Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A volt férjemm halála után a...

A volt férjemm halála után a felesége ki akar rakni a házból. Jogosan csinálja ezt?

Figyelt kérdés

Amikor a férjemmel elváltunk, én maradtam a gyerekekkel a házban, ami a férjem nevén volt, de a házasság alatt vettük, nekem ezen a házon haszonélvezetem van. Ő beköltözött a lakásomban (haszonélvezete lett rá bejegyezve) és ott élt a mostani feleségével és annak 4 gyermekével. Ilyen esetben hogyan alakul az örökség és az özvegyi haszonélvezet?

A felesége szerint ki kell költöznünk a házból, mert az özvegyi haszonélvezet előnyt élvez.

2013. jún. 24. 11:58
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%

A házon ami a férjed nevén van, rajta van a te haszonélvezeted. Ez azt jelenti, hogy amíg te élsz addig azt csinálsz ott amit akarsz, téged onnan senki ki nem rakhat. A haszonélvezet a te haláloddal szűnt volna meg, de így a feleség nem fog tudni mit csinálni, nem rakhat ki.

Viszont a te lakásodról lekerült a volt férjed halálával a haszonélvezet, így nekik most igazából semmi joguk ott lakni, te kirakhatod őket ha akarod.

Kérdezz meg egy ügyvédet az a biztos, de szerintem nem nektek kell költöznötök. Ha jól értem, akkor csak a te gyerekeid vannak a volt férjedtől, a másik 4 gyerek nem a volt férjedé. Erről mindenképpen kérdezz meg egy ügyvédet, hogy akkor most 2, vagy 6 gyerek örököl a férjed után.

2013. jún. 24. 12:48
 22/29 anonim ***** válasza:
86%
Amennyire én tudom,akkor az özvegynek nem jár semmiből.De azért kérdezz meg egy ügyvédet,az a biztos.
2013. jún. 24. 13:02
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen menj ügyvédhez,mert a volt férjed felesége már pályázna a te házadra.Egy ügyvéd tud csak biztosat mondani.
2013. jún. 24. 13:03
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi cuccold ki a csajt a lakásból, nincs neki joga ott lenni a haszonélvezet nem öröklődik. Amiben most vagytok ház annak esetleg a felének az egyharmadát örökölheti mert a fele a tied a másik fele meg öröklődik közötte és a két gyereketek között, már ha egyáltalán öröklődik, viszont neked azon a házon haszonélvezeti jogod van... Ergo az meg magasabb mint a tulajdonjog. A te házadhoz vigyél oda pár markáns legényt, pakold ki a cuccait és cseréld le a zárat az a lakás a te tulajdonod neki nincs joga ott lenni.
2013. jún. 24. 14:15
 25/29 anonim ***** válasza:
100%

a férjem nevén volt, de a házasság alatt vettük,

A házaságban minden közös mindegy kinek a nevén van

annak a lakásnak a fele a tied nem haszonélvezet van rajta hanem tulajdoni jogod.

A másik része az örökösé de ez nem a nő hanem a gyerekek akik nem voltak ha jól értem ez esteben a férj szülei a testvérei...

A lényeg hogy a nönek semilyen joga nincs a lakásban.

2013. jún. 24. 22:50
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
Akkor semmi köze egyik lakáshoz se.
2013. jún. 24. 22:54
 27/29 anonim ***** válasza:
De vannak gyerekek.A kérdezőnek és a férjének volta,szóval ők a jogos örökösök.
2013. jún. 25. 07:27
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
Attól, hogy a férjed meghalt, a haszonélvezeted a házon marad, a többit a gyerekeid öröklik. Röhögd ki ezt a kis haszonlesőt. Komolyan, hogy lenne képe ehhez?
2013. jún. 25. 11:48
 29/29 anonim ***** válasza:
Mi lett végül?
2013. júl. 31. 20:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!