire ez kiderült. Szerintem egy férfi tudjon már navigálni legalább, ha már jogsit képtelen szerezni - egyébként azzal indokolja még, hogy vezetni mindig csak hajnali órákban tudna, és nincs kedve felkelni olyan korán. Én fel fogok robbanni mellette, egyre kevésbé van türelmem a viselkedéséhez és a legidegesítőbb, hogy ő tart most engem hisztisnek. Milliószor próbáltam már neki felhozni, hogy ne pakoljon rám minden terhet, de olyan szépen elmagyarázza, hogy én vagyok a nő, mindig is az én dolgom lesz a háztartás vezetése, és igenis nyissam ki a számat, ha azt akarom, hogy megcsináljon valamit. Ő ennyivel le is tudja a segítőkészségét, szóljak ha kell, és játszik boldogan. Hát én meg inkább megcsinálom, nem tudom utasítgatni őt, olyan érzésem lesz tőle, hogy ő nem férfi, hanem a gyerekem és még jobban haragszok rá. Harminc körül erősen foglalkoztat már a gyerek kérdés, és szinte kiabál egy hang bennem, hogy hogy gondolhatnék gyerekre, mikor még őt is én nevelem, ha nem képes hajnalban felkelni vezetni a jogsihoz, hogy lenne képes felkelni egy síró babához?? Bocsánat, hosszú lett, de a kérdés áll: más is falra mászna ettől vagy csak én vagyok hülye?
2013. jún. 26. 12:41
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%

Szeritnem nem élvezi az életet a srác és inkább játszik a gépen.

Meg ha ilyen rossz családból való, akkor gondolhatod, hogy semmiféle példakép nincs előtte. Se férfi ,se nő, semmi. Max az anya, bár az is csak azért lehet, mert hiányzik neki és veled pótolja.

(Mondjuk én rém gusztustalannak tartom az anyaként viselkedő nőket, lefeküdni se tudnék velük, de hát ő nem ilyen úgy látszik.)

2013. jún. 26. 15:37
 22/34 A kérdező kommentje:

Nagyon örülök, ha menekül a játékba, de tényleg, csak tegye ezt egyedül. Egyébként ha eddig felhoztam neki, hogy minden az én nyakamba szakadt és úgy érzem az anyja vagyok, aki utasítgatja a gyerekét és egyszerűen nem nőnek érzem magam mellette, akkor az szokott lenni a reakció, hogy ő meg nem érzi férfinak magát mellettem, inkább az apámnak, annyit lelkizek. Az állandó játékra meg az a válasz, hogy tudom hogy meg szokta unni egy idő után, de most épp nagyon rá van kattanva, ne izéljek már. Közben meg aggódik, hogy ugye szeretem és ugye nem lépnék le szó nélkül soha..

Az a baj, hogy hiába agyalok mit mondhatnék neki, az első tipikus reakció mindig az, hogy már annyi balhé volt, elege van, miért kell mindig balhézni. Ilyen hozzáállás mellett nem könnyű a sokadik dolgot felhozni. Az annyi balhé abból fakadt, hogy betegesen féltékeny volt mikor összejöttünk és percre pontosan el kellett volna számolni a napommal szerinte. Ahhoz képest, hogy mennyire brutálisan bolond volt, mára ez teljesen normális lett, de szerintem azt a megoldást választotta, hogy homokba dugja a fejét - játszik és játszik - aztán majd lesz valami.

2013. jún. 26. 16:02
 23/34 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon örülök, ha menekül a játékba - Ez most elírtad vagy komolyan?

A lelkizéstől nem lesz apád, mert egy apa gondoskodna, ő meg leül, gépezik és szarik mindenbe.

2013. jún. 26. 16:04
 24/34 A kérdező kommentje:
Most felhúztam magam, mert sajnos nekem maradt a mosogatás, a takarítás, a pólója hónaljának előkezelése, a wc takarítás, a sakkozás a havi számlákkal hogy elmeneküljek, mert nem élvezem az életet. Nem tudom ki járt jobban.
2013. jún. 26. 16:11
 25/34 A kérdező kommentje:
"Nagyon örülök" ha ebbe menekül, így érthetőbb, cinikus akartam lenni.
2013. jún. 26. 16:14
 26/34 anonim ***** válasza:
100%
a pólója hónaljának előkezelése - Csinálja ő maga és akkor talán rájön, hogy nem MINDIG a nő feladata!
2013. jún. 26. 16:15
 27/34 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az a véleményem, hogy ha külön tételként sorolod fel, hogy új zsákot rak a szemetesbe, ha kiviszi, akkor az régen rossz. És kezet is mos utána? Milyen nagyszerű ember! Törölközőbe törli utána, nem a nadrágjába? Mi a neve, felterjesztjük Köztársasági Érdemrendre.
2013. jún. 26. 16:18
 28/34 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy én is hülye vagyok, szívesen megcsinálom ezt, viszont cserébe úgy érzem semmit sem kapok. Én értek a mosáshoz, akkor mondjuk ő vegyen észre fiús dolgokat amiket én nem tudok megcsinálni. De két év után kezd letisztulni, hogy - akár a minta hiánya miatt - nem is hajlandó látni ilyen dolgokat, magát beállítja bénának és engem okol, hogy tudhatnám, hogy ő béna, ezért csak az én hibám, ha nem szólok rá és így nincs is megcsinálva valami. Igazán felelősségteljes magatartás, tényleg.
2013. jún. 26. 16:22
 29/34 anonim ***** válasza:
100%
Itt azzal van a baj, hogy te csinálsz mindent, mert amíg te csinálsz A-t, addig ő csinálhatna valamit! Szerintem ha egyedül lennél, sokkal kevesebb dolgod lenne és nem hátráltatna egy gyerek!
2013. jún. 26. 16:24
 30/34 A kérdező kommentje:
27es, nagyot nevettem :) Azért emeltem ki, mert ezen kívül tényleg alig csinál valamit. Ha látja, hogy bajom van, akkor néha elpakol a szárítóból, meg segít kiteregetni. Jaj most "rosszul" is érzem magam, hogy ezeket lehagytam a rengeteg dolga közül. De ezt mind azért csinálja, mert látja, hogy balhé közeleg. Aztán utána ül is vissza játszani. Az agyam eldobom, hogy harminc éves értelmes férfi mit tud órákon át harcolni.. Ha legalább valami logikai játék lenne, de valami menő szerepjáték..
2013. jún. 26. 16:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!