Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit lehet csinálni ha apukámna...

Mit lehet csinálni ha apukámnak elment az esze? Minden pénzünket elkölti mintha gazdagok lennénk!

Figyelt kérdés
Anyukám elég keveset keres. Neki meg lett új nője (már rég óta csalja) és azóta folyton drága ruhákat/cipőt vásárol mintha annyira megtehetné. Én meg már hónapok óta nem vettem semmit, mert tudom hogy nincs rá keret. Most kitalálta hogy új kocsit akar venni mert hogy ő normális kocsit akar. Mikor a mostanit is csak idén tudták kifizetni (hitel). Semmi pénzünk nem marad így. Továbbtanulni így biztos hogy nem fogok pedig már voltak terveim. Van/volt valaki ilyen helyzetben? Kérlek írjatok mert nem bírom tovább hogy terrorizál engem is meg anyukám is
2013. jún. 25. 22:33
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
0%

De munka után csinálja nem munka helyett.

Ismerek olyant aki 14 évesen dolgozott iskola után hogy vehessen kerékpárt magának és nem azon rinyált hogy az apja mire költi azt a pénzt amiért ő dolgozott meg...

Vagy talán éhezel? Télen fázol? Stb stb.

Ahogy elnézem inkább csak más dolgába akarsz beleszólni...

2013. jún. 25. 23:34
 22/26 anonim ***** válasza:
Mire költ? Egyik a gyomrára, másik a külcsínre. Rendben, költsön, de én addig nem eszek, amíg van befizetetlen számla, és elvárható, hogy átmenetileg lejjebb adjunk, nem? Azt viszont, hogy mindig én mondjak le mindenről már unom, rohadtul.
2013. jún. 25. 23:35
 23/26 anonim ***** válasza:

Ahogy elnézem itt nem befizetettlen számla a probléma.

Bár én speciel elöbb veszek enni a gyerekemnek s számlát csak akkor fizetek ha marad rá.

De ez se ennek a kérdésnek a témája.

Amugy mielött félreértés esne felém: a közösen szerzett vagyon szerintem is osztandó.

Feltételezem hogy a mama vezette a háztartást főzőtt stb mig apuci 3-400 000-t keresett.

Viszon ez már rég nem igazi család kényelemből együttélni a azért h beleszoljanak egymás dolgába nem sok értelme van...

2013. jún. 25. 23:45
 24/26 anonim válasza:
Hát ez elég nagy gáz..:( Semmi észérvvel sem lehet hatni rá? Talán még rád sem hallgat? Azért szerintem a legbrutálisabb/legagresszívebb férfi szívében is ott van a gyerek iránti szeretet, és ha már senki, akkor csak és kizárólag a gyermek, azaz TE tudsz már rá hatni! Én gyanítom hogy apukád nem azért vásárol ilyen drága holmikat, mert egyszerűen "bekattant", hanem talán az új párjának szeretne imponálni, megfelelni, tetszeni. Esetleg azt megmondhatod neki, hogy jó, vásárolgasson csak, de azért valamennyi nektek is kell a megélhetéshez, azt tisztességesen adja oda. vagy esetleg az új hölgyeménnyel is elbeszélgethetnél, lehet hogy ezt elvárja apukádtól, ő meg meg is teszi neki.. Írtad hogy terrorizál is, ez alatt azt érted hogy zaklat, esetleg ver titeket? Ilyen esetben azonnali válás, és rosszabb esetben távoltartási. Amúgy egy ideig én is ilyen voltam, de szerencsére "kinőttem" belőle. Inkább kevesebbet ettem, hogy azt a cipőt/telefont/pólót, ilyesmit meg tudjam venni.. Mostmár szerencsére kinőttem belőle.
2013. jún. 25. 23:50
 25/26 anonim ***** válasza:
Anyukád, ha tényleg el akarna válni, el tudna, mert törvény szerint járna neki annyi pénz, amiből szépen megélnétek ketten. Valószínűleg nem igazán akar elválni.
2013. jún. 26. 03:59
 26/26 anonim ***** válasza:

A szüleid között rossz a viszony,de anyukád érdekből nem válik el. Te is csak a pénzt lesnéd apádtól. Apád megkeresi azt a pénzt, amit elköltene, de csúnyán bánik veletek. Na, akkor ki is a rosszabb? :)

Mellesleg ha házassági vagyonközösség alatt szerezték a házat, kocsit, akkor közös vagyon, függetlenül attól, hogy kinek a nevén van. Hosszadalmas procedúra a vagyonmegosztás, és addig is élni kellene valahol, valamiből, a válást meg kimondják gond nélkül. Apád is beadhatná a válókeresetet, legfeljebb annyit veszít, hogy nem kell még titeket is eltartani, illetve az anyukád személyében az ingyencselédet, aki főz, mos, takarít rá.

Nektek több a veszítenivalótok, így én nyelnék és tűrnék...

2013. jún. 26. 08:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!