A volt férjemm halála után a felesége ki akar rakni a házból. Jogosan csinálja ezt?
Amikor a férjemmel elváltunk, én maradtam a gyerekekkel a házban, ami a férjem nevén volt, de a házasság alatt vettük, nekem ezen a házon haszonélvezetem van. Ő beköltözött a lakásomban (haszonélvezete lett rá bejegyezve) és ott élt a mostani feleségével és annak 4 gyermekével. Ilyen esetben hogyan alakul az örökség és az özvegyi haszonélvezet?
A felesége szerint ki kell költöznünk a házból, mert az özvegyi haszonélvezet előnyt élvez.
A házon ami a férjed nevén van, rajta van a te haszonélvezeted. Ez azt jelenti, hogy amíg te élsz addig azt csinálsz ott amit akarsz, téged onnan senki ki nem rakhat. A haszonélvezet a te haláloddal szűnt volna meg, de így a feleség nem fog tudni mit csinálni, nem rakhat ki.
Viszont a te lakásodról lekerült a volt férjed halálával a haszonélvezet, így nekik most igazából semmi joguk ott lakni, te kirakhatod őket ha akarod.
Kérdezz meg egy ügyvédet az a biztos, de szerintem nem nektek kell költöznötök. Ha jól értem, akkor csak a te gyerekeid vannak a volt férjedtől, a másik 4 gyerek nem a volt férjedé. Erről mindenképpen kérdezz meg egy ügyvédet, hogy akkor most 2, vagy 6 gyerek örököl a férjed után.
a férjem nevén volt, de a házasság alatt vettük,
A házaságban minden közös mindegy kinek a nevén van
annak a lakásnak a fele a tied nem haszonélvezet van rajta hanem tulajdoni jogod.
A másik része az örökösé de ez nem a nő hanem a gyerekek akik nem voltak ha jól értem ez esteben a férj szülei a testvérei...
A lényeg hogy a nönek semilyen joga nincs a lakásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!