Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megismertem egy papíron még...

Megismertem egy papíron még nős férfit és úgy tűnik komolyabbra fordul a kapcsolatunk. A felesége viszont valamilyen okból nem akar elválni. Mit tehetnénk?

Figyelt kérdés
Már nem is élnek együtt. A felesége nem hajlandó elválni és azzal zsarolja, hogy amennyiben beadja a válási papírokat, akkor többet nem láthatja a nem vér szerinti gyerekeit és a közös lányukkal is csak havi 2 alkalommal találkozhat. Miért jó ez a feleségének?
2013. febr. 11. 13:09
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Vagy az anya nem normális vagy az apa hazudik.
2013. febr. 11. 13:15
 2/5 anonim ***** válasza:
86%

Mert azt gondolja a kedves asszonyka, hogy így majd maga mellett tarthatja a férfit, pedig nem. Én azt mondom, ha már egyszer valamit nem lehet helyrehozni, inkább menjenek szét békességben, mint haragban, mert a gyerek érdekét inkább az előbbi szolgálná.

Amúgy meg én úgy tudom, hogy olyan nincs, hogy valakik azért maradjanak házasok, mert az egyik fél nem akar válni. Ha a másik tartja magát a váláshoz, de a másik nem, akkor is elválasztják őket.

De aki esetleg többet tud nálam erről, az majd lehet kijavít, de én így tudom.

A gyerekelhelyezésről és láthatásról meg megint csak a bíróság dönt és nem a kedves asszonyság.

2013. febr. 11. 13:17
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Persze, a bíróság elválasztja, de az asszony ügyesen azokkal a gyerekekkel zsarolja, akikhez jogilag semmi köze.

Végül is ez a kapcsolatotokat nem befolyásolja, csináljátok ahogy jónak látjátok, a nőt meg próbáljátok meggyőzni. Esetleg meggyőző érv lehet, hogy mivel nem váltak el, így a párod nem fizet gyerektartást, mert nem köteles. Hátha...

2013. febr. 11. 13:22
 4/5 anonim ***** válasza:

Házassághoz két ember kell váláshoz elég ha csak egyik is akar válni, a bíróság elintézi attól ne féljen.

A láthatást se ő szabja meg a közös gyermek esetén (ált heti-kétheti hétvégente szokott lenni), lehet nem is kapja a gyámságot (bár általában a nő szokta) szóval jó esetben bizonyítékokat szereztek hangfe3lvétel, levél,sms stb a hölgy nyilatkozatairól s lehet ezt is figyelembe veszi a bíróság, hogy a bosszú s nem a gyermek érdekét veszi figyelembe.

Esetleg ha már van 13-14 éves őt is meghallgatják mit szeretne.

A nem közös gyermekek esete nehezebb, itt az a kérés, hogy házasságkor vagy utána a férj tett-e apasági nyilatkoztatott vagyis magára válalta-e az örökbefogadást annak minden felelőssége/kötelessége/jogaival együtt? Mert akkor minimum havi egy alkalom járna neki a másik gyerekek után is.

Általában nem szokták, hogy a biológiai apa fizesse a gyerektartást vagy másért.

2013. febr. 11. 13:24
 5/5 A kérdező kommentje:

A gyerekekkel jelenleg napi kapcsolatban áll, ő hozza haza őket a suliból, viszi őket edzésre stb. A két nem közös gyerek 11 és 8 éves, a lányuk 6. Akkor ismerkedtek meg, amikor a felesége terhes volt a középső gyerekkel és a barátja lelépett. Az apa nem mondott le a gyerekekről, tehát nem fogadhatta őket örökbe. Jogilag viszont valóban semmi köze sincs a 2 nagyobbhoz, tehát a felesége jogosan tilthatná el őket tőle, de érzelmileg más a helyzet, mert pl. a gyerekek hiába tudják, hogy nekik más az apjuk, mégis őt tartják apjuknak.

Igazából nem az zavar, hogy házas, mert esetükben tényleg csak egy papír az egész, csak nem értem, hogy mire jó a feleségének, hogy nem engedi elválni, ráadásul mindezt úgy, hogy 3 éve ő küldte el otthonról a férjét azzal az indokkal, hogy már nem szereti.

2013. febr. 11. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!